Vegitalian opent eerste locatie in Rotterdam


Het interieur van Vegitalian kenmerkt zich door de hoge plafonds, rauwe look & feel en fraaie lichtinval / Foto bij: Athena Gronti

Formulenieuws – Met twee restaurants in Utrecht en één in Amsterdam, is het nu tijd voor Rotterdam; op 12 juni opent Vegitalian de eerste locatie in de Maasstad aan de Schiedamse Vest.

Waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat, is nu plaatsgemaakt voor een all day horecagelegenheid met zonnig terras, zo meldt de aankondiging. Vanaf 12 juni gaan de deuren open van Vegitalian voor koffie, ontbijt, lunch, diner. Het concept is geïnspireerd op de vegetarische mediterrane keuken. Alles is bereid met kwalitatieve, verse ingrediënten en waar mogelijk lokaal en/of duurzaam. Van Napolitaanse pizza’s en sandwiches, vegan pastry en rijk gevulde pasta’s tot kleurrijke salades, biologische wijnen en cocktails.

Onderdeel van het concept zijn de ‘shareables’, de gerechten om te delen. Denk aan ricotta gnocchi, aubergine ravioli en burrata met geroosterde asperges. Het gebruikte deeg is afkomstig van kwaliteitsbloem uit Italië. De pizzaiolo’s maken het deeg iedere dag vers op locatie en laten het 24-48 uur rijzen, voor de pizza’s en de Napolitaanse sandwiches. Mede-eigenaresse Sippien Baarsma van Vegitalian over de nieuwe locatie in Rotterdam: “We zijn ervan overtuigd dat Vegitalian goed past bij de plannen en de ontwikkelingen van de stad. Wat we belangrijk vinden is onze gasten te inspireren gezonder te eten en daarmee bij te dragen aan een gezondere planeet en zichzelf”.

Biologische wijnen

Vegitalian is naast een restaurant ook een locatie voor dates en borrelen. Op de drankkaart staan geselecteerde biologische (natuur)wijnen, Italiaanse spritzers, cocktails en alcoholvrije opties. Vegitalian werkt naast de vaste leveranciers samen met lokale ondernemers. Op de kaart staan onder andere bieren van Kaapse brouwers, Bobby’s Gin en brood van Harvest Café & Bakery. Het interieur kenmerkt zich door de hoge plafonds, rauwe look & feel en fraaie lichtinval. De details zitten in de groen marmeren tegels, de antieke houten deuren en het vintage meubilair. Voor de warme sferen komen de kleuren rood en roze veel terug in de tegels van de open keuken, de bekleding van de stoelen en kussen en de lampen.

Impact

Het vega(n) geïnspireerde Vegitalian is bedacht door Sippien Baarsma en Wichert van Rijn (beiden bekend van o.a. The Streetfood Club Breda/Utrecht, Carmel Market, Rum Club en Ruby Rose) en Joep van den Bersselaar (ook een bekende horecaondernemer in Utrecht). In 2020 opende Vegitalian voor het eerst haar deuren in het centrum van Utrecht, waarna al snel de pizzabar, Vegitalian Deli en catering volgde. Na Utrecht heeft Vegitalian in oktober 2023 haar deuren geopend aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam en nu Rotterdam. De ambitie is om de komende jaren uit te breiden met de missie om impact te maken en zo veel mogelijk mensen te inspireren (vaker) vegetarisch of plantaardig te eten.

Bron: Vegitalian/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FSIN-rapport geeft inzage waar groei zit bij biologisch in de horeca

Rapport - Op donderdag 30 mei vond het congres over kansen en uitdagingen voor biologische producten in de horeca plaats. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) en The Food Research Company hebben voor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onderzocht hoe biologische producten beter afgezet kunnen worden in de horeca.

Lees bericht


Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht

Online bestelde vega-snacks groeien met 24% bij Kwalitaria

Formulenieuws – Steeds vaker zijn er vegetarische snacks en gerechten te vinden o de menukaart van Kwalitaria. De cafetariaformule merkt dan ook de vraag naar alternatieven zonder vlees stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar, werden online 24% meer vegetarische gerechten besteld.

Lees bericht

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid