Driegangendiner op Woods Festival
Event - Een goede culinaire line-up is niet meer weg te denken uit het huidige festivallandschap, volgens de organisatoren van het Amsterdam Woods Festival. Vandaar dat naast een divers en duurzaam aanbod van foodtrucks restaurant Rijsel Rotisserie voor het eerst ook een restaurant opent op een festival, waar bezoekers uitgebreid kunnen genieten van een driegangendiner. Eigenaar Pieter Smits van Rijsel Rotisserie noemt het een spannend project omdat een restaurant op...
Lees berichtSuccesvolle ouderendag Bidvest Deli XL
Groothandel – Voor de vijfde keer op rij organiseerde groothandel Bidvest Deli XL de ouderendag. Dit jaar werden bewoners van Attent Zorglocaties Tertzio in Elst en De Oude Plataan, Beverode en Hofstaete in Dieren uitgenodigd om mee te gaan naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Op de zonnigste dag van deze week, namen zo’n 100 medewerkers van Bidvest Deli XL zeker 85 ouderen een dagje mee uit. Naast medewerking vanuit de groothandel, leverde...
Lees berichtFrauderende medewerkers lopen sneller tegen de lamp
Criminaliteit - Frauderende medewerkers lopen dankzij het Waarschuwingsregister steeds sneller tegen de lamp. Sinds de oprichting in 2005 is het aantal keer dat iemand werd herkend via het Waarschuwingsregister sterk toegenomen. Waren er in het begin maar een aantal treffers per jaar, in 2014 waren dat er 525. In het Waarschuwingsregister worden frauderende medewerkers opgenomen om te voorkomen dat ze ongehinderd bij een andere winkel aan de slag kunnen. Uit de jaarcijfers over 2014...
Lees berichtDertig formules goed voor grootste deel omzet aan voedings- en genotmiddelen’
Analyse – De vijfhonderd grootste foodretail- en foodservicemerken van Nederland vertegenwoordigen een omzetwaarde van ruim €41 miljard op een totale Nederlandse foodomzet van ruim €57 miljard, zo blijkt uit de Food 500 van het FSIN. “Dat betekent dat de vijfhonderd grootste spelers goed zijn voor 72 procent van de totale omzet aan voedings- en genotmiddelen. De dertig grootste formules nemen het leeuwendeel van de omzet voor hun rekening: bijna €33 miljard”, concludeert het FSIN. De meeste...
Lees berichtSVH lanceert game ‘Aan de slag in de horeca’
Opleiding – Met het spel ‘Aan de slag in de horeca’ wil SVH de vakbekwaamheid in de branche verder vergroten. Op Strand Zuid in Amsterdam speelden SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en SVH Meesterschenker Fritz Harig ter gelegenheid van de introductie het eerste level. Doelstelling is dat het spel bijdraagt aan de tevredenheid van de gasten en een beter renderende horecabranche. De game is speciaal ontwikkeld voor horecamedewerkers die hun eigen skills...
Lees berichtStore of the Future werpt blik vooruit
Ontwikkeling – Onder grote belangstelling is gisteravond Store of the Future geopend in winkelcentrum New Babylon in Den Haag. Het project van initiatiefnemer Frank Quix, managing director van Q&A Research & Consultancy, werpt een blik in de toekomst van retail, maar is vooral ook een speeltuin voor toeleveranciers aan winkels en retailers. Het innovatie-warenhuis met shop-in-shops van bestaande retailers en fabrikanten blijft minimaal één jaar open. Retailers kunnen testen wat de...
Lees berichtAhold en Delhaize gaan fuseren
Fusie - Ahold en de Belgische sectorgenoot Delhaize Group hebben voorbeurs hun voornemen om te gaan fuseren aangekondigd. Het nieuwe bedrijf, dat Ahold Delhaize gaat heten, zal worden geleid door Ahold CEO Dick Boer. De twee supermarktconcerns verwachten het fusieproces halverwege 2016 af te ronden en verwachten jaarlijks een synergievoordeel van EUR500 miljoen per jaar te halen. Volgens verschillende berichten zal Ahold zijn aandeleninkoopprogramma beëindigen en 1 miljard euro aan de...
Lees berichtIndustrie in frisdranken gaat calorieën fors verlagen
Industrie – De frisdrankenindustrie gaat tot 2020 tien procent minder calorieën via frisdranken op de markt te zetten, ten opzichte van het jaar 2012. Ze wil dit realiseren door middel van productinnovatie, meer marketinginspanningen op laag calorische dranken en kleinere verpakkingen. Deze ambitie werd uitgesproken tijdens het FWS Zomerevent vandaag in Den Haag. De ambitie komt voort uit het Akkoord Verbetering Productsamenstelling, dat begin 2014 door diverse partijen en het ministerie van Volksgezondheid,...
Lees berichtEerste CrêpeAffaire opent in Haarlem
Concept - De eerste vestiging van CrêpeAffaire opent donderdag in de Kruisstraat in Haarlem. CrêpeAffaire is een zogenoemd frontcooking concept. De crêpe worden gemaakt van biologisch meel en in het zicht van de gasten belegd met verse ingrediënten. CrêpeAffaire is een concept dat in Engeland snel groeit met tientallen vestigingen op vooraanstaande locaties. Het success daar is voor Fun Food Nederland reden geweest om het...
Lees berichtLeveringen Lantmännen vlug op gang na megabrand
Brand – Na de brand in de bakkerijvestiging van Lantmännen Unibake in het Belgische Londerzeel vorige week, heeft het bedrijf alles op alles gezet om de leveringen in Nederland weer snel op gang te brengen. De brand legde woensdagnacht de bakkerij en de voorraadhal volledig in de as. Inmiddels is bekend gemaakt dat de vestiging zal worden heropgebouwd. “Persoonlijke ongelukken hebben zich gelukkig niet voorgedaan,” aldus Joost Smaal, commercieel directeur...
Lees bericht