Sterrenchefs aan de slag met amuses op basis van fonds

Horeca – Ruim 40 topchefs werkten onlangs samen aan nieuwe ideeën tijdens de masterclasses met amuses op basis van natuurlijke fonds. Acht sterrenchefs en één patissier bereidden hun signature amuse tijdens de inspiratiedag ‘A Day to Amuse’ van Nestlé Professional Food. Het event bood aan vijfendertig geselecteerde chefs de kans om culinaire inspiratie op te doen voor de feestmaanden met CHEF Natural Fonds. Nestlé Professional wilde op die manier de veelzijdigheid...

Lees bericht

HEMA opent warenhuis in Birmingham

Warenhuizen - HEMA opent vandaag de grootste high traffic versie van haar winkelconcept in Birmingham op New Street Station. Het is daarmee de vierde winkel van HEMA in Engeland en ook binnen deze winkel krijgt ‘eten’ een belangrijke plek. “Birmingham Station heeft een vijf jaar durende verbouwing achter de rug en wordt een echte shopping destination. We zijn erg blij dat we als HEMA onderdeel zijn van dit nieuw ontwikkelde...

Lees bericht

Drie Exclusiviteitszegels voor Oma Bobs Snacks

Fastservice – Jurgen Ottenhoff van Oma Bobs Snacks heeft uit handen van Hans Hus, voorzitter van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), drie Exclusiviteitszegels in ontvangst genomen.  De Exclusiviteitszegels zijn toegekend aan de rundvlees-, kalfsvlees- en garnalencroquette. De uitreiking vond gisteren plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van ProFri in Hardenberg. Met de Exclusiviteitszegel, wil ProFri uitdrukken dat het gaat om kwaliteitsproducten waarvan de producent verklaart dat deze uitsluitend via professionele frituurders of...

Lees bericht


ProFri deelt ‘prijzen’ uit

Belangenvereniging – ProFri hield gisteren tijdens de horecabeurs in Hardenberg de jaarvergadering. Tijdens die bijeenkomst reikte de belangenclub diverse ‘prijzen’ uit aan mensen die iets hebben betekend voor de fastservicesector. Tijdens ProFri’s jaarvergadering op de horecabeurs in Hardenberg lichtten het bestuur en initiatiefnemer Frans van Rooij veel initiatieven toe. Van de campagne Frietje Vrede voor Warchild tot de oppositie tegen het ‘onfatsoenlijke taalgebruik’ van de AD Friet Test. Van Rooij...

Lees bericht

Bijeenkomst over rol voeding bij herstel lichaam

Sport en Zorg - Voor zowel sporter als patiënt, wordt de rol van voeding steeds belangrijker. Met name eiwitten en micronutriënten zijn van belang voor een optimale spierfunctie en herstel van het lichaam na de inspanning. In de patiëntenzorg is steeds meer aandacht voor voeding en bewegen om het herstel na een operatie te bevorderen. Eat2Move organiseert daarom een kennis- & netwerkevent op maandag 28 september. Nieuwe voedingskennis...

Lees bericht

Ton Wortelboer ontvangt KVNW Wijnrank

Onderscheiding –Ton Wortelboer heeft vandaag, tijdens de Nationale Wijndocentendag van de Stichting Wijnonderwijs Nederland, de Wijnrank van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) ontvangen. Hij ontving de onderscheiding uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer Peter van Houtert. Ton Wortelboer ontvangt de Wijnrank voor zijn jarenlange inzet voor het wijnonderwijs in Nederland. Door zijn grote kennis van wijn en gastronomie, maar ook met zijn aanstekelijke enthousiasme...

Lees bericht

Holland Food Service start eigen brasserieconcept

Zorg - Holland Food Service gaat vanaf eind 2015 voor eigen rekening en risico een brasserie exploiteren in het kapelgebouw op Park Dekkerswald, het medisch centrum in Groesbeek. Het is de eerste locatie die het bedrijf zelfstandig gaat uitbaten. De stap past binnen de verbreding van de dienstverlening  in het kader van de toenemende extramuralisering. Adjunct-directeur Jeroen Kamerbeek licht toe: ‘Het brasserieconcept is een nieuw concept dat wij in de praktijk...

Lees bericht

Justin Koopman wint Rotterdams Kooktalent 2015

Vakwedstrijd - Justin Koopman (24) van restaurant Zeezout is gisteren uitgeroepen tot Rotterdams Kooktalent van 2015. Koopman imponeerde de jury tijdens de finale die, tijdens Rotterdamse Kost werd gehouden, met gebakken poon, salade van rabarber en biet en een krokantje en beurre blanc. De jury bestaande uit onder meer meesterchef François Geurds en Ian van Eck (Zegro) roemde de creativiteit van de jonge souschef. De strijd ging tussen Jordy Prenger (HMB),...

Lees bericht

Op iedere straathoek een ijssalon

Markttrends – IJssalons zijn de nieuwe supermarkten. Op iedere straathoek zit er tegenwoordig wel één, al dan niet in combinatie met een koffietentje of chocoladewinkel. Nederland telde zes jaar geleden 675 ijssalons, nu zijn dat er 874, een stijging van bijna 30 procent. Dat blijkt uit cijfers van Datlinq, dat een database bijhoudt van veranderingen op horecagebied. In Amsterdam verdubbelde het aantal ijssalons in drie jaar tijd, van 28 naar 57. In Arnhem, Utrecht en Maastricht...

Lees bericht

Luisteraars 538 stellen eigen Domino’s-pizza samen

Fastservice - Radio 538 dj's Coen en Sander gaan samen met Domino's op zoek naar de meest lekkere nieuwe pizzasmaak. Iedereen kan zijn of haar originele en verrassende creatie opsturen naar Coen en Sander. De winnende pizza wordt toegevoegd aan het menu van Domino's. Radio 538-luisteraars worden aangemoedigd hun creatie te delen op een speciaal ontwikkeld platform waar je eenvoudig je pizzarecept kunt samenstellen. Vier weken lang worden iedere donderdag de...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid