Vegetarische Slager ondernemer van het Jaar

Verkiezing - Jaap Korteweg, oprichter en eigenaar van de Vegetarische Slager, is tijdens de Week van de Ondernemer uitgeroepen tot beste ondernemer. Hij ontving zijn onderscheiding uit handen van minister Kamp van Economische Zaken tijdens een bijeenkomst in Utrecht. De Vegetarische Slager is sinds het ontstaan, zeven jaar geleden, een bekend begrip geworden in de foodsector. De producten zijn op veel plaatsen verkrijgbaar, niet alleen binnen de foodservicesector, maar ook...

Lees bericht

Consument terughoudend ondanks groeicijfers

Marktontwikkeling – Ondanks de positieve economische cijfers verwachten consumenten in Nederland een daling in lonen en salarissen. Sinds december daalden de inkomensverwachtingen met 2,3 punten naar -13,6 punten. De consument blijft daardoor terughoudend. De Nederlandse economie groeit licht. En als we de Nederlandse consumenten mogen geloven, blijft dit zo, volgens onderzoekbureau GfK. De economische verwachtingen daalden aan het begin van dit jaar met zo'n 10 punten, maar tussen februari en maart verbeterde de...

Lees bericht

500 restaurants minder in 4 jaar tijd

Marktontwikkeling - Ondanks een stijging in 2014 van ruim 200 nieuwe restaurants is het aantal restaurants in de afgelopen 4 jaar met bijna 500 stuks afgenomen naar 15.067. Het aanbod van restaurants is in deze periode verschoven van de traditionele Frans/Nederlandse keuken naar de internationale keuken. De cijfers zijn afkomstig van het Rotterdamse bureau Datlinq, dat de cijfers heeft gepubliceerd in de jongste uitgave van Foodservice XS. Waren Frans/Nederlandse restaurants in 2011 nog goed...

Lees bericht


Groei in foodservice zet nog niet echt door

Marktcijfers - Na de omzetplus in februari vanwege de vroege carnaval geeft periode 3 van 2015 weer een daling voor de foodservice ten opzichte van vorig jaar. De 4-wekelijkse foodservicemonitor staat op -1,7% voor periode 3. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Foodstep. De Horeca zakt met -1,9% weer in na de +2% in periode 2. De -2,7% voor catering geeft aan dat de bestedingen aan eten en drinken in het bedrijfsleven en in de...

Lees bericht

Unilever samen met Gemeente Amsterdam in City Project

Industrie – Unilever en de Gemeente Amsterdam zijn vandaag gestart met het Amsterdam City Project. Het project richt zich op het terugdringen van de jeugdwerkloosheid in de hoofdstad en het stimuleren van ondernemerschap onder jongeren zonder werk, maar versterkt tegelijk de ijsbusiness van het bedrijf. Binnen het Amsterdam City Project creëren de partijen gezamenlijk werkervaringsplaatsen voor jonge werklozen die gedurende 6 maanden aan de slag kunnen in een commerciële functie,...

Lees bericht

Ondernemers geloven weer in franchise

Beurzen – De Franchise- en Formulebeurs Onderneem’t! in Hoevelaken, afgelopen vrijdag en zaterdag, heeft laten zien dat ondernemers weer geloven in franchise. Ondernemers namen de tijd zich uitvoerig voor te lichten en toonden ook de bereidheid zelf te willen investeren in goede formules. Ondernemers waren de afgelopen jaren wat voorzichtiger geworden zich aan te sluiten bij formules. Door rechtszaken over te hoog uitvallende organisatie- en marketingbijdragen en verkeerde omzetprognoses in...

Lees bericht

Thee drinken kan nu ook als likeur

Introductie – Pekoe (uit te spreken als Pekko) is een nieuwe likeur op basis van thee. De introductie past in een tijd waarin thee een sterke groei doormaakt en ook wel bestempeld wordt als het nieuwe koffiedrinken. Likeur op basis van thee voegt in die zin een nieuwe dimensie aan thee drinken toe. Cocktail bartender en thee sommelier Robert Schinkel introduceert de Pekoe-likeur op basis van thee samen met Herman Jansen...

Lees bericht

Wijn wordt vaker in buitenland gekocht

Wijnverkoop – Steeds vaker wordt wijn gekocht in het buitenland. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) wijdt deze ontwikkeling onder andere aan het accijnsbeleid van de overheid. Uit cijfers van KVNW blijkt dat de wijnimport in Nederland over het jaar 2014 met 1% is gedaald. De totale import van wijn daalde in 2013 al en zet ook in 2014 door. De daling in 2014 is wel minder dan in 2013. De KVNW wijdt deze ontwikkeling onder...

Lees bericht

Monissen nieuwe voorzitter Ik Kies Bewust

Benoeming – Stichting Ik Kies Bewust heeft tijdens de laatste bestuursvergadering, eind maart, een nieuwe voorzitter benoemd. Diana Monissen neemt de rol over van Clémence Ross, die in het najaar van 2014 is afgestreden. In de tussenliggende tijd heeft Teun Verheij (Albron) het voorzitterschap tijdelijk waargenomen. Die  draagt de komende maanden zijn taak over aan de nieuwe voorzitter. Diana Monissen heeft een brede achtergrond in de gezondheids- en zorgsector. Ze is...

Lees bericht

TV-kok Mathijs Vrieze opent aspergeseizoen

Horeca - In Museum De Locht in Melderslo (L) is het nationale aspergeseizoen 2015 officieel geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van tv-kok Mathijs Vrieze, die door Dubbel A bij deze gelegenheid benoemd werd tot aspergeambassadeur 2015. De opening van het aspergeseizoen werd symbolisch gedaan met een eerste steek verricht op het aspergeveld van Museum De Locht, waar tevens het nationale aspergepaviljoen is gehuisvest. De opening werd afgesloten met een walking dinner, waarbij...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid