Aardappelmerk CêlaVíta nieuwe partner Van Gogh Museum


Links: Vincent van Gogh, Aardappelrooiende boer, 1885, Van Gogh Museum, Amsterdam. Rechts: Marcel Verhoeven, teler CêlaVíta aardappelen, te Erp

Museum – Aardappelmerk CêlaVíta en Van Gogh Museum in Amsterdam gaan een partnership aan. Basis voor de samenwerking staat het beroemde schilderij De aardappeleters van Vincent van Gogh en de inspiratie het werk van Van Gogh heeft voor vele mensen. De samenwerking gaat in de oogstmaand september van de nieuwe aardappelen van start. Een week later opent de nieuwe najaarstentoonstelling De aardappeleters, misser of meesterwerk?

In het partnerschap gaan CêlaVíta en het Van Gogh Museum op zoek naar manieren om 'de nieuwe generatie aardappeleters’ te inspireren en verbinden. Als partners met Nederlandse roots, zijn alle activiteiten binnen deze samenwerking erop gericht om het belang van het behoud van het Nederlands cultureel erfgoed voor de huidige en toekomstige generaties te onderstrepen. Marjan Skotnicki-Hoogland, managing director CêlaVíta: ‘Samen het beste en lekkerste uit de aarde halen, voor de huidige en nieuwe generatie aardappeleters. Dat is waar wij voor staan. Door deze mooie samenwerking met het Van Gogh Museum hebben we gezamenlijk een unieke kans gecreëerd om de oude en nieuwe generatie aardappeleters te verbinden. Dat vinden we prachtig en het maakt ons trots.’

Van Gogh Museum

Ook het Van Gogh Museum is blij met de samenwerking. Emilie Gordenker, algemeen directeur Van Gogh Museum: ‘CêlaVíta helpt ons om Nederlanders dichter bij het werk en leven van Vincent van Gogh te brengen en draagt met haar steun bij aan het behoud van de collectie. Zo blijven belangrijke werken zoals De aardappeleters te bewonderen voor toekomstige generaties.’

Bron: CêlaVíta/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foutje in bijschrift Van Gogh’s schilderij leidt tot gerecht bij Feu

Horeca – Chef Ernst De Witte van restaurant Feu in Utrecht heeft een gerecht gecreëerd op basis van Van Gogh’s schilderij ‘Rode kolen en uien’. Niet op basis van rode kool en uien, maar op basis van ‘Kolen en knoflook’. Hij had namelijk ontdekt dat er een foutje stond in het bijschrift van het schilderij. Het waren namelijk geen...

Lees bericht


Bernhoven voor de derde maal meest gastvrije ziekenhuis van Nederland

Zorg - Voor de derde maal mag Bernhoven in Uden zich het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland noemen. Antonius Abt van Surplus Zorg in Terheijden won in de categorie Verpleging & Verzorging in de categorie GGZ ging de voorkeur uit naar de locatie Vincentiushof 10 van Vincent van Gogh in Venray. De winnaars werden op 16 november bekendgemaakt tijdens de Dag van de...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid