Visrestaurant Pesca opent locaties in Frankrijk en Duitsland


Sfeerbeeld uit Pesca Rotterdam dat recent de deuren opende

Formulenieuws - Visrestaurant Pesca, bekend om haar in-house vismarkt, laat weten twee nieuwe locaties te openen in het buiteland. De vestigingen worden geopend in Nice en in Hamburg en zijn een belangrijke stap in de internationale toekomst van het visrestaurant.

Sinds de lancering van Pesca in Amsterdam in 2016, is het concept niet alleen spraakmakend, maar ook succesvol. Reden voor Younique Concepts als bedenkers van het concept naast Amsterdam een tweede locatie te openen in Rotterdam. Voor het eerst zal Pesca - bekend om haar dynamische prijsbeleid gedurende de avond – met de locaties Nice en Hamburg nu ook buiten Nederland uitbreiden.

Hamburg

Voor Pesca is Hamburg een strategische zet gezien de rijke maritieme geschiedenis en de Duitse eetcultuur, zoals de befaamde Fischbrötchen. De locatie komt in de wijk Überseequartier, langs de Elbe. Het pand beslaat 420 vierkante meter en is goed voor 130 zitplaatsen. Bovendien zit er een terras bij voor 150 gasten, dat direct aan het water ligt. De locatie maakt deel uit van de Westfield Hamburg-Überseequartier-ontwikkeling in samenwerking met URW (Unibail - Rodamco -Westfield).

Nice

De opening van Pesca in de kustregio Côte d'Azur sluit perfect aan bij de op Mediterraanse vismarkten geïnspireerde insteek van Pesca. De combinatie van een locatie in het hart van de Middellandse Zee en het aanbod aan verse zeevruchten maakt de Zuid Franse badplaats de ideale locatie voor uitbreiding. De Pesca-locatie zal worden gevestigd in het nieuw gebouwde ICONIC- gebouw, pal naast het centraal station van Nice. Op de bovenste verdieping biedt Pesca 130 zitplaatsen binnen en 60 zitplaatsen buiten – op het dakterras met uitzicht op de Middellandse Zee en de stad.

Het ICONIC-gebouw is een project van 'Compagnie de Phalsbourg', Hilton International stelt zich op als partner in deze ontwikkeling. Hilton opent een hotel met 120 kamers en zal de exploitatie van Pesca via een licentieovereenkomst uitvoeren.

Concept

Pesca ontwikkelde een unieke manier van dineren, met onder andere een vismarkt zonder menu's, een dynamisch prijssysteem dat verspilling minimaliseert, en een actief gasten participatiemodel gericht op het verhogen van kennis over het aanbod van onze zeeën. Het gehanteerde HR-model omvat winstdeling voor het gehele team, wat resulteert in hogere gasttevredenheid. Gedreven door de Pesca Foundation en de langetermijnvisie om over 100 jaar nog steeds vis te kunnen verkopen, zullen Pesca Hamburg en Pesca Nice een belangrijke rol spelen bij het bereiken van dit doel. Beide locaties openen hun deuren in de eerste helft van 2024.

Bron: Younique Concepts/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Younique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel

Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm.  Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.

Lees bericht


Tweede GemaQ Summit in teken van gezonde toekomst

Event – Het was voor de tweede keer dat GemaQ, de inkoopcoöperatie voor tankstations, een Business Boost Summit organiseerde. Na de eerste in Beekse Bergen, was nu als locaties het AFAS Theater in Leusden gekozen. Naast sprekers, die de aanwezigen tankstationondernemers moesten inspireren en motiveren, ook een dertigtal bedrijven die hun nieuwste producten of technieken presenteerden voor een efficiëntere...

Lees bericht
Weelderig kleurrijk jaren ’70 design bij La Nostra Gigi

Horecaconcept – Pesca, Skylounge Ventuno, MaMa Kelly, het zijn stuk horecaconcepten waar naast goed eten het interieur een belangrijke rol speelt. Zo ook bij La Nostra Gigi aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Een nieuw horecaconcept dat veel ruimte biedt voor Italiaans shared dining en een borrel; een weelderig en kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge in één.

Lees bericht

Tweede visrestaurant Pesca opent in Rotterdam

Restaurant - Op woensdag 9 november opent Pesca een gloednieuwe locatie aan de Boteersloot in het centrum van Rotterdam. De vestiging is na Amsterdam de tweede locatie van Pesca. Het restaurantconcept heeft een vernieuwende kijk op een visrestaurant.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid