Anuga gaat hybride en komt met Anuga @home


Beurzen - "Transformeren" is het hoofdthema van de Anuga van dit jaar en dat geldt niet alleen voor de wereld van eten en drinken als gevolg van corona, maar ook voor de beurs zelf. Voor het eerste zal 's werelds grootste vakbeurs voor de levensmiddelensector in hybride vorm plaatsvinden. De gebruikelijke beurs met productpresentaties op locatie in Keulen zal worden aangevuld met de digitale Anuga @home.

De hybride vorm is niet alleen voor de editie van dit jaar, die van 9 tot en met 13 oktober gaat plaatsvinden, maar is blijvend, liet Oliver Frese, operationeel manager van de Anuga vandaag tijdens een online persconferentie weten. ‘Geïnteresseerden kunnen zes tot acht weken voorafgaand aan de beurs al een kijkje nemen,” zo voegde Frese toe.

Europa

Frese is er vast van overtuigd dat de beurs doorgang kan vinden in oktober. “We zijn uiteraard afhankelijk van de maatregelen, maar de ontwikkelingen zien er goed uit.” Wel verwacht de Anuga dat er deze editie qua bezoek een zwaarder accent komt te liggen op vakbezoekers uit Europa.

Nieuwe vakbeurservaring

Het hybride format van de Anuga heeft volgens de directie als voordeel dat branchedeelnemers van over de hele wereld - exposanten, vakbezoekers en de vakpers - live in Keulen of digitaal via het nieuw ontwikkelde platform ideeën kunnen uitwisselen en informatie kunnen inwinnen over belangrijke branchethema's. De toevoeging van het digitale platform aan de analoge vakbeurs creëert een nieuwe hybride vakbeurservaring, aldus de organisatie.

Virtuele lobby

De digitale Anuga @home biedt exposanten diverse presentatiemogelijkheden. Het platform is toegankelijk via de virtuele lobby, waar de bezoekers een overzicht krijgen van alle beursitem en in contact kunnen komen van relevante exposanten.

Stages

Daarnaast biedt het platform ook componenten zoals de “Main Stages” waarop het door de Anuga samengestelde programma plaatsvindt. Hier verschijnen topsprekers live ter plaatse vanuit Keulen of via livestream. Ook worden hier productinnovaties getoond en de highlights. Voor deze activiteiten zijn aparte stages ontwikkeld, die gevolgd kunnen worden via ‘Congres-stages’  en ‘Product Stages’. Er zullen ook doelgroepspecifieke podia zijn, zoals bijvoorbeeld de ‘Anuga Trade Shows Stage’, de ‘Anuga Start-up Stage’, de ‘Anuga Taste Innovation Stage’ of de ‘Anuga Food Trends Stage’.

Beursvloer

Op het gebied van exposanten en producten vormt de ‘beursvloer’ online de tegenhanger van de beurshal Van hieruit is er toegang tot de verschillende stands van de exposanten, de zogenaamde ‘showrooms’. In de showroom geven exposanten relevante informatie over hun bedrijven, producten en diensten. Via het "Communicatiecentrum" kunt u via audio, video of chat als één-op-één-communicatie contact opnemen met bezoekers, exposanten, beslissers, kopers, branchedeskundigen en mediavertegenwoordigers.

Het beursteam houdt de komende weken onder meer webinars met livedemonstraties om de functionaliteiten en mogelijkheden van het digitale platform te presenteren. Het liveprogramma van Angua @home is voor bezoekers beschikbaar van 11 tot 13 oktober 2021. Daarna is de inhoud nog steeds beschikbaar op aanvraag.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsVan Loon Group start nieuw bedrijf No Meat Today Company

Vleesvervangers – Van Loon Group start een nieuw bedrijf dat volledig is gericht op de productie van vleesvervangers,. Het bedrijf No Meat Today Company gaat verdere expansie realiseren in het vleesvervangerssegment met de grondstof FiberFort™ en zal zich daarnaast bezig houden met de ontwikkeling en productie van een breed scala aan non meat producten.

Lees bericht

Anuga meldt fors aantal boekingen voor 2021

Beurzen – Op basis van de zogenaamde vroegboekkortingen meldt de beursorganisatie van de Anuga dat de belangstelling groot is. ’s Werelds grootste levensmiddelenbeurs zou een bezettingsgraad hebben die vergelijkbaar is met die van de vorige editie, toen corona nog niet speelde.

Lees bericht

Franse vakbeurs Sial gaat toch niet door

Beurzen – De organisatie van de levensmiddelenbeurs Sial maakt toch bekend dat de beurs dit jaar niet doorgaat. Na overleg met verschillende exposanten is besloten de internationale vakbeurs door te schuiven naar 2022.

Lees bericht


Levensmiddelenbeurs Sial gaat definitief door

Vakbeurs – De levensmiddelenbeurs Sial in Parc des Expositions in Villepinte bij Parijs gaat definitief door. De organisatie heeft dat gisteren besloten. De Sial is samen met de Duitse Anuga in Keulen de grootste internationale levensmiddelenbeurs ter wereld.

Lees bericht

Jan Zandbergen brengt Moving Mountains Sausage op de markt

Introductie – Bezoekers van de levensmiddelenbeurs Anuga in Keulen konden al kennismaken met de sausages van Moving Mountains. De plant-based worsten werden toen al onderscheiden in de Top 10 Anuga Taste Innovation Show. Daarna zijn de producten zelfs nog iets verbeterd. Vanaf begin 2020 komen ze nu beschikbaar voor foodservicepartijen en retailers in Europa. Moving Mountains creëert vleesvervangers die qua uiterlijk, smaak,...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid