‘61% van de Nederlanders wil verantwoord uit eten met kerst’


Onderzoek- Van de Nederlanders wil 61 procent met kerst op een verantwoorde manier buiten de deur eten. Dat blijkt uit onderzoek dat online reserveringsplatform TheFork heeft laten verrichten. Op dit moment is nog onduidelijk of de horeca weer open mag met de kerstdagen.

Tijdens de persbijeenkomst van het kabinet, afgelopen dinsdag, werd duidelijk dat de horeca voorlopig de deuren gesloten moet houden. In ieder geval tot december. Om te kunnen achterhalen wat consumenten met kerst willen, liet The Fork onderzoek uitvoeren onder meer dan 600 respondenten, die representatief zijn voor de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. 61% van die ondervraagden denkt er over het kerstdiner in een restaurant te vieren. Daarnaast geeft 82% aan binnen twee weken na de heropening van de horeca weer uit eten te gaan.

Quality time

Uit de gegevens blijkt ook dat de consumenten vertrouwen hebben in de horeca als het gaat om de eigen veiligheid. De belangrijkste reden die de ondervraagden noemen om weer uit eten te gaan, is de grote behoefte aan quality time. 54% van de respondenten wil binnen de eerste twee weken na heropening weer een restaurant bezoeken en 21% geeft aan dit binnen de eerste maand te willen doen. 82% zegt even vaak of vaker uit eten te gaan als alles weer open is. Veel Nederlanders geven dus aan weer buiten de deur te willen eten als de gedeeltelijke lockdown is opgeheven.

Lunch of diner?

Aan de respondenten werd ook gevraagd of ze na de heropening van de restaurants vaker buiten de deur zouden gaan lunchen? Waar voorheen nauwelijks buiten de deur werd geluncht door Nederlanders, geeft 60% van de respondenten nu aan dat wel te zullen gaan doen. Van deze groep zegt 28% dit te doen om de restauranthouders te ondersteunen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht
TheFork en SevenRooms gaan strategisch samenwerken

Samenwerken – The Fork, het online reserveringsplatform voor restaurants van de Tripadvisor Media Group, kondigt vandaag een strategisch partnerschap aan met SevenRooms, een internationaal horecaplatform voor gastervaringen en klantenbinding. Beide partijen willen door hun samenwerking meer online reserveringen realiseren voor hun klanten en tegelijkertijd de ‘front-of-house’ en gastenervaringen beter beheren.

Lees bericht


Vermaat verzorgde 11.000 gasten per dag tijdens F1 in Zandvoort

Catering – Nu het geluid van de F1 is verstomd en Zandvoort weer terug is gegeven aan de strandgasten, maakt Vermaat, een van de horecapartners van het driedaagse event de balans op; tijdens het raceweekend heeft het bedrijf in tien lounges zo’n 11.000 gasten per dag verzorgd met eten, drinken en gastvrijheid.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid