Zuid-Holland heeft meeste inzamelpunten gebruikt frituurvet


Bedrijven die een inzamelingspunt voor gebruikt frituurvet willen worden, kunnen zich aanmelden

Inzamelen - Zuid-Holland is de Nederlandse provincie met de meeste inzamellocaties voor gebruikt frituurvet. Dit blijkt uit de cijfers van de campagne ‘Frituurvet Recycle Het’. De campagne stimuleert het recyclen van gebruikt frituurvet. Na Zuid-Holland volgen Noord-Brabant, Noord-Holland, Gelderland en Limburg.

‘Het is belangrijk dat er steeds meer locaties komen voor de inzameling van gebruikt frituurvet en -olie. Hiermee wordt het voor mensen makkelijker om hun gebruikte frituurvet te recyclen’, benadrukt Frans Claassen, directeur van MVO-de ketenorganisatie voor oliën en vetten. Sinds 2010 werkt MVO samen met verschillende partijen zoals de waterschappen en gemeenten aan de campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’.

Veel frituurvet in Nederland

In 2021 werd in Nederland meer dan 17 miljoen liter frituurvet verkocht. Het grootste deel daarvan gebruiken Nederlandse huishoudens in de decembermaand voor het bakken van oliebollen, gourmetten en frituren. Ook is de verwachting dat voetballiefhebbers vaker de frituurpan aan hebben staan tijdens het WK voetbal. Helaas wordt nog niet al het gebruikte frituurvet gerecycled. ‘Dit is zonde want we kunnen gebruikt frituurvet een tweede leven geven door er bijvoorbeeld biobrandstof van te maken’, zegt Frans Claassen. Gooi gebruikt frituur vet zeker niet door het riool, want geeft verstoppingen en kost de waterschappen veel geld om het op te lossen.

Locaties kunnen een inzamelpunt worden door zich aan te melden via de website van de campagne.

Bron: MVO/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Ondanks corona meer aandacht voor verduurzaming

Rapport - In de voedingsmiddelensector laten 105 bedrijven hun vorderingen zien op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de vorige periode, blijkt uit de jaarrapportage 2019 - 2020 van het Convenant Voedingsmiddelen. Ondanks de coronacrisis hebben meer bedrijven er werk van gemaakt om risico’s in hun ketens te identificeren en aan te...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid