Anuga meldt fors aantal boekingen voor 2021


Beurzen – Op basis van de zogenaamde vroegboekkortingen meldt de beursorganisatie van de Anuga dat de belangstelling groot is. ’s Werelds grootste levensmiddelenbeurs zou een bezettingsgraad hebben die vergelijkbaar is met die van de vorige editie, toen corona nog niet speelde.

Corona heeft ook in Duitsland zijn sporen achtergelaten, zeker voor het beurzenklimaat. De Anuga 2021 zal daarom ook plaatvinden in een zogenaamd hybride format. De digitale Anuga@home moet in dat opzicht een aanvulling worden op het fysieke platform.  Hoe dat er in de praktijk precies uit komt te zien wordt de aankomende periode besproken met verschillende deelnemers en organisaties.

De Anuga heeft als grootste beurs voor de markt van eten en drinken een aantal edities geleden de positionering gewijzigd en feitelijk en aantal gespecialiseerde segmenten verzameld onder één dak. Op die manier zijn tien beurzen verenigd onder één dak. Voor dit  Anuga-concept “10 beurzen onder één dak” zijn inmiddels acht van de tien beurzen volgeboekt, zo laat de organisatie weten. Er zijn bovendien meer aanmeldingen dan er plaatsen beschikbaar zijn. Tot nu toe hebben exposanten uit 83 landen zich aangemeld.

Zoals gemeld zal de vertrouwde face-to-face beurs aangevuld worden met de digitale Anuga@home. Dit format zorgt ervoor dat deelnemers uit de branche over de hele wereld - exposanten, vakbezoekers en de vakpers - live in Keulen of digitaal via een nieuw ontwikkeld platform ideeën kunnen uitwisselen en informatie kunnen krijgen over belangrijke branchethema's. Over enkele maanden wordt duidelijk hoe dat er uit komt te zien. Gesprekken daarover lopen momenteel.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Van Loon Group start nieuw bedrijf No Meat Today Company

Vleesvervangers – Van Loon Group start een nieuw bedrijf dat volledig is gericht op de productie van vleesvervangers,. Het bedrijf No Meat Today Company gaat verdere expansie realiseren in het vleesvervangerssegment met de grondstof FiberFort™ en zal zich daarnaast bezig houden met de ontwikkeling en productie van een breed scala aan non meat producten.

Lees bericht

Anuga gaat hybride en komt met Anuga @home

Beurzen - "Transformeren" is het hoofdthema van de Anuga van dit jaar en dat geldt niet alleen voor de wereld van eten en drinken als gevolg van corona, maar ook voor de beurs zelf. Voor het eerste zal 's werelds grootste vakbeurs voor de levensmiddelensector in hybride vorm plaatsvinden. De gebruikelijke beurs met productpresentaties op locatie in Keulen zal worden...

Lees bericht

Jan Zandbergen brengt Moving Mountains Sausage op de markt

Introductie – Bezoekers van de levensmiddelenbeurs Anuga in Keulen konden al kennismaken met de sausages van Moving Mountains. De plant-based worsten werden toen al onderscheiden in de Top 10 Anuga Taste Innovation Show. Daarna zijn de producten zelfs nog iets verbeterd. Vanaf begin 2020 komen ze nu beschikbaar voor foodservicepartijen en retailers in Europa. Moving Mountains creëert vleesvervangers die qua uiterlijk, smaak,...

Lees bericht


Van Loon Group wil Verhey Vlees overnemen

Overname – De Van Loon Group in Son wil het bedrijf Verhey Vlees in Nuth overnemen. Dat heeft het vleesbedrijf vandaag bekend gemaakt. Van Loon wil de rundvleesactiviteiten overbrengen naar Nuth vanwege de hightech productie op die locatie. Het vleesbedrijf in Nuth verwerkt momenteel zo’n 4000 runderen per week en is een familiebedrijf dat geen opvolging heeft. Van Loon Group heeft...

Lees bericht

100-jarige Anuga breekt alle records

Beurzen – De 100 jarige Anuga, die gisteren werd afgesloten, trok een recordaantal bezoekers. Maar liefst 170.000 internationale foodprofessionals uit 201 landen brachten een bezoek aan de jubilerende levensmiddelenbeurs in Keulen. Met 7500 exposanten uit 106 landen realiseerde de beurs ook op het vlak van deelnemers een record. De Keulse levensmiddelenbeurs is het platform voor de foodprofessional zich te oriënteren op de foodmarkt. Of het...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid