Aroma bij top 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld


Restaurant Aroma in Vaassen viel al regelmatig in de prijzen, maar behoort nu tot de top 50 beste Italiaanse restaurant ter wereld

Verkiezing - Restaurant Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in het Gelderse Vaassen, heeft een plaats bemachtigd op de lijst van 50 Top Italy voor ‘Best Italian Restaurants in the World ’. Het restaurant, dat pas iets meer dan twee jaar geleden zijn deuren opende, staat op de 43e plaats.

De lijstjes van 50 Top Italy komen voort uit de organisatie van het LSDM (Le Strade Della Mozzarella), een kookcongres dat erop gericht is ‘de wonderen van de Italiaanse keuken’ te belichten. De restaurantlijsten worden samengesteld door een team van 150 anonieme en onafhankelijke inspecteurs en nog eens 200 onafhankelijke experts uit binnen- en buitenland

Chef-kok Pasquale Carfora was geraakt toen hij werd uitgenodigd om naar Milaan te komen voor de officiële onthulling van deze jaarlijks gepresenteerde restaurantlijst. “Eerder dit jaar werden we al uitgeroepen tot Italiaans Restaurant van het Jaar door tijdschrift Italië Magazine, en later belandden we op de 89ste plaats in de top-100 van Nederlandse restaurants  volgens de culinaire jaargids Lekker 500  2024. En nu dit...”

In september 2021 startten Pasquale en zijn ook in Italië geboren partner Elisa Leune dit culinaire avontuur in Vaassen. Ze namen het restaurant over van voormalig driesterrenchef Jacob Jan Boerma, die twee jaar eerder was gestopt met De Leest.

Regionale ingrediënten

Carfora maakt ook gebruik van regionale ingrediënten uit de Veluwe en de omgeving, zoals wild, groenten en vis. Een van zijn kenmerkgerechten is 'trota alla romana', een gegrilde forelfilet uit de streek, geserveerd met pecorino romano en onder andere artisjok, een typisch Romeins ingrediënt.

Bron: Aroma/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Platform Pizza Profs wil pizzaprofessionals verbinden en inspireren

Platform – Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht, is samen met verschillende partners uit de horecabranche, vandaar gestart met het landelijke platform Pizza Profs. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis en tevens het product pizza als voedzaam culinair product  op de kaart te zetten.

Lees bericht



Culinaire DINERbox: ‘Genieten op sterrenniveau thuis’

Culinair - Na een succesvolle try-out vorig jaar gaat Cook Like a Chef nu officieel van start. De box met een viergangenmenu op gastronomisch niveau wordt voor €69,50 per persoon bezorgd in heel Nederland, de Belgische grensstreek en Antwerpen. De compleet verzorgde topchef menu’s, onder de naam Cook Like a Chef, zijn per direct te bestellen en worden vanaf 8 november...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid