Anne&Max komt met hybride Brandt & Levie Hotdog
.png)
Formulenieuws - Fresh food & coffee café Anne&Max start met een hybride Brandt & Levie Hotdog in samenwerking met chef Samuel Levie. Het gaat om een maandspecial van de formule die gemaakt is met een worst die bestaat uit 35% groente en 65% verantwoord vlees. De hotdog is in maart te bestellen in alle dertig Anne&Max vestigingen in Nederland.
De speciale worst wordt net als de klassieke variant op beukenhout gerookt in de worstmakerij van Brandt & Levie. Inmiddels vormt deze worst rond de 20% van het totaal aantal verkopen hotdog worsten, zo meldt Brandt & Levie. Om nog meer mensen kennis te laten maken met dit planeetaardige alternatief besloten Wobbe van Zoelen, oprichter van Anne&Max, en Samuel Levie hun krachten te bundelen. Samen met Lars van Leijen, chef en menu-curator van Anne&Max, bedachten zij de Brandt & Levie Hotdog. Deze maandspecial bestaat uit verantwoord vlees, lokaal geoogste bieten, kikkererwten, verse coleslaw, dukkah en biologische bietenketchup.
Gezamenlijke missie
Door een alternatief te bieden dat zowel goed smaakt als goed voelt, laten zij zien dat duurzaamheid en smaak hand in hand gaan. Wobbe van Zoelen, oprichter Anne&Max: “Ik geloof dat ‘zorgzaamheid’ over een duurzame wereld bij ons als ondernemers ligt en niet bij de gast. Om de vleeseters die bewustere keuzes willen maken, maar niet over willen stappen naar een volledig plantaardig dieet, een handje te helpen is de Brandt & Levie Hotdog een mooie middenweg. Met dit soort initiatieven kunnen gasten genieten van een smaakvol, gezond en eerlijk gerecht.”
Bron: Anne&Max/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Brandt & Levie wint Noviteitenprijs 2024 Foodspecialiteitenbeurs
Vakbeurzen – Door de samenwerking met slagersbeurs Slavakto is de Foodspecialiteitenbeurs in Houten verder gegroeid. Eerder al ging de beurs samen met de AGF-beurs. De beurs kent een noviteitenverkiezing, die dit jaar gewonnen werd door Brandt & Levie.
Lees berichtBrandt & Levie en Chez Jan komen met 100% plantbased hotdog
Introductie - Het Amsterdamse worstmerk Brandt & Levie lanceert samen met Rotterdamse hotdog specialist Chez Jan hun Plantbased Hotdog. Na een volledig circulaire worst en een hybride worst gaan ze nu voor het eerst 100% plantbased. Samen met hotdogpartner Chez Jan gaan zij deze zomer de nieuwe ‘hotdog’ dit seizoen op de kaart zetten bij tientallen horeca en evenementenlocaties. Het product komt...
Lees berichtFSIN-rapport geeft inzage waar groei zit bij biologisch in de horeca
Rapport - Op donderdag 30 mei vond het congres over kansen en uitdagingen voor biologische producten in de horeca plaats. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) en The Food Research Company hebben voor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onderzocht hoe biologische producten beter afgezet kunnen worden in de horeca.
Lees bericht‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’
Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.
Lees berichtBrandt & Levie komen met een plant-based hotdog
Introductie – Brandt & Levie, ooit ontstaan omdat de oprichters zagen dat er veel mis ging in de vleesindustrie, gaan nu ook met plant-based producten komen. Het eerste product van de traditionele worstmakerij wordt een plant-based hotdog.
Lees berichtKoffieketen Anne&Max over naar groothandel Udea
Formulenieuws – Fresh food & coffee café Anne&Max stapt over naar de biologische groothandel Udea. Anne&Max is daarmee de eerste landelijke koffieketen die in zee gaat met de leverancier.
Lees bericht