Big Bread Kitchen heeft twee robots in dienst


Robot serveert een bestelling bij Big Bread Kitchen

Cafetaria’s – Ondernemer Sheng Chen breidde tijdens de coronaperiode zijn cafetaria in Tiel met ruim 130 vierkante meter uit: van 55m2 naar 181m2. Daarmee creëerde Chen gelijk een flagshipstore voor zijn formule Big Bread Kitchen. De formule wil niet langer de focus leggen op friet en snacks, maar met name ruimte bieden aan lunch en diner ter plaatse. De bediening aan tafel kan worden geregeld door… een robot.

Cafetariaketen Big Bread Kitchen telt momenteel 25 vestigingen. De locaties zijn niet allemaal even groot en kunnen dus niet in alle gevallen een zitgedeelte inrichten zoals in Tiel. Maar Chen, die de formule heeft ontwikkeld, vindt dat ook niet erg. “Als formule moet je de toekomstige richting aangeven en op z’n minst vijf jaar vooruitdenken. Dat is wat ik in Tiel gedaan heb. Niet zomaar een zaak uitbreiden, maar alle elementen van de formule aanpassen. Denk aan de menukaart, de communicatie, de sfeer in de zaak, het assortiment en daar bovenop een aspect waar de mensen over praten. Daarom maak ik gebruik van twee robots: daar praten de mensen over!” Chen is licentiehouder voor de robots en heeft er al een aantal aan anderen geleverd.

(Lees het volledige artikel in de september-editie van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Meld je hier gratis digitaal aan)

Bron: @FoodClicks

Franchisegever Chen wil vijf jaar vooruit denken met zijn cafetariaformule

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Robotkeuken Eatch beleeft primeur bij ISS-locaties

Catering - De Zaanse startup Eatch en ISS introduceren een robotkeuken als oplossing tegen personeelstekort en voedselverspilling. De volledig automatische keuken is onlangs bij enkele klantlocaties van ISS geïnstalleerd. De keukens kunnen tot wel 100 maaltijden per dag bereiden.

Lees bericht



FEBO opent nieuwe vestiging met infinity muur

Formulenieuws - Snackketen en familiebedrijf FEBO heeft donderdag aan de Rozengracht in Amsterdam de eerste infinity automatiek geopend. De muur is een bezienswaardigheid op zich, omdat de ‘trekautomatiek’, waarom FEBO bekend staat,  in deze uitvoering voorzien is van een enorme hoeveelheid verlichte ruitjes en spiegels.

Lees bericht




Kwalitaria lanceert drie nieuwe burgers en een veganburger

Formulenieuws - Cafetariaketen Kwalitaria zet drie nieuwe burgers op de menukaart, te weten The Queen met malse kip en krokante uienringen, The French Delight met MRIJ-rundvlees en romige brie en de Italian Tomeato met een vegetarische burger gemaakt van tomaat. Inspelend op de Nationale Week Zonder Vlees worden de bestaande burgers in die week ook in een vegetarische variant aangeboden.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid