Verpakking ‘Look at my donut’ wint Bunzl Packaton 2022


De studenten Hanneke, Britt en Wendy van de HAS Hogeschool samen met juryvoorzitter Annelies Clements

Wedstrijd – De studenten Hanneke, Britt en Wendy van de HAS Hogeschool in Den Bosch zijn winnaars geworden van de Bunzl Packaton 2022 met hun innovatieve verpakkingsconcept ‘Look at my donut’.

Al jaren organiseert Bunzl Retail & Industry de Bunzl Packaton voor tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool. Ook dit jaar gingen de studenten aan de slag met een verpakkingsvraagstuk uit de praktijk. Op woensdag 23 februari vond er in de ochtend een briefing plaats en diezelfde middag leverden de studenten prachtige ideeën af door middel van een dummy en pitch. Na overleg van de vakjury kwam er een winnaar uit. Hanneke, Britt en Wendy wonnen met hun innovatieve verpakkingsconcept ‘Look at my donut’ de Bunzl Packaton 2022. De prijs werd dit keer weer fysiek uitgereikt. Vorig jaar werd de jaarlijkse prijs online uitgereikt door de coronamaatregelen.

Bunzl Packaton

Vanuit een samenwerking tussen de HAS Hogeschool en Bunzl Retail & Industry in Arnhem gaan studenten aan de slag met een verpakkingsvraagstuk uit de praktijk van een klant van Bunzl Retail & Industry. Dit jaar mochten de young professionals invulling geven aan een verpakkingsconcept voor donuts. Donuts zijn erg populair en een van de meest gefotografeerde etenswaren op sociale media. Daar hoort natuurlijk een mooi verpakkingsconcept omheen. Aan het eind van de dag lieten de studenten door middel van een pitch hun eindresultaat zien.

Winnaars

Duurzaamheid stond breed in de beoordelingscriteria met diverse sub thema’s, maar ook de gebruiksvriendelijkheid, haalbaarheid, presentatie en uitstraling, shopper gerichtheid, communicatie en originaliteit vormden belangrijke thema’s voor het concept. De jury, bestaande uit Annelies Clements (Sustainability & Innovation Manager, Bunzl Retail & Industry), Francesco Serreli (Category Manager, Bunzl Retail & Industry), Korinda Kant (Visual Content Designer) en Charlotte Reijs (Marketeer, Bunzl Retail & Industry) kozen het verpakkingsconcept ‘Look at my donut’ tot winnaar. De verpakking was volledig van mono-materiaal, uitvoerbaar en goed recyclebaar. Daarnaast voldeed de uitstraling van de verpakking aan de eisen doordat het was voorzien van een bedrukking en de donuts zichtbaar waren in het concept.

Bron: Bunzl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Napoleon snoepjes voortaan in waspapieren wikkel

Zoetwaren - Snoepproducent Confiserie Napoleon stapt vanaf dit najaar over op een waspapieren wikkel in plaats van de traditionele plastic variant. De nieuwe verpakking geldt voor alle 27 smaakvarianten. Met de jaarlijkse verkoop van 360 miljoen snoepjes in Nederland en België bespaart het merk 60.000 kg plastic.

Lees bericht






HAS Hogeschool verandert naam in HAS green academy

Opleiding – Has Hogeschool bestaat 75 jaar en past de naam aan van de opleiding in HAS green academy. Als gevolg hiervan wordt ook de huisstijl veranderd. HAS green academy wil met de nieuwe naam bevestigen dat de opleiding zich steeds verder ontwikkelt naar expertisecentrum voor agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland.

Lees bericht

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid