Vood krijgt investering van 6,5 ton


Maarten Gomes (l) en Myrthe van de Vlis, oprichters van Vood

Investering - Vood, producent van plantaardige maaltijden voorheen bekend als Plant B, heeft een investering van 6,5 ton ontvangen. Het bedrijf verkocht de afgelopen twee jaar meer dan 120.000 diepgevroren volwaardige kant-en-klaarmaaltijden.

De investering van onder meer Volve Capital, Shamrock Ventures en andere investeerders uit de foodbranche moeten het mogelijk maken voor Vood om de productie uit te breiden naar 500.000 maaltijden per jaar. Het bedrijf zet daarmee een eerste stap om opgenomen bij de landelijke supermarkten en kan samen werken met cateringbedrijven. De maaltijden zijn behalve online te bestellen verder verkrijgbaar via Flink. Maarten Gomes mede-oprichter van Vood: “De verschuiving van vlees naar een flexitarisch dieet is al in gang gezet, maar de stap naar veganistisch eten blijft nog een uitdaging. Veel mensen denken dat veganistisch koken ingewikkeld en niet lekker is. Met Vood willen we het deze mensen gemakkelijk maken en verrassen.”

'Smart freezers'

In de komende maanden gaat Vood in gesprek met landelijke supermarkten. Het schap voor veganistische kant-en-klaarmaaltijden is nog relatief nieuw en in ontwikkeling, waardoor er ruimte is voor nieuwe spelers. Daarnaast is het bedrijf actief via zogenaamde 'smart freezers' voor bedrijfskantines en sportscholen. De maaltijden van Vood worden vers bereid in hun eigen keukens. Er zijn momenteel 16 verschillende maaltijden beschikbaar, variërend van Chili con Amor en Golden Pumpkin Curry tot Triple Truffel Risotto.

Bron: Vood/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFreasy neemt plantaardige Good Chef over

Overname – Het Rotterdamse bedrijf Freasy, gespecialiseerd in de productie en verkoop van gezonde kant-en-klaar-diepvriesmaaltijden neemt het merk Good Chef over. Good Chef verkoopt sinds 2020 plantaardige vriesversmaaltijden. Met twee merken in vriesversmaaltijden wil Freasy sneller groeien.

Lees bericht

Vegan Masters over op vriesvers en langhoudbare maaltijden

Plantaardig – Vegan Masters, de Nederlandse bezorgservice voor veganistische maaltijden, pizza’s en juices, verzorgt vanaf nu alleen nog vriesverse maaltijden. Daarmee sluit het bedrijf, volgens eigen zeggen, beter aan op de missie: gezond voedsel voor mens en planeet met aandacht voor voedselverspilling.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid