Bilder & De Clercq sluit Ceintuurbaan

Formulenieuws – Bilder & De Clercq sluit de vestiging aan de Amsterdamse Ceintuurbaan. De winkel was niet winstgevend. Bilder & De Clercq is bedacht door Rogier Leopold en Diederik van Gelder. De winkelformule staat voor gemak, inspiratie, tijdwinst, seizoens– en streekgebonden receptuur met een twist. Naast complete maaltijden kunnen consumenten ook losse ingrediënten – naar behoefte – aanschaffen. De formule had twee vestigingen in Amsterdam waarvan er nu één sluit. De vestiging aan De...

Lees bericht

Columbus Trophy keert terug naar vakbeurs BBB

Verkiezing – De Columbus Trophy, aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers, keert voor haar 12e editie terug naar Horecavakbeurs BBB (5 t/m 7 oktober 2015, MECC Maastricht). Dit besluit werd onlangs genomen door de organisatie van de Columbus Trophy en initiatiefnemers Mise en Place & MECC Maastricht. De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een startende ondernemer die succesvol is als leverancier aan de hospitality, of een innovatief hospitality concept heeft...

Lees bericht

Eerste mobiele luxe restaurant ter wereld

Buitenland - Het Belgische evenementenbedrijf The Fungroup, dat eerder Dinner in the Sky ontwikkelde, heeft met ‘Dinner on the Road’ een nieuw uniek concept; een truck wordt omgebouwd tot een rijdend luxe restaurant. De truck moet vanaf oktober rijden. De initiatiefnemers achter het ‘diner op wielen’ zijn Stefan Kerkhofs en David Ghysels. Zij zijn ook de bedenkers van Dinner in the Sky wat inmiddels in meer dan 50 landen wordt verzorgd....

Lees bericht


McDonald’s test delivery in New York

Buitenland – McDonald’s is in New York sinds gisteren gestart met delivery. Bij zo’n 88 restaurants kunnen klanten via een speciale app bestellingen doen bij de hamburgerketen en deze op locatie laten bezorgen. Heel nadrukkelijk wordt door CEO Steve Easterbrook van McDonald's gesproken over een test. Bovendien is de bezorging uitsluitend mogelijk in Manhattan, Queens and Brooklyn. De bezorgkosten hebben een vast deel (deliveryfee) en variabel deel, afhankelijk van de...

Lees bericht

Kinderen kiezen vaker gezond bij gezonde menukeuze

Onderzoek - Gezondere keuzes op een menukaart, zonder de ongezondere keuzes te verwijderen, zorgt voor gezondere keuze bij kinderen. Bovendien zorgt de uitbreiding van het menu er zelfs voor dat de omzet van het restaurant iets toeneemt. Dat blijkt uit onderzoek van Tufts University, waarover het tijdschrift Obesity heeft gepubliceerd. In het onderzoek werden meer dan 350.000 kindermaaltijden in dertien restaurants geanalyseerd. In de onderzochte restaurants werd de menukaart uitgebreid met...

Lees bericht

‘Medewerkers lunchen het liefst alleen’

Catering - Uit onderzoek van cateraar Eurest blijkt dat veel medewerkers het liefst alleen lunchen. Maar liefst 39 procent van de ondervraagden gaat collega’s en anderen uit de weg en zondert zich af. Bijna 15 procent luncht altijd buiten kantoor, waarvan meer dan de helft thuis een hapje eet. Ook lunchen met de baas is over het algemeen niet populair, schrijft cateraar Eurest, onderdeel van de Compass Group. Even rust, gewoon...

Lees bericht

OKÉHOTELS wil ook samen inkopen

Hotels - De nieuwe hotelgroep OKÉHOTELS, een vereniging van gevestigde zelfstandige hoteliers in Nederland, onderzoekt of gezamenlijke inkoop mogelijk is. De vereniging waar nu 16 zelfstandige hotels lid van zijn, heeft de ambitie om uit te groeien naar 25 hotels waardoor een landelijke dekking ontstaat. De zelfstandige hotels maakten voorheen deel uit van de groep Holland Hotels. Maar de behoefte om onderling meer te gaan samenwerken leidde tot de oprichting van...

Lees bericht

Goede resultaten Lekkerland Groep, omzetdaling in Nederland

Groothandel - De Lekkerland Groep als totaal, actief in zes landen, heeft in 2014 goede bedrijfsresultaten behaald. De internationale groothandel wist de omzet met €294,5 miljoen te verhogen tot €11.984,9 miljoen. De bruto-opbrengst nam met €24,8 miljoen toe tot €572,0 miljoen. In Nederland beleefde Lekkerland een tegenvallend jaar; de omzet daalde licht van €2416,3 naar €2311,6 miljoen. Volgens Lekkerland zijn de algemene marktomstandigheden in Nederland nog steeds moeilijk. Dit is de belangrijkste reden voor de omzetdaling, al...

Lees bericht

Kortingsacties in trek in de horeca

Acties – Meer dan de helft van de Nederland die uit eten gaat maakt weleens gebruik van kortingsacties. Dit stelt het ING Economisch Bureau in het vandaag verschenen kwartaalbericht sectoren. De horeca kan volgens ING terugkijken op een goed 2014 (volume +4,2 procent). Dit jaar is er naar verwachting sprake van nulgroei. Hotels blijven wel profiteren van de grotere toestroom van buitenlandse toeristen. Zo verwacht het NBTC dat hun aantal met 4 procent stijgt....

Lees bericht

Tramrestaurant Hoftrammm viert eenjarig bestaan

Rijdend restaurant - Tramrestaurant Hoftrammm, het eerste rijdend tramrestaurant van Nederland, bestaat 11 mei precies 1 jaar. De voormalig Haagse stadstram 3035, die tot een modern restaurant is omgebouwd, heeft al meer dan 250 culinaire ritten door Den Haag en Scheveningen achter de rug. Reden voor een feestje, dat gevierd wordt met onder meer Executive Chefkok Pierre Wind. Bobby van Galen (35) is de trotse eigenaar van dit rijdend restaurant, die tijdens een wereldreis inspiratie...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid