ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes uit naar 14 extra gemeenten


Wethouder Rico Schans en Tessa Moonen van Gezond in Midden-Drenthe bij de kick-off in ALDI Beilen

Actie - Acht kinderdagverblijven in de gemeente Midden-Drenthe nemen vanaf deze week deel aan het programma Groenteboxjes van Aldi en Jogg. Bij dit programma krijgen kinderen op het kinderdagverblijf gedurende drie maanden dagelijks groente aangeboden en worden zij beloond voor het eten ervan. Het programma is effectief gebleken in het stimuleren van de groenteconsumptie bij kinderen.

De kick-off werd in het ALDI-filiaal in Beilen verricht door wethouder Rico Schans, Wineke Holtrop, JOGG-Regisseur Midden-Drenthe en Frank Ferket, District Sales Manager van ALDI Groningen. Ook kinderen van kinderdagverblijf Olke Bolke in Beilen waren hierbij aanwezig. Zij kregen een rondleiding door het ALDI-filiaal en mochten meteen proeven van verse komkommer en tomaat.

Groente als tussendoortje

Het programma Groenteboxjes is ontwikkeld door JOGG Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door ALDI in Nederland. Dit programma biedt opvoeders en pedagogisch medewerkers praktische handvatten om groente als tussendoortje te integreren in het dagelijks ritme van de kinderen. De samenwerking begon in 2018 met een pilot op 26 kinderdagverblijven in de provincie Limburg. De effectiviteit van het programma werd aangetoond door de Universiteit Maastricht.

Het succes van het programma Groenteboxjes in Limburg was voor ALDI en JOGG de reden om de samenwerking uit te breiden naar meer gemeenten verspreid over Nederland. Naast Midden-Drenthe gaan er in de eerste helft van dit jaar nog 13 nieuwe gemeenten deelnemen aan dit programma. In totaal doen er dit jaar ruim 3.500 kinderen mee.

Bron: Aldi/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...

Lees berichtKetenpartijen willen 0% btw op groenten en fruit

Politiek – Ketenpartijen, retailers en politici staan vierkant achter 'Maatschappelijk akkoord 0% btw op groenten en fruit'. Zij hebben daarvoor donderdag gezamenlijk een akkoord ondertekend. Bij de ondertekening beloofden retailers dat zij bij afschaffing van de 9% btw- op groenten en fruit deze zouden doorvoeren in een prijsverlaging.

Lees berichtAldi maakt betalen bij Aldi Shop & Go eenvoudiger

Supermarkt – Klanten kunnen bij de kassaloze ALDI Shop & Go in Utrecht voortaan nog eenvoudiger hun boodschappen doen en betalen. Was voorheen de ALDI Shop & Go app nodig om binnen te komen en de boodschappen te betalen, nu kunnen klanten gewoon de winkel binnenlopen en kiezen welke digitale betaalmethode de voorkeur heeft.

Lees bericht

‘Promotieonderzoek ontrafelt de geheimen van smaak’

Onderzoek - Er is weer een belangrijke stap gezet in het beter begrijpen van smaak en smaakcompositie. Het mondgevoelmodel blijkt een bruikbare basis te zijn voor het meten van smaak. Dat is één van de conclusies van het proefschrift: ‘Unraveling Mouthfeel. A novel approach to understand taste’ van Georgios Agorastos. Er zijn nieuwe inzichten over de rol van speeksel in...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid