Wijn massaal over de grens gekocht

Assortiment – Bijna 10 procent van iedere euro die wordt uitgegeven aan wijn, wordt door mensen in het grensgebied over de grens besteed. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau GfK. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) is op z’n zachts gezegd niet blij met de ontwikkeling. “De laatste jaren hebben wij regelmatig gewaarschuwd voor het weglek effect als gevolg van de hoge accijnzen, zowel voor de Nederlandse wijnsector als...

Lees bericht

McDonald’s breidt ontbijtassortiment uit

Fastservice – McDonald’s Nederland breidt haar ontbijtassortiment uit met zes nieuwe producten. Daarmee blijft het bedrijf investeren en vernieuwen in de groeiende ontbijtmarkt. Vanaf vandaag staan nieuw op het menu: een Kaiserbroodje kaas met tomaat, Kaiserbroodje ham-kaas met tomaat, Scrambled Eggs met bacon en een kaiserbroodje, Yoghurt & krokante muesli, Vers fruit en twee verschillende fruitdranken. McDonald’s brak vorig jaar de out-of-home ontbijtmarkt open met een geheel vernieuwd ontbijtassortiment. Sinds...

Lees bericht

Geen rokershok, maar een niet-rokersplaats

Creatief –Koffiehuis 't Soesje in Den Haag heeft een niet alledaagse oplossing bedacht. In plaats van een rokershok in te richten, liet het bedrijf een eigen plek voor niet rokers bouwen. Het bemoederlijke gedrag van de overheid is eigenaresse Brigitte van der Kleij inmiddels zat. Veel van haar klanten komen bij haar voor een kopje koffie, een krantje en een sigaret. Nadat zij in het kader van de nieuwe wetgeving...

Lees bericht

Food Connect introduceert Maaltijdenautomaat

Industrie – Food Connect Maaltijdenservice heeft op de vakbeurs Facilitair in Den Bosch een maaltijdenautomaat gepresenteerd. De automaat levert negen seizoensgebonden maaltijden die in overleg met de klant worden samengesteld. Het verstrekken van maaltijden aan personeelsleden is voor sommige bedrijven een probleem. Veelal zijn het bedrijven met te weinig personeelsleden voor een bedrijfscateraar of bedrijven zonder keuken hebben. Om toch bij overwerk of als dienstverlening aan het personeel maaltijden te kunnen...

Lees bericht


Innovatie en klantgerichtheid drijvers groei

Onderzoek - “Uit de berekeningen van het FSIN blijkt dat 38 procent van de bedrijven in de buitenshuisconsumptie in 2014 weer een duidelijke groei heeft laten zien,” zo vertelt FSIN-directeur Jan-Willem Grievink. “Dat is het hoogste percentage in zes jaar tijd. De succesvolle bedrijven verwachten ook in 2015 verder te groeien.” Innovatie (bedrijven die zijn blijven investeren) en klantgerichtheid zijn volgens Grievink de belangrijkste drijvers. “Vaak hebben ze ook goedkopere instapmenu’s en...

Lees bericht

Foodbezorging: de markt van 1 miljard

Onderzoek - Foodbezorging aan huis is in Nederland booming. FoodService Instituut (FSIN) spreekt in het onderzoek ‘De strijd om het maagaandeel’ van een langjarige groeimarkt. “Als je alle vormen van delivery van eten aan de voordeur bij elkaar optelt, zitten we nu al rond de grens van 1 miljard euro,” zegt directeur Jan-Willem Grieving. “Het is nog maar enkele jarengeleden dat we nog niet eens op de helft van dit bedrag...

Lees bericht

Horecava 2015; ontmoeten, ontmoeten en nog eens ontmoeten

Beurs - Horecava 2015 inspireert. Presenteert een veelzijdig (rand)programma. Ten minste, dat meldde de organisatie van het horeca-evenement. Maar uit de eerste indruk is toch ook vooral op te maken dat de Horecava gewoon de Horecava is gebleven. Een ontmoetingsplek waar de ruim 500 exposanten en een veelvoud aan bezoekers (zo is de verwachting) met elkaar een ‘match’ zoeken. “Beursbezoekers willen bij de hand worden genomen, zo blijkt ons onderzoek. Ze...

Lees bericht

Bakery centraal in nieuwste vestiging Brandoil

Petrol - Brandoil opende afgelopen zaterdag het nieuwste paradepaardje in Zutphen. Het tankstation heeft de transformatie gemaakt van shop voor de vergeten boodschappen naar lunchroom. Het nieuwe concept zet de bakery centraal en gaat de aandacht richten op catering. De eigenaren Cor Brandsma en Arjen Sietsma hebben heel bewust gekozen voor een sterk functie van de bakery. Van de ruim 220 vierkante meter shopruimte is twee derde deel ingeruimd voor de...

Lees bericht


Minder kerstomzet bij supermarkten

Supermarkt - Ondanks de verruimde opening van supermarkten op Eerste en Tweede Kerstdag bleef de omzet in de kerstweken (week 51 en 52) achter op de omzet van 2013.Dit blijkt uit cijfers van GfK. In plaats van de verwachtte kerstomzet van 735 miljoen boekten supermarkten een omzet van 724 miljoen in de kerstweek. Dit is 0.5% minder dan tijdens de kerst van 2013. De totale omzet van Nederlandse supermarkten bedroeg in 2014 33.28 miljard euro. Dit is een...

Lees bericht

Maritiem Museum toont ‘De wereld op je bord’

Expositie - Het Maritiem Museum Rotterdam organiseert de tentoonstelling ‘De wereld op je bord’. Bezoekers kunnen tijdens de expo ervaren dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op het bord. Tijdens de opening van de tentoonstelling, van 3 t/m 6 april, spelen bezoekers een spel waarin zij ontdekken wat Nederlanders zouden moeten weten over de herkomst van koffie, cacao, aardappelen, specerijen, rijst, pinda’s, sinaasappels en bananen....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid