Bij restaurant C draait het om verschillende garingen

Restaurant - Begin oktober opent masterchef Michiel van der Eerde zijn restaurant C, waar het draait om de bereiding van producten op verschillende temperaturen en waar er speciale aandacht is voor garingen. Michiel van der Eerde gaat het concept samen met zijn broer Lucas van der Eerde vormgeven. Van der Eerde had eerder het pop-up restaurant BAUT aan de Wibautstraat in Amsterdam. BAUT was een groot succes en werd later...

Lees bericht

Aardappelen rooien bij aftrap Week van de Friet

Fastservice - De tweede editie van de Nationale Week van de Friet, die van 3 t/m 11 oktober loopt, wordt zaterdag afgetrapt door zo’n 100 kinderen met het rooien van aardappelen in Wieringerwerf. In de Week van de Friet besteden meer dan 600 deelnemende cafetaria’s en andere professionele frituurders volop aandacht aan de herkomst en het natuurlijke karakter van ons nationale ‘frietje’. De campagneweek gaat van start op de boerderij van...

Lees bericht

Rob Bongenaar tweede directeur KHN

Benoeming - Rob Bongenaar (51) wordt tweede directeur bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN), die vanaf 1 december 2015 naast Lodewijk van der Grinten het directieteam komt versterken. Met Rob is, volgens het bestuur van KHN, een goede match gevonden voor de invulling van de directietandem, waarbij Rob zich meer zal richten op de interne organisatie en de vereniging en haar ruim 20.400 leden, terwijl Lodewijk als algemeen directeur zijn focus behoudt op beleid, strategie...

Lees bericht


Authentieke Chai Latte thee vaker op de kaart

Thee -  Meeliftend op de kwaliteitstrend in koffie en thee is ook de theesensatie Chai Latte uit India vaker op de kaart terug te vinden. Niet alleen bij de gerenommeerde koffie- en theelocaties, maar ook bij de reguliere zaken en lunchrooms. Chai Tea Latte is een in ons land snel populair wordende theedrank met specerijen, die wordt bereid met opgeschuimde melk. Chai Tea Latte kan zowel warm als koud worden...

Lees bericht

Topking strikt Andy van der Meijde

Voetbalkantines – Leverancier Topking heeft oud-voetballer en tv-persoonlijkheid Andy van der Meijde aangetrokken om de VlamTosti’s te promoten bij de Nederlandse voetbalkantines. In een ‘emotionele oproep op video’, die te zien is op de website, roept Andy op om de pittige tosti’s toch vooral op de kaart te zetten om jongeren blij te maken en de clubkas te spekken. Met een flinke knipoog naar de manier waarop werving voor...

Lees bericht

McDonald’s gaat testen met biologische burger

Fastservice – McDonald’s is al een tijdje op zoek naar mogelijke antwoorden op een veranderende vraag van de consument. Die zoektocht leidt in Duitsland tot een nieuw initiatief, de biologische burger.  Van 1 oktober tot 18 november gaat de hamburgergigant daar experimenteren met de biologische rundvleesburger 'McB'. Eerder dit jaar werd al een start gemaakt in Nederland met de glutenvrije hamburger. De uitbreiding nu is een volgende stap om McDonald's om te...

Lees bericht

Ikea maakt duurzaamheidsslag met food en drinks

Formulenieuws - Ikea-bezoekers kunnen vanaf vandaag terecht in de restaurants voor frozen yoghurt en fruitwater. De beschikbaarheid van deze producten maakt onderdeel uit van het verduurzamen van het food- en drink-assortiment bij het warenhuis. Eerder kondigde IKEA al aan de frisdrank te vervangen door fruitwater dat 50 procent minder suiker bevat en waar bovendien uitsluitend natuurlijke kleur- en smaakstoffen in voorkomen. Naast het bestaande softijs lanceert IKEA nu ook de gezondere...

Lees bericht

Proef met ‘tabaksverkoop uit het zicht’ bij AH

Formulenieuws – Albert Heijn gaat bij wijze van proef in 15 Albert Heijn winkels, waaronder twee AH to go’s,  zes weken lang tabak uit het zicht van de consument presenteren. De proef maakt niet alleen onderdeel uit van de campagne Stoptober, waarin rokers én niet-rokers elkaar helpen om 28 dagen te stoppen met roken, maar moet supermarktketens ook inzage geven wat de effecten zijn van andere vormen van tabakspresentatie voor klanten en...

Lees bericht

Prorest Catering lanceert nieuwe concept JUUL

Catering - Prorest, onderdeel van Facilicom Services Group, komt met een nieuwe cateringconcept: JUUL. De basis van dit concept is ‘lekker eten en drinken’, waarbij de cateringmanager op locatie zelfverantwoordelijk is voor de menusamenstellingen. Het concept werd vanavond gepresenteerd. JUUL sluit, volgens Prorest, naadloos aan op de vraag van de gast, de ontwikkelingen in de markt en de missie en visie van de cateraar. Aan het concept is lange tijd...

Lees bericht

Gastvrij Rotterdam trekt kleine 10.000 bezoekers

Beurzen - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft haar 3e editie, die van 21 t/m 23 september werd gehouden, succesvol afgesloten. Ruim 270 exposanten, 125 programmaonderdelen en diverse themapaviljoens trokken bijna 10.000 (9.489) bezoekers naar de Ahoy. Deze editie waren er ook nieuwe initiatieven, zoals de Nederlandse finale Bocuse d’Or, die veel belangstelling trok en het House of Spirits, de ‘Mooiste Bar van Nederland’-verkiezing en de finale van de Young Chef Award van Euro-Toques...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid