BackWERK opent aan Damrak tweede locatie in Amsterdam


De nieuwe backWERK-locatie aan het Damrak in Amsterdam

Formulenieuws – BackWERK heeft aan het Damrak in Amsterdam een nieuwe locatie geopend. Het is de 38e vestiging van de bakery-caféformule in Nederland en de tweede vestiging in de hoofdstad.

Stadsgoed N.V. heeft de locatie verhuurd aan backWERK. De winkel heeft een vloeroppervlakte van circa 316 vierkante meter verdeeld over de begane grond en de kelder. De winkel opende vorige week de deuren voor het publiek. BackWERK is groeiende, en heeft gesprekken lopen met diverse verhuurders over het openen van nieuwe vestigingen in verschillende steden door het land. De verhuurder werd geadviseerd door KroesePatermotte. BackWERK is bijgestaan door Engelvast, de vaste makelaar van backWERK. 

Formulegroei

BackWERK maakt momenteel een sterke groei door in Nederland. In 2009 werd de eerste Nederlandse vestiging geopend in Nijmegen. De franchiseketen telt momenteel meer dan 340 vestigingen met locaties in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Sinds het najaar van 2017 valt backWERK onder het Zwitserse beursgenoteerde Valora A.G. en is groei nog belangrijker geworden.

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Moederbedrijf BackWERK neemt Duits Frittenwerk over

Buitenland – Valora, het moederbedrijf van BackWERK, neemt in Duitsland het horecaconcept Frittenwerk over. Het is de eerste stap die Valora zet in het snel groeiende fastcasualsegment. Valora is voornamelijk actief is met horecaconcepten die zich richten op afhalen.

Lees bericht


Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees bericht


BackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht


Valora komt met houten, onbemand gemaksconcept

Buitenland – Valora, de groep waaronder ook bakkerijformule BackWERK valt, is in Zwitserland op diverse plaatsen actief met 24/7 onbemande winkelconcepten. De nieuwste onbemande locatie onder de naam ‘avec-box’ opent in Oberohringen bij Winterthur, een uitvoering in hout.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid