Nederlander vindt voedsel te duur

Prijsontwikkeling - Nederlanders kritisch als het gaat om hun uitgaven. Zelfs als het gaat om eten en drinken. Ruim de helft van de Nederlanders noemt voedselprijzen hoog. Daarnaast vindt 10 procent de prijs te hoog. Dat blijkt uit onderzoek door Trendbox, in opdracht van The Food Agency. Met name Nederlanders tussen de 35 en 64 jaar zijn van mening dat voedsel te duur is. In de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar zegt 5 procent de...

Lees bericht

Makro bezorgt per helikopter

Marketing – Originaliteit kan Makro Nederland niet worden ontzegd. Zo wordt de bestelling van drie klanten vandaag per helikopter bij hun vereniging of onderneming bezorgd. Met de vliegensvlugge bezorgactie wil Makro laten zien dat het met 45 jaar ervaring in ondernemen de toonaangevende partner van ondernemingen en verenigingen in Nederland is en bovendien volop aan het vernieuwen is. De klanten van Makro die hun inkopen vandaag per helikopter krijgen bezorgd, zijn drie...

Lees bericht

Dalende foodservicemarkt kent winnaars en verliezers

Marktontwikkelingen - Horeca bij openbaar vervoer doet het uitermate goed, terwijl restaurants en de traditionele cafés dit jaar in vergelijking met afgelopen jaar juist omzet verliezen. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Foodstep, die ook aantonen dat de afzetwaarde in periode 10 met ruim 2% is gedaald. Na een goede zomer laat foodservice wederom een daling zien. De afzetwaarde gaat in periode 10 met ruim 2% naar beneden ten opzichte van dezelfde...

Lees bericht


Starbucks komt met trendy theebar

Winkelopeningen - Thee is in. Populair. 'Hot' zelfs. Starbucks springt hierop en opent zijn eerste 'Tea Bar' in New York. 'Teavana' verkoopt zoetigheden, broodjes, salades en thee. Starbucks kocht Teavana vorig jaar en Howard Schultz, bestuursvoorzitter van Starbucks, heeft plannen om het concept in tal van grote steden te introduceren. Tot nu toe zitten Teavana's vooral in grote winkelcentra. Ook het assortiment van Teavana moet worden uitgebreid met verse thee...

Lees bericht

Prorest en OSP lanceren gezamenlijk rOsa’s

Catering - Prorest Catering, onderdeel van Facilicom Services Group, en OSP Zakelijke Catering hebben een nieuw concept gelanceerd bij 15 cateringlocaties van ABN AMRO. Het mediterrane concept rOsa’s staat voor puur en vers huisgemaakt eten eerlijk gemaakt en bij voorkeur biologisch. Prorest en OSP sloegen eind vorig jaar de handen ineen om tot een aanbod en daarmee ook een uniek foodconcept te komen. Een concept dat  tegemoetkwam aan de wensen...

Lees bericht

Heineken heeft moeite winst op peil te houden

Cijfers – Heineken heeft moeite winst op peil te houden. Het verwacht niet langer dat het de winst dit jaar op ongeveer het niveau van 2012 kan handhaven. In plaats daarvan gaat de bierbrouwer nu uit van een ‘laag enkelcijferige’ winstdaling. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht. Ondanks de goede zomer kampte Heineken in het derde kwartaal met een zwakke biermarkt in met name Midden- en Oost-Europa. De...

Lees bericht

BP introduceert WBC Express

Petrol - Wild Bean Café Express is het nieuwe self-served koffieconcept van BP. Het concept is bedoeld voor stations waar geen potentie is voor een volledig Wild Bean Café (WBC), maar waar BP denkt klanten wel een plezier te doen met een WBC-koffie. Dit bevestigt Jacoline Poldervaart van BP aan FoodClicks. BP Nederland en Marks & Spencer (M&S) hebben vandaag de tweede Marks & Spencer Food pilot in de regio Utrecht...

Lees bericht

Glutenvrij broodje? Het kan bij McDonald’s

Allergie – Ook mensen met coeliakie  kunnen voortaan terecht bij McDonald's. De Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder van McDonald’s zijn vanaf vandaag ook verkrijgbaar met een glutenvrij broodje. Het glutenvrije broodje wordt in eerste instantie in vier restaurants aangeboden. Dit meldt McDonald’s. Het glutenvrije broodje is volgens het persbericht van McDonald’s het resultaat van een zeer zorgvuldig voorbereid proces dat in nauwe samenspraak met de Nederlandse Coeliakie Vereniging...

Lees bericht

Food Connect en WUR samen aan de slag met eiwitrijke maaltijden

Zorg - Food Connect en Wageningen UR Food & Biobased Research (WUR FBR) gaan de komende 3 jaar samenwerken aan de ontwikkeling van eiwitrijke maaltijden. Deze maaltijden worden onder andere ingezet bij mensen met een verhoogd risico op ondervoeding. Ondervoeding komt steeds meer voor bij mensen waarbij de eetlust sterk is afgenomen. Mede doordat veel van deze mensen geen zorg aan huis krijgen, wordt hun verslechterde voedingstoestand vaak laat opgemerkt. Food Connect...

Lees bericht

Hans Jacobs doet stapje terug bij Albron

Catering - Hans Jacobs, directeur Operations van Albron Nederland, heeft zich vorige week teruggetrokken uit het directieteam van Albron en gaat een functie vervullen op een ander niveau. Het directieteam respecteert de keuze van Hans Jacobs. Jacobs acht zichzelf op dit moment niet de juiste man op de juiste plek om nog langer succesvol invulling te geven aan de grote hoeveelheid verantwoordelijkheden die bij de functie van directeur Operations hoort....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid