Bestel- & betaalapp rukt op in bedrijfsrestaurants Sodexo


Catering - In rap tempo worden in de bedrijfsrestaurants die Sodexo runt bij haar klanten de bestel- & betaalapps omarmd, zo laat het bedrijf weten. Corona zorgt voor een aanzienlijke versnelling in het gebruik van deze app en voorkomt op die manier rijen bij de kassa. De app heeft nu ook een Scan & Go-functie, waardoor er nog meer mogelijkheden ontstaan.

De app Your Order is een uitstekend middel gebleken om afstand te houden in de werkomgeving en in bedrijfsrestaurants. Met name die laatste plek is een omgeving  waar pre-corona veel mensen samenkwamen. Inmiddels is de app op zo’n zestig locaties door het hele land geactiveerd. Via het bestel- & pick-up platform kunnen de aanwezige medewerkers en gasten op ieder gewenst moment van de dag eten en drinken bestellen, die direct na bestelling kunnen worden afgerekend via iDeal of creditcard. Het cateringteam op locatie zorgt ervoor dat de bestelling op het afgesproken moment klaar staat bij één van de pick-up points op de betreffende locatie.

Scan & Go bij Van Oord

In de app Your Order is recentelijk ook de Scan & Go optie toegevoegd. In het restaurant scannen gasten zelf de artikelen met de smartphone en betalen deze in de app. Daardoor hoeven de medewerkers niet meer in de rij staan voor de kassa. De eerste gebruiker van Scan & Go is internationaal maritiem bedrijf Van Oord die voor zijn panden in Rotterdam en Gorinchem de meerwaarde inziet van dit volledig digitale systeem. Het bedrijf liet op beide locaties digitale schaplabels aanbrengen. Farida Sabar, Contract Manager Catering Fleet, Facility Services & Health Services bij Van Oord: “De uitrol van de Scan & Go app door Sodexo in onze restaurants is een mooi voorbeeld van hoe Van Oord inzet op innovatie en optimalisatie op allerlei vlakken.”

Versnelling

De inzet van de bestel & betaalapp was voor de coronapandemie al groeiend, alleen is het nu wel in een stroomversnelling gekomen. Jelmer de Groot, Client Operations Lead bij Sodexo: “De hele trend naar digitalisering versnelt, zeker ook in de foodbusiness. Your Order is daar een goed voorbeeld van. In korte tijd zien we het aantal klanten dat deze bestel- en pick-up app wil gebruiken, sterk toenemen, omdat zij op zoek zijn naar gemak, snelheid én veiligheid voor hun medewerkers. Met de extra toevoeging Scan & Go zullen nog meer bedrijven dit ook gaan aanbieden aan hun medewerkers.”

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht


FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht

Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid