Vermaat gaat exploitatie oppakken van 44 La Place-restaurants


V.l.n.r. Willem Jan Strijbosch (directielid)¸ Rick Zeelen (CEO) en Herman de Boer (CFO) van Vermaat Groep. Douwe Snel (directeur Franchise & Real Estate), Colette Cloosterman-van Eerd (CCO) en Ton van Veen (CFO) van Jumbo

Samenwerking - Jumbo Groep Holding, eigenaar van La Place, en horeca-en cateringspecialist Vermaat Groep maken vandaag bekend dat beide partijen een strategische samenwerking aan gaan voor de exploitatie van 44 La Place restaurants. Jumbo blijft eigenaar van het La Place merk, zes eigen restaurants, vier stationslocaties en de (inter)nationale franchiserelaties.

Door de samenwerking kan Jumbo zich richten op de verdere uitrol van de La Place Express-locaties en de La Place-producten binnen de supermarktformule Jumbo. Vermaat breidt als gevolg van de overname van de exploitatie van de 44 La Place-restaurants en de medewerkers haar positie op de horecamarkt verder uit.

Details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Maar Colette Cloosterman-van Eerd, CCO van  Jumbo ziet met de komst van Vermaat als samenwerkingspartner wel een goede toekomst voor de La Place-restaurants: “In het uitzonderlijke jaar 2020, hebben we op verschillende fronten gekeken naar verbeteringen en vernieuwingen. Niet alleen zijn we gekomen met aanpassingen van ons restaurantconcept die beter aansluiten bij deze tijd. Ook hebben we mogelijke samenwerkingsverbanden onderzocht die de restaurants operationeel kunnen versterken.”

Lange termijn

Vermaat is ondanks de coronaperiode blijven investeren in uitbreiding van de horeca-activiteiten. Rick Zeelen, CEO Vermaat Groep: “De lange termijn strategie die we hebben ingezet, is om sterk te groeien in binnen en buitenland. De coronaperiode is niet gemakkelijk geweest voor Vermaat en onze medewerkers, maar we hebben dit lange termijn doel nooit uit het oog verloren”. Vermaat heeft al ervaring met La Place exploiteert al een tweetal locaties. De La Place-rstaurants in Designer Outlet Roosendaal en op Eindhoven Airport maken al langer deel uit van Vermaat.

Goedkeuring

De plannen zijn voorgelegd aan de COR van Jumbo en de OR van La Place; de OR van Vermaat heeft al positief advies uitgebracht. Onder voorbehoud van een positief advies door de medezeggenschap van Jumbo en La Place en na goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zal de samenwerking per 1 april 2021 van start gaan. Op dat moment zal Jumbo alle 44 La Place restaurants overdragen aan Vermaat. Tevens gaan circa 1300 medewerkers van deze restaurants over naar Vermaat en behouden hun huidige arbeidsvoorwaarden. Ook gaat een deel van de medewerkers op het La Place Servicekantoor over naar Vermaat.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Introductie weiderund bij Jumbo dient ‘dubbeldoel’

Supermarkt - Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. De koeien grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag op de Nederlandse weides. De melk van deze koeien is tevens de basis van de weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. De dieren dienen op die...

Lees bericht
Jumbo start in december in België met Jumbo City

Formulenieuws - Jumbo brengt haar binnenstedelijke winkelconcept Jumbo City naar België. De eerste winkel gaat op woensdag 15 december open. De eerste gemakswinkel van de supermarktketen uit Veghel komt aan de Teniersplaats 5 in het centrum van Antwerpen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid