Alcoholvrij bier steeds beter verkrijgbaar in horeca


Alcoholvrij bier is steeds vaker beschikbaar in sportkantines

Analyse – De beschikbaarheid van alcoholvrije bier varianten in de foodservice segmenten: eten, drinken, sporten, gemak, slapen en evenementen nemen toe. Inmiddels heeft 57 procent van de locaties in deze segmenten alcoholvrij bier beschikbaar, voor pils met alcohol ligt dit op 68 procent. Dat schrijft het Rotterdamse databedrijf Datlinq in een analyse.

Vooral Heineken en Amstel zijn in de alcoholvrij breed verkrijgbaar. Bavaria heeft, net als Amstel, een betere beschikbaarheid met alcoholvrij bier dan het hoofdmerk aandeel pils met alcohol. De beschikbaarheid van Hertog-Jan 0.0 blijft achter in vergelijking met het aandeel hoofdmerk pils met alcohol en voor Grolsch ligt dit op hetzelfde niveau.

De verkoop van alcoholvrij bier is sinds 2010, met bijna 500 procent gestegen volgens de Vereniging Nederlandse Brouwers. Eén op de vijftien gedronken biertjes in Nederland is alcoholvrij. ‘Door het ruime aanbod, dat de afgelopen vijf jaar ruim is verdubbeld, kan de consument bijna niet meer om de alcoholvrije varianten heen,’ aldus Datlinq.

Regionale schikbaarheid

Het aanbod aan alcoholvrij bier is relatief gezien in de Zeeuwse horeca aanwezig. Regionaal gezien blijft Flevoland achter met het aanbod. Ook per type foodservicelocatie zijn grote verschillen. Zo is de beschikbaarheid van alcoholvrij bier in afhaal/bezorg en fastfoodlocaties nog laag. In sportkantines ligt de beschikbaarheid inmiddels wel op een hoog niveau. Dit sluit aan bij doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord, hoewel de beschikbaarheid van alcoholvrij bier in sportkantines, volgens Datlinq, nog niet op hetzelfde (hogere) niveau van bier met alcohol.

Verpakking bier

Bier is in twee op de drie locaties beschikbaar op de tap en bijna 40 procent van de locaties heeft bier in flesjes beschikbaar. Twee op de tien locaties heeft bier in blikjes beschikbaar, dit zijn vaak de fastfoodlocaties maar ook speciaal bier in blik is steeds vaker beschikbaar in cafés. De beschikbaarheid van bier op fles groeit in de horeca het sterkst en inmiddels hebben 40% van de outlets die bier op fles beschikbaar hebben inmiddels een keuze uit 10 of meer varianten. Alcoholvrij bier wordt ook het meest in flesjes geserveerd in de horeca.

Bron: Datlinq/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eetomgeving in ziekenhuizen wordt steeds gezonder

Zorg – Een twintigtal ziekenhuizen, dat de intentieverklaring ‘Goede Zorg Proef Je’ had getekend en werk ging maken van een gezonde eetomgeving, is daarin geslaagd. Het aanbod dat binnen de Schijf van Vijf valt, is in anderhalf jaar tijd van minder dan 50% naar boven de 70% gegaan. Het project wordt nu verder uitgebreid. Bestuurders van nog eens 20 ziekenhuizen en zorginstellingen tekenden vandaag...

Lees bericht


AB InBev lanceert alcoholvrije Corona Cero

Introductie - AB InBev, 's werelds grootste brouwerij, kondigt de Europese lancering aan van Corona Cero, een nieuw alcoholvrij bier gebrouwen met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Corona Cero is nu verkrijgbaar in België, Finland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Lees bericht

Bijna 50 brouwerijen op 9de editie Bierproeffestival

Evenement – Twee jaar heeft het geduurd, maar van 19 tot en met 21 mei wordt in de Grote Kerk in Den Haag de negende editie van het Nederlands Bierproeffestival gehouden. Drie dagen lang presenteren een recordaantal van bijna 50 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid