Bakkerij Pré Pain gaat brood maken van biergraan
Samenwerking – Bakkerij Pré Pain en circulair innovator MaGie Creations gaan samenwerken en hun assortiment uitbreiden met een duurzaam broodconcept. Pré Pain gaat broodproducten maken van het biergraan van MaGie Creations, een restproduct uit het bierbrouwproces.
Normaal wordt het restproduct uit het bierproces afgewaardeerd tot veevoer of weggegooid. Maar dat is feitelijk voedselverspilling, want het restproduct bevat hoge concentratie eiwitten en vezels, waardoor het niet alleen rijk van smaak is, maar ook voedzaam. Afgesproken is nu dat partijen gezamenlijk broodconcepten op basis van biergraan gaan ontwikkelen, zowel voor de retail als voor de horeca. Pré Pain levert ingevroren brood dat op locatie afgebakken wordt. René Kleinsmit, Innovation Manager van Pré Pain: “Wij zijn blij met deze samenwerking, omdat we onze klanten graag een gevarieerd assortiment aanbieden. Door dit duurzame en innovatieve brood aan te bieden werken we mee aan een maatschappij waarin we circulariteit in de voedingsmiddelenketen bevorderen en voedselverspilling tegengaan.”
PowerFlour
Madeleine Gielens, oprichter en directeur van MaGie Creations: “Ons ingrediënt PowerFlour, dat gemaakt wordt van gedroogd en vermalen biergraan, is voor velen nog een onbekend ingrediënt. Pré Pain is in staat met dit ingrediënt mooie broodconcepten te ontwikkelen.” Het ingrediënt PowerFlour wordt door MaGie Creations verwerkt in verschillende producten, zoals een reep, perentaart, kaaskoekjes en crackers.
Bron: Pré Pain/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bakkerij Schuld introduceert brood van brouwgraan
Introductie - Vanaf juni dit jaar verkoopt Bakkerij Schuld in al haar filialen een nieuw, koolhydraatarm brood, gemaakt van brouwgraan. Het circulaire ingrediënt is afkomstig MaGie Creations.
Lees berichtCirculair snackmerk GRO breidt directieteam uit
Benoeming – Circulair snack- en fingerfoodmerk GRO wil haar groeiambities versnellen en heeft per 1 augustus Edwin Hak en Jesse ’t Lam aangetrokken als Managing Partner. Beiden investeren mee in de toekomst van het bedrijf. Deze buy-in maakt de weg vrij om samen met Wouter Muis en het team van GRO aan een nog grotere ambitie te werken.
Lees bericht‘Wegwerpbekers op festivals duurzaam en toegestaan’
Festivals – “Veel organisatoren van festivals en evenementen denken dat plastic wegwerpbekers per 1 januari verboden zijn, maar dat is niet waar. Wegwerpbekers zijn soms zelfs duurzamer dan herbruikbare bekers.” Dat zegt Bert Hengeveld van internationaal verpakkingsproducent Bordex Group.
Lees berichtPlant-based restaurant Greenrebel opent in Den Haag
Restaurant – Den Haag is een nieuw plant-based restaurant rijker. Ondernemers Erwin Jansen en zakenpartner Christiaan van Tilburg opende in de Hofstad deze zomer Greenrebel.
Lees bericht‘Grab&Fly op Schiphol krijgt circulaire variant’
Luchthavenshops – De ‘oude’ Grab&Fly-shop op de F-pier op Schiphol heeft een nieuwe bestemming gekregen op de D-pier. Een bijzonder initiatief van Schiphol, omdat de Grab&Fly niet met een circulair idee indertijd is opgebouwd. Op de F-pier kunnen reizigers nu kennismaken met een vernieuwde Grab&Fly.
Lees berichtVerpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot haalt 9 mln euro op
Verpakkingsvrij – Twee jaar na lancering haalt verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot een investering van 9 miljoen euro op. Met behulp van herbruikbare verpakkingen zoals glazen potten wil de snelgroeiende start-up boodschappen doen 100 procent circulair maken.
Lees bericht