Bakkerij Pré Pain gaat brood maken van biergraan


Stokbrood van Pré Pain

Samenwerking – Bakkerij Pré Pain en circulair innovator MaGie Creations gaan samenwerken en hun assortiment uitbreiden met een duurzaam broodconcept. Pré Pain gaat broodproducten maken van het biergraan van MaGie Creations, een restproduct uit het bierbrouwproces.

Normaal wordt het restproduct uit het bierproces afgewaardeerd tot veevoer of weggegooid. Maar dat is feitelijk voedselverspilling, want het restproduct bevat hoge concentratie eiwitten en vezels, waardoor het niet alleen rijk van smaak is, maar ook voedzaam. Afgesproken is nu dat partijen gezamenlijk broodconcepten op basis van biergraan gaan ontwikkelen, zowel voor de retail als voor de horeca. Pré Pain levert ingevroren brood dat op locatie afgebakken wordt. René Kleinsmit, Innovation Manager van Pré Pain: “Wij zijn blij met deze samenwerking, omdat we onze klanten graag een gevarieerd assortiment aanbieden. Door dit duurzame en innovatieve brood aan te bieden werken we mee aan een maatschappij waarin we circulariteit in de voedingsmiddelenketen bevorderen en voedselverspilling tegengaan.”

PowerFlour

Madeleine Gielens, oprichter en directeur van MaGie Creations: “Ons ingrediënt PowerFlour, dat gemaakt wordt van gedroogd en vermalen biergraan, is voor velen nog een onbekend ingrediënt. Pré Pain is in staat met dit ingrediënt mooie broodconcepten te ontwikkelen.” Het ingrediënt PowerFlour wordt door MaGie Creations verwerkt in verschillende producten, zoals een reep, perentaart, kaaskoekjes en crackers.

Bron: Pré Pain/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws‘Grab&Fly op Schiphol krijgt circulaire variant’

Luchthavenshops – De ‘oude’ Grab&Fly-shop op de F-pier op Schiphol heeft een nieuwe bestemming gekregen op de D-pier. Een bijzonder initiatief van Schiphol, omdat de Grab&Fly niet met een circulair idee indertijd is opgebouwd. Op de F-pier kunnen reizigers nu kennismaken met een vernieuwde Grab&Fly.

Lees bericht
Maak uw bedrijfsvoering meer circulair

Bedrijfsafval - Bent u op zoek naar aanknopingspunten om uw circulaire bedrijfsvoering te verbeteren en werkt u in de dienstensector? Doe dan mee met de Inspiratieweek Bedrijfsafval ‘4x Circulair werkt’ van 1 tot en met 4 november, georganiseerd door Rijkswaterstaat VANG Buitenshuis.

Lees bericht

Slimme, herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’

Introductie – Paardekooper en tech start-up PackBack introduceren een slim, technologisch herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’. In combinatie met de 100% recyclebare Zero Waste Cup helpt dit systeem de horeca een flinke stap te zetten naar circulair opereren. Gestart is er met het systeem in Rotterdam, per 1 juli.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid