Ad Jansen (Suiker Unie) wint eerste FNLI Award


Verkiezing - Tijdens de Jaarbijeenkomst van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) werd de eerste FNLI Award uitgereikt aan Ad Jansen van Suiker Unie. De prijs is een uitdrukking van waardering voor een initiatief uit de levensmiddelensector op het gebeid van transparantie, gezondheid, duurzaamheid of voedselveiligheid. Ad Jansen, stafmedewerker Logistiek bij de Suiker Unie, kreeg zijn prijs voor zijn rol en inzet bij het initiatief ‘Onderweg op 100% eigen groen gas’. Suiker Unie produceert groen gas door in eigen biomassavergisters suikerbietenresten te vergisten. Jansen is de drijvende kracht achter de geoptimaliseerde toepassing van het groene gas in het bulktransport: eind 2019 rijden er al zeven trucks op 100% eigen groen gas naar de klant. Vanuit zijn hart voor duurzaamheid heeft hij, volgens een jury, zowel interne als externe partijen weten te verbinden aan het initiatief en brede samenwerking in de logistieke keten gerealiseerd. Jansen was met zijn initiatief één van drie genomineerden, maar kreeg van het publiek in zaal uiteindelijk de meeste stemmen. De twee andere, door een vakjury, genomineerden waren het team van Lipton bij Unilever, voor de ontwikkeling van een duurzame fles, gekoppeld aan een traject van afvalreductie en Kees den Uijl van Euroma, die een stoomprocedé had ontwikkeld om kruiden te schonen van ongewenste stoffen. De awarduitreiking was het slotstuk van een jaarbijeenkomst met meer dan 300 bezoekers uit de industrie, politiek, de agri-food sector en andere stakeholders. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de Dutch Food Week. Bron: @FoodClicks Verkiezing - Tijdens de Jaarbijeenkomst van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) werd de eerste FNLI Award uitgereikt aan Ad Jansen van Suiker Unie. De prijs is een uitdrukking van waardering voor een initiatief uit de levensmiddelensector op het gebeid van transparantie, gezondheid, duurzaamheid of voedselveiligheid. Ad Jansen, stafmedewerker Logistiek bij de Suiker Unie, kreeg zijn prijs voor zijn rol en inzet bij het initiatief ‘Onderweg op 100% eigen groen gas’. Suiker Unie produceert groen gas door in eigen biomassavergisters suikerbietenresten te vergisten. Jansen is de drijvende kracht achter de geoptimaliseerde toepassing van het groene gas in het bulktransport: eind 2019 rijden er al zeven trucks op 100% eigen groen gas naar de klant. Vanuit zijn hart voor duurzaamheid heeft hij, volgens een jury, zowel interne als externe partijen weten te verbinden aan het initiatief en brede samenwerking in de logistieke keten gerealiseerd. Jansen was met zijn initiatief één van drie genomineerden, maar kreeg van het publiek in zaal uiteindelijk de meeste stemmen. De twee andere, door een vakjury, genomineerden waren het team van Lipton bij Unilever, voor de ontwikkeling van een duurzame fles, gekoppeld aan een traject van afvalreductie en Kees den Uijl van Euroma, die een stoomprocedé had ontwikkeld om kruiden te schonen van ongewenste stoffen. De awarduitreiking was het slotstuk van een jaarbijeenkomst met meer dan 300 bezoekers uit de industrie, politiek, de agri-food sector en andere stakeholders. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de Dutch Food Week. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Unilever haalt mijlpaal van 1 miljoen geredde producten

Voedselverspilling  – De samenwerking tussen Unilever en Too Good To Go tegen voedselverspilling heeft in twee jaar tijd 1 miljoen producten gered. Deze mijlpaal werd bereikt met het aanbieden van magic boxen, een verrassingspakket met producten die tegen de ‘ten minste houdbaar tot-datum' (THT) zitten, die via de Too Good To Go-app worden aangeboden. Eind 2022 introduceerden beide partijen ook de mogelijkheid om...

Lees bericht






Unilever zet volgende stap tegen voedselverspilling

Voedselverspilling – Too Good To Go en Unilever zetten de volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Voortaan is het mogelijk om via de Too Good To Go app een pakket met producten van onder andere Unox, Knorr, Calvé en Conimex thuis te laten bezorgen, direct van de maker naar de consument. Dat betekent ook voor Too Good To Go nieuwe...

Lees bericht

Unilever geeft drie meest favoriete terrassen investeringsbudget

Verkiezing - Eeterij ‘t Wagenhuis uit Nieuw-Vossemeer, Grand Café De Dominee uit Oldenzaal en Strandpaviljoen Pier 7 uit Vlissingen zijn met hun respectievelijke 1e, 2e en 3e plaats de meest favoriete terrassen van Nederland. De winnende horecazaken gaan naar huis met forse prijzen, namelijk een investeringsbudget van respectievelijk 100.000, 50.000 en 30.000 euro.

Lees bericht



© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid