Violife introduceert Vioblock als alternatief voor roomboter


Introductie - Violife, onderdeel van Upfield en pionier op het gebied van plantaardige alternatieven voor onder meer Goudse kaas en Griekse feta, introduceert nu Vioblock. Vioblock is volgens de producent een 100% plantaardig alternatief voor roomboter.

Dat betekent dat Vioblock ook op exact de zelfde manier kan worden verwerkt als roomboter. Het gaat om een 100% veganistisch product, dat vrij is van zuivel, lactose, gluten, noten en conserveringsmiddelen. Bovendien bevat het product vitamine D2, B1, B2, B6, B12 en foliumzuur.

Voordelen

Onderzoek wees recent uit dat Nederlanders steeds vaker overtuigd raken van de voordelen van plantaardige ingrediënten, zowel voor de eigen gezondheid als voor een betere planeet. Met de introductie van Vioblok wordt dat nu eenvoudiger. “Met Violife willen we consumenten laten zien dat 100% plantaardige alternatieven voor zuivel ook heel lekker kunnen zijn,” zegt Alisha van Geest, Brand Manager Violife BeNeLux. “Zo willen we mensen helpen om bewustere keuzes te maken zonder dat ze daarbij in hoeven te leveren op smaak. Na het succes van ons aanbod aan alternatieven voor kaas is het voor ons een logische stap om de Nederlandse consument nog meer laagdrempelige, plantaardige opties te bieden.”

Vioblock is verkrijgbaar als ongezouten alternatief en in een versie met zeezout. Het voegt smaak en zachtheid toe aan hartige gerechten en zoete desserts. Vioblock is wat de naam al doet vermoeden in blokvorm verkrijgbaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Blue Band lanceert als eerste in Nederland een papieren kuip

Introductie - Als eerste in Nederland lanceert Blue Band een kuip die gemaakt is van papier. De innovatieve kuip is vrij van plastic, 100% recyclebaar en mag gewoon bij het papierafval weggegooid worden. Naast de nieuwe verpakking, introduceert Blue Band eveneens een vernieuwd ontwerp dat duidelijk de zes natuurlijke ingrediënten van Roombeter visualiseert.

Lees berichtDe Pizzabakkers komen met plant-based pizza

Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid