Sligro lanceert foodconcept Kleinste Keuken
Groothandel – Sligro en Bouter Grootkeuken hebben gezamenlijk een oplossing gevonden voor ondernemers die hun omzet voornamelijk uit (fris)drank halen. Juist om die horecabedrijven minder afhankelijk te maken van de drankomzet is het foodconcept de Kleine Keuken ontwikkeld.
Lees berichtOnderzoeksleider Inga Blokker volgt Jan-Willem Grievink op bij FSIN
Interview – Foodservice Instituut Nederland (FSIN) krijgt een nieuwe directeur. Onderzoekleidster Inga Blokker (33) gaat per 1 mei aanstaande Jan-Willem Grievink opvolgen, die met pensioen gaat en het kenniscentrum leidde vanaf 2003. Blokker wil vooral de goede dingen van het FSIN bewaren, maar de geanalyseerde informatie ook toegankelijker en makkelijker bereikbaar maken voor de leden.
Lees berichtHoteleigenaar Van der Valk sluit omvallen aantal hotels niet uit
Coronamaatregelen - Als er niet snel meer steunmaatregelen komen voor de hotels, dan vallen er een aantal noodlijdende locaties om. Die noodkreet deed Freek van der Valk, namens de gezamenlijke Van der Valk hotels in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur gisteravond.
Lees berichtWouter Verkerk wordt brandambassadeur bij Horeko
Samenwerking – Horecaspreker Wouter Verkerk gaat in de rol van brandambassadeur samenwerken met softwareleverancier Horeka. Samen hebben de partijen de ambitie om de horeca verder te professionaliseren.
Lees bericht‘Nederlanders gek op chocolade, chips en zoutjes’
Onderzoek - Nederlanders trakteerden zichzelf tijdens het afgelopen coronajaar vooral op chocolade, chips en zoutjes. Dit blijkt uit een onderzoek van de Branchevereniging VBZ voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en nootjes, uitgevoerd door Peil.nl. Bij mannen staan chips of zoutjes bovenaan. Bij vrouwen staat chocolade op nummer één.
Lees berichtOosterlicht Nieuwegein eerste school met concept Super Market
Catering – Het Oosterlicht College in Nieuwegein is de eerste opleiding met het Super Market-concept van Level up – advies & catering. Het cateringconcept is speciaal ontwikkeld voor voortgezet onderwijsscholen. Een tweede locatie opent nog deze maand in Vianen.
Lees berichtEerste Gespecialiseerd kok-diploma ‘nieuwe stijl’ uitgereikt
Uitreiking - In restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten (SVH Meesterkok) en Petro Kools (SVH Meestergastheer) het diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan Martijn van der Zwan, student van Kookstudio Thorn. Het is het eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok ‘nieuwe stijl’ dat is uitgereikt.
Lees berichtBurger King krijgt nieuwe merkidentiteit
Formulenieuws – Burger King heeft voor het eerst in 20 jaar een volledige rebranding ondergaan. Voor de nieuwe visuele identiteit is gekozen omdat het merk de ambitie heeft om het gehele assortiment aan te bieden zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. De komende periode wordt de nieuwe identiteit zichtbaar in de restaurants en in de uitingen.
Lees berichtCampina levert pakketten aan 1.000 families die het financieel moeilijk hebben
Actie - In samenwerking met de LINDA.foundation bezorgt Campina vandaag voedingspakketten aan 1.000 families die het financieel zwaar hebben in Nederland. Het zuivelmerk wil juist aan het begin van het jaar iets betekenen voor mensen die een klein gebaar kunnen gebruiken.
Lees bericht