Violife introduceert Vioblock als alternatief voor roomboter


Introductie - Violife, onderdeel van Upfield en pionier op het gebied van plantaardige alternatieven voor onder meer Goudse kaas en Griekse feta, introduceert nu Vioblock. Vioblock is volgens de producent een 100% plantaardig alternatief voor roomboter.

Dat betekent dat Vioblock ook op exact de zelfde manier kan worden verwerkt als roomboter. Het gaat om een 100% veganistisch product, dat vrij is van zuivel, lactose, gluten, noten en conserveringsmiddelen. Bovendien bevat het product vitamine D2, B1, B2, B6, B12 en foliumzuur.

Voordelen

Onderzoek wees recent uit dat Nederlanders steeds vaker overtuigd raken van de voordelen van plantaardige ingrediënten, zowel voor de eigen gezondheid als voor een betere planeet. Met de introductie van Vioblok wordt dat nu eenvoudiger. “Met Violife willen we consumenten laten zien dat 100% plantaardige alternatieven voor zuivel ook heel lekker kunnen zijn,” zegt Alisha van Geest, Brand Manager Violife BeNeLux. “Zo willen we mensen helpen om bewustere keuzes te maken zonder dat ze daarbij in hoeven te leveren op smaak. Na het succes van ons aanbod aan alternatieven voor kaas is het voor ons een logische stap om de Nederlandse consument nog meer laagdrempelige, plantaardige opties te bieden.”

Vioblock is verkrijgbaar als ongezouten alternatief en in een versie met zeezout. Het voegt smaak en zachtheid toe aan hartige gerechten en zoete desserts. Vioblock is wat de naam al doet vermoeden in blokvorm verkrijgbaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Huls introduceert twee vega droge worsten

Introductie – Huls in Groningen maakt al meer dan 100 jaar droge worsten, gemaakt van vlees, maar komt nu met een tweetal vega-varianten, te weten de Vegetarische Sticks Mediterraanse Smaak en Vegetarische Sticks Chorizo Smaak.

Lees bericht


Nog veel misvattingen over plantaardige voeding

Onderzoek – Over plantaardig eten blijken nog veel misvattingen te zijn. Zo denken veel Nederlanders ten onrechte dat plantaardige alternatieven voor vlees, vis of zuivel altijd bewerkt zijn (29%), een plantaardig dieet moeilijk is (28%) en bovendien duurder dan een dieet met meer vlees (28%).

Lees bericht

28 mei International Hamburger Day

Hamburgerdag - Op 28 mei is het International Hamburger Day, een dag die in het teken staat van een van de meest populaire gemaksgerechten. De Rotterdamse chef Diego Buik speelt met zijn drie zaken en bezorgconcept op deze dag in door met twee speciale introducties te komen: de hamburgerbox met een veganburger en een speciale EK-burger.

Lees bericht

Europees Parlement verwerpt ‘plantaardige zuivelcensuur’

Regelgeving - Het Europees Parlement heeft amendement 171 ingetrokken, waardoor zuivelbenamingen in combinatie met de term plantaardig op verpakkingen niet worden verboden. Een petitie van ProVeg International om deze ‘censuur van plantaardige zuivel’ tegen te gaan werd door bijna een half miljoen consumenten ondertekend.

Lees bericht


Ook de tosti krijgt een eigen dag: 12 april

Actiedag  - Elke dag wordt er wel iets gevierd dus waarom niet voor het  populaire lunch (snack)gerecht, de tosti? Die vraag stelde een aantal mensen zich die nauw betrokken zijn bij de tosti-business. En dus krijgt de tosti een eigen dag en wel op 12 april.

Lees bericht

Tijdelijke Vegan-teststraat doorslaand succes

Pop-up – De opening van ‘s werelds eerste pop-up Vegan Teststraat in Amsterdam in het weekend van 27 en 28 maart was een doorslaand succes . Wegens de grote toestroom moest de drive-thru beide avonden eerder sluiten en bezoekers teleurstellen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid