Pretpark met virtuele inslag opent in Roermond

Leisure - Een pretpark met een virtuele inslag, waarbij bij de verschillende attracties beeldschermen worden geplaatst, opent in Roermond. Het attractiepark is een idee van Brand New Leisure, een bedrijf van Marc Koerts en Daan de Kruijk, zo meldt het Financieele Dagblad. Een groep banken financiert bijna de helft van het benodigde kapitaal en ook industriebank Liof is een grote investeerder in het nieuwe virtuele attractiepark. Voor een onbekend bedrag...

Lees bericht

BETA reageert in FD op uitspraak minister Kamp over ”lage accijnsverhoging”

Petrol - In het Financieel Dagblad van 25 januari 2013 reageert Petra van Stijn met een ingezonden brief op minister Kamp. Hij zei eerder deze week over de accijnsverhogingen dat deze slechts lage percentages betreffen: “Namens de zelfstandige tankstationondernemers reageer ik op het interview met minister Kamp in het FD van 21 januari. Daarin stelt Kamp dat de accijnsverhoging op diesel en lpg slechts lage percentages betreft. Bijgaande rekensom laat zien dat de...

Lees bericht

Just Eat wil cashen en gaat naar de beurs

Bezorgservice – Just Eat wil cashen. De etenbesteldienst is van plan om 10 procent van de aandelen naar de beurs te brengen. Dit levert het bedrijf naar verluidt £700 tot £900 miljoen op. Dat meldt de Financial Times. Als investeerders daar trek in hebben, zou er liefst 70 tot 90 maal de nettojaarwinst over 2013 betaald worden en zouden de oprichters op papier direct multimiljonair zijn. Just Eat zit in 13 landen, maar heeft grootste plannen om door...

Lees bericht

Omzet Unilever daalt, winst stijgt

Industrie - De zwakke economie in de ontwikkelde markten en de dure euro spelen Unilever parten. De voedingsmiddelenproducent zag in het vierde kwartaal de omzet dalen. Maar Unilever wist de winst wel flink op te voeren. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. De omzet in het vierde kwartaal kwam uit op 11,8 miljard euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 12,6 miljard euro en in het derde kwartaal 12,5 miljard. ...

Lees bericht


Winkeliers gooien massaal deur dicht op koopavond

Retail – Koopavonden zijn zo rustig dat steeds meer winkeliers de deuren sluiten. Ruim een derde van de Nederlandse consumenten gaat minder vaak winkelen tijdens koopavonden dan een jaar eerder. Ten opzichte van vijf jaar geleden ligt dat aandeel zelfs op 51 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van I&O Research onder bijna drieduizend consumenten waarover de Telegraaf publiceert. De koopavonden zijn een gedateerd fenomeen. Consumenten winkelen nu veel liever online...

Lees bericht

Ikea schaft euro-ontbijt af

Horeca bij retail – Het succes van het euro-ontbijtje werkt Ikea Delft tegen. Met name in de weekenden zijn de files naar de meubelgigant daar zo groot, dat men heeft besloten het spotgoedkope ontbijtje af te schaffen. Dit meldt Omroep West. Volgens de regionale omroep was het afgelopen zondag weer raak. De afrit van de A13 richting de Ikea-vestiging in Delft liep vol en dat zorgde voor gevaarlijke situaties. Rijkswaterstaat heeft...

Lees bericht

Primera sluit jaar af met omzetstijging van 5%

Formulenieuws - Winkelketen Primera sluit 2013 af met een omzetstijging van 5%. Tegenover de omzetdaling van een aantal groepen staat ook een stijging van een aantal nieuwe groepen. Aangezien deze nieuwe groepen inmiddels een fors omzetaandeel hebben, weet Primera toch een totale omzetstijging van 5% te realiseren. De brutowinst steeg met 1% en het aantal klanten bleef nagenoeg stabiel. Primera zag de omzet van tabak in 2013 stijgen met 2%. De stijging kwam voornamelijk door de...

Lees bericht

Nieuwe techniek in horecakeuken helpt tegen verspilling

Horecava – In de horeca wordt gemiddeld 30 tot 50 procent van de gebruikte groenten en brood verspilt. Zonde, zo stelden enkele experts gisteren op de Horecava. “Nieuwe technieken, zoals koelkasten met een verlaagd zuurstofgehalte zorgen ervoor dat je producten langer houdbaar blijven.” Het was Ronald Visser van TNO die benadrukte dat de techniek voortschrijdt en horecaondernemers helpt om minder voedsel te verspillen. “Nu nog gaat een aangesneden krop sla in de keuken...

Lees bericht


Nederlandse voedselsituatie beste van de wereld

Voedsel – Nederland heeft de beste voedselsituatie van de wereld. Tenminste, volgens Oxfam Novib, die de Good Enough to Eat Index opstelde. De organisatie stelt dat Nederland het meest gevarieerde, gezonde, betaalbare en voedselrijke dieet heeft. De index is opgesteld op basis van vier vragen. Drie daarvan gaan over de voedselsituatie in een land. Krijgen mensen voldoende te eten (of is er sprake van ondervoeding)? Is het voedsel betaalbaar (welk deel...

Lees bericht

Sligro neemt Horeca Totaal over

Sligro Food Group neemt Horeca Totaal Sluis over. Horeca Totaal Sluis realiseerde in 2013 een omzet van € 20 miljoen. Er zijn op fulltime basis circa 40 medewerkers werkzaam. Horeca Totaal Sluis richt zich vooral op (recreatie)horeca, institutionele klanten en heeft een sterk seizoenskarakter. De omzet van Horeca Totaal wordt overwegend bezorgd, maar er is ook een zelfbedieningsafdeling. " Dit sluit naadloos aan bij de foodservice-activiteiten van Sligro Food Group", meldt men in het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid