Vegitalian opent eerste locatie in Rotterdam


Het interieur van Vegitalian kenmerkt zich door de hoge plafonds, rauwe look & feel en fraaie lichtinval / Foto bij: Athena Gronti

Formulenieuws – Met twee restaurants in Utrecht en één in Amsterdam, is het nu tijd voor Rotterdam; op 12 juni opent Vegitalian de eerste locatie in de Maasstad aan de Schiedamse Vest.

Waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat, is nu plaatsgemaakt voor een all day horecagelegenheid met zonnig terras, zo meldt de aankondiging. Vanaf 12 juni gaan de deuren open van Vegitalian voor koffie, ontbijt, lunch, diner. Het concept is geïnspireerd op de vegetarische mediterrane keuken. Alles is bereid met kwalitatieve, verse ingrediënten en waar mogelijk lokaal en/of duurzaam. Van Napolitaanse pizza’s en sandwiches, vegan pastry en rijk gevulde pasta’s tot kleurrijke salades, biologische wijnen en cocktails.

Onderdeel van het concept zijn de ‘shareables’, de gerechten om te delen. Denk aan ricotta gnocchi, aubergine ravioli en burrata met geroosterde asperges. Het gebruikte deeg is afkomstig van kwaliteitsbloem uit Italië. De pizzaiolo’s maken het deeg iedere dag vers op locatie en laten het 24-48 uur rijzen, voor de pizza’s en de Napolitaanse sandwiches. Mede-eigenaresse Sippien Baarsma van Vegitalian over de nieuwe locatie in Rotterdam: “We zijn ervan overtuigd dat Vegitalian goed past bij de plannen en de ontwikkelingen van de stad. Wat we belangrijk vinden is onze gasten te inspireren gezonder te eten en daarmee bij te dragen aan een gezondere planeet en zichzelf”.

Biologische wijnen

Vegitalian is naast een restaurant ook een locatie voor dates en borrelen. Op de drankkaart staan geselecteerde biologische (natuur)wijnen, Italiaanse spritzers, cocktails en alcoholvrije opties. Vegitalian werkt naast de vaste leveranciers samen met lokale ondernemers. Op de kaart staan onder andere bieren van Kaapse brouwers, Bobby’s Gin en brood van Harvest Café & Bakery. Het interieur kenmerkt zich door de hoge plafonds, rauwe look & feel en fraaie lichtinval. De details zitten in de groen marmeren tegels, de antieke houten deuren en het vintage meubilair. Voor de warme sferen komen de kleuren rood en roze veel terug in de tegels van de open keuken, de bekleding van de stoelen en kussen en de lampen.

Impact

Het vega(n) geïnspireerde Vegitalian is bedacht door Sippien Baarsma en Wichert van Rijn (beiden bekend van o.a. The Streetfood Club Breda/Utrecht, Carmel Market, Rum Club en Ruby Rose) en Joep van den Bersselaar (ook een bekende horecaondernemer in Utrecht). In 2020 opende Vegitalian voor het eerst haar deuren in het centrum van Utrecht, waarna al snel de pizzabar, Vegitalian Deli en catering volgde. Na Utrecht heeft Vegitalian in oktober 2023 haar deuren geopend aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam en nu Rotterdam. De ambitie is om de komende jaren uit te breiden met de missie om impact te maken en zo veel mogelijk mensen te inspireren (vaker) vegetarisch of plantaardig te eten.

Bron: Vegitalian/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Worstmakers Brandt & Levie nu met vega Groenteworsten

Introductie - Na de introductie van de hybride worsten, nemen de Amsterdamse slagers van Brandt & Levie nu de volgende stap met hun nieuwe vegetarische Groenteworsten. Drie culinaire worsten met groente in de hoofdrol en een eigen wereldse twist: Italiaans, Aziatisch en Mexicaans.

Lees bericht



Sapje opent pop-upstore op Utrecht CS

Reizigersshop – Sapje, een bedrijf uit De Kwakel dat biologisch sap perst op ambachtelijke wijze, heeft op Utrecht Centraal Station een pop-upstore geopend. De tijdelijke locatie werd ook nog eens snel neergezet; om 10.00 uur maandagmorgen kreeg het bedrijf de sleutels en ’s middags was de locatie operationeel.

Lees bericht

Eazie opent geheel vernieuwde vestiging in Dordrecht

Formulenieuws – Eazie heeft onlangs een vestiging nieuw heropend. The asian good food bar, zoals de formule wordt genoemd, wil de komende drie jaar groeien naar 50 vestigingen in Nederland. Voor dit jaar staan nog meerdere openingen in de planning, zo laat de franchisegever weten.

Lees bericht






© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid