Aardappelen rooien bij aftrap Week van de Friet


Fastservice - De tweede editie van de Nationale Week van de Friet, die van 3 t/m 11 oktober loopt, wordt zaterdag afgetrapt door zo’n 100 kinderen met het rooien van aardappelen in Wieringerwerf. In de Week van de Friet besteden meer dan 600 deelnemende cafetaria’s en andere professionele frituurders volop aandacht aan de herkomst en het natuurlijke karakter van ons nationale ‘frietje’. De campagneweek gaat van start op de boerderij van de familie De Graaf in Wieringerwerf (Noord-Holland). Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen daar op zaterdag hun eigen emmer met aardappelen rooien. Verder krijgen de kinderen informatie over het proces van aardappel naar frietje en zijn er tal van activiteiten. Verspreid over Nederland zullen deelnemende bedrijven verschillende acties opzetten. Die activiteiten variëren van  een schoolbezoek aan de zaak, het trakteren van verzorgingstehuizen op een fretje, kleurplatenacties tot het aansporen van consumenten om  zelf eens een frietje te bakken in een professionele keuken.. De campagneweek is opgezet om friet eens op een positieve manier onder de aandacht te brengen de gelegenheid te zoeken de feiten van de fabels over friet te scheiden. De promotieweek  is een initiatief van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en wordt ondersteund door branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. De organisatie en uitvoering van de campagneweek ligt in handen van het Nederlands Frituurcentrum, het kennis- en innovatieplatform van professioneel friturend Nederland. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid