Verpakking ‘Look at my donut’ wint Bunzl Packaton 2022
Wedstrijd – De studenten Hanneke, Britt en Wendy van de HAS Hogeschool in Den Bosch zijn winnaars geworden van de Bunzl Packaton 2022 met hun innovatieve verpakkingsconcept ‘Look at my donut’.
Al jaren organiseert Bunzl Retail & Industry de Bunzl Packaton voor tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool. Ook dit jaar gingen de studenten aan de slag met een verpakkingsvraagstuk uit de praktijk. Op woensdag 23 februari vond er in de ochtend een briefing plaats en diezelfde middag leverden de studenten prachtige ideeën af door middel van een dummy en pitch. Na overleg van de vakjury kwam er een winnaar uit. Hanneke, Britt en Wendy wonnen met hun innovatieve verpakkingsconcept ‘Look at my donut’ de Bunzl Packaton 2022. De prijs werd dit keer weer fysiek uitgereikt. Vorig jaar werd de jaarlijkse prijs online uitgereikt door de coronamaatregelen.
Bunzl Packaton
Vanuit een samenwerking tussen de HAS Hogeschool en Bunzl Retail & Industry in Arnhem gaan studenten aan de slag met een verpakkingsvraagstuk uit de praktijk van een klant van Bunzl Retail & Industry. Dit jaar mochten de young professionals invulling geven aan een verpakkingsconcept voor donuts. Donuts zijn erg populair en een van de meest gefotografeerde etenswaren op sociale media. Daar hoort natuurlijk een mooi verpakkingsconcept omheen. Aan het eind van de dag lieten de studenten door middel van een pitch hun eindresultaat zien.
Winnaars
Duurzaamheid stond breed in de beoordelingscriteria met diverse sub thema’s, maar ook de gebruiksvriendelijkheid, haalbaarheid, presentatie en uitstraling, shopper gerichtheid, communicatie en originaliteit vormden belangrijke thema’s voor het concept. De jury, bestaande uit Annelies Clements (Sustainability & Innovation Manager, Bunzl Retail & Industry), Francesco Serreli (Category Manager, Bunzl Retail & Industry), Korinda Kant (Visual Content Designer) en Charlotte Reijs (Marketeer, Bunzl Retail & Industry) kozen het verpakkingsconcept ‘Look at my donut’ tot winnaar. De verpakking was volledig van mono-materiaal, uitvoerbaar en goed recyclebaar. Daarnaast voldeed de uitstraling van de verpakking aan de eisen doordat het was voorzien van een bedrukking en de donuts zichtbaar waren in het concept.
Bron: Bunzl/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Napoleon snoepjes voortaan in waspapieren wikkel
Zoetwaren - Snoepproducent Confiserie Napoleon stapt vanaf dit najaar over op een waspapieren wikkel in plaats van de traditionele plastic variant. De nieuwe verpakking geldt voor alle 27 smaakvarianten. Met de jaarlijkse verkoop van 360 miljoen snoepjes in Nederland en België bespaart het merk 60.000 kg plastic.
Lees berichtVerzendverpakkingenshop.nl van Bunzl bestaat 10 jaar
Online - Verzendverpakkingenshop.nl, onderdeel van Bunzl Retail & Industry, bestaat deze maand tien jaar. Het jubileum wordt gevierd met verschillende acties en met de introductie van een spaarprogramma.
Lees berichtBOON introduceert nieuwe productlijn in kleurrijke verpakkingen
Introductie - BOON, bekend van de vleesvervangers, introduceert een nieuwe productlijn in een duurzaam en kleurrijk jasje. Het merk wil de boon als basis-ingrediënt meer op de voorgrond plaatsen en wil dat doen als meest duurzame optie.
Lees berichtHAS-studenten Jurre en Quinn winnen de Bunzl Packaton 2023
Wedstrijd – De twee studenten Jurre en Quinn van de HAS green academy (voorheen HAS Hogeschool) in Den Bosch hebben de Bunzl Retail & Industry de Bunzl Packaton gewonnen. Al jaren organiseert het bedrijf voor de tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation de wedstrijd.
Lees berichtHAS Hogeschool verandert naam in HAS green academy
Opleiding – Has Hogeschool bestaat 75 jaar en past de naam aan van de opleiding in HAS green academy. Als gevolg hiervan wordt ook de huisstijl veranderd. HAS green academy wil met de nieuwe naam bevestigen dat de opleiding zich steeds verder ontwikkelt naar expertisecentrum voor agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland.
Lees berichtLandelijke ZERO Food Waste Challenge van start
Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.
Lees bericht