Robotkeuken Eatch beleeft primeur bij ISS-locaties
Catering - De Zaanse startup Eatch en ISS introduceren een robotkeuken als oplossing tegen personeelstekort en voedselverspilling. De volledig automatische keuken is onlangs bij enkele klantlocaties van ISS geïnstalleerd. De keukens kunnen tot wel 100 maaltijden per dag bereiden.
‘Het is alsof je à la carte bestelt én zelf ook nog eens invloed uitoefent op de uiteindelijke smaak van het gerecht,’ aldus ISS in een gezamenlijke toelichting op de robotkeukens. Om er aan toe te voegen: ‘Het lijkt science fiction, maar het kan inmiddels echt. De Eatch Robotic Kitchen maakt de maaltijden smaakvol en persoonlijk, zonder verspilling en op de automatische piloot en facilitair dienstverlener ISS had de primeur.
Vijf stappen
Voor éénpersoonsporties, voor piekuren in bedrijfsrestaurants of voor de late werkers. In vijf stappen creëert deze keuken een maaltijd op basis van de wensen van de gast. De geautomatiseerde keuken van Eatch werkt met afzonderlijke pannetjes waar een of twee maaltijden in worden bereid. De keuken verzamelt de ingrediënten op basis van de wensen van de gast, verhit de maaltijd, voegt sauzen en kruiden toe en vervolgens is de maaltijd gereed voor consumptie.
Personeelstekort
Omdat de robotkeuken nauwelijks om medewerkers vraagt, is de maaltijdbereider ook een goede oplossing voor de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Daarnaast zou Eatch bijdragen aan duurzaamheidsdoelstellingen, omdat de geautomatiseerde keuken overproductie met 60% reduceert en het energiegebruik met 50%. Jelle Sijm, Co-founder van Eatch: “Eatch is opgericht met als doel om gezond en lekker eten gemakkelijk en betaalbaar te maken voor de massa. Onze gerobotiseerde keuken maakt thuiswaardige maaltijden met aanzienlijk minder arbeid, energie en voedselverspilling. Dankzij tientallen sensoren en slimme algoritmes wordt elke maaltijd met precieze hoeveelheden, temperaturen en kooktijden bereid, in pannetjes van hetzelfde formaat als je thuis in de keuken hebt liggen.”
Op maat
Douwe Driehuis, Head of Innovation, Sustainability & Workplace Management van ISS: “De medewerkers van onze opdrachtgevers verwachten in toenemende mate op maat gemaakte dienstverlening en meer flexibiliteit. Dat geldt voor de werkplek thuis of bij hun werkgever, voor de verschillende ruimten die de werkgever beschikbaar stelt en voor eten en drinken op die centrale locatie. Soms laat die locatie het niet toe om speciaal een keuken in te richten.”
Bron: ISS/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
ABN AMRO: ‘grootste crises voor foodsector lijkt voorbij’
Analyse – Een lichte stijging van het volume van zo’n 0,5 procent in 2024, maar met oplopende personeelskosten, grondstoffen en energie, zorgen gezamenlijk voor verdere druk op de marges in de foodsector. Toch lijkt daarmee de grootste crises voorbij, aldus een analyse van ABN AMRO. De bank heeft de verwachting dat het in de foodsector in de tweede helft van 2024 allemaal wat...
Lees berichtJan Aaltzen Linde (Van Geloven): ‘Leverbetrouwbaarheid is grootste prioriteit’
Interview - De gehele foodserviceketen heeft momenteel te maken met inflatie, personeelstekort, gestegen energie- en grondstofprijzen en als gevolg daarvan mindere servicelevels. Ook Van Geloven ontkomt hier niet aan, vertelt ceo Jan Aaltzen Linde. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. “We werken aan structurele oplossingen en dat begint z’n vruchten af te werpen.”
Lees berichtLoogman helpt studenten studieschuldenvrij de wereld in
Personeel - Wie personeel nodig heeft, moet tegenwoordig creatief zijn. Bij de Loogman Groep zijn ze al jaren creatief en zetten ze opnieuw weer een van hun succesnummers in om jongeren te werven: studenten die een contract aangaan van minimaal 12 uur bij een van de loogmanbedrijven, krijgen hun collegegeld en hun boeken vergoed. Zelfs een bijdrage voor kleine studiereizen wordt...
Lees berichtKantine Kromhoutkazerne voortaan helemaal plasticvrij
Catering – De kantine van de Kromhoutkazerne in Utrecht, het hoofdkwartier van de Koninklijke landmacht, is voortaan helemaal plasticvrij. Dat meldt ISS Facility Services, waarover olineplatform ChangeINC publiceert. “Het lastigste was om de smeerkaas in plastic kuipjes te vervangen,” laat Marcel Kalmeijer, Communicatiemanager bij ISS aan Eva Segaar van ChangeINC weten.
Lees berichtAmsterdamse bar organiseert ludieke sollicitatie na 22.00 uur
Personeel - Recreatiebar Chez Miné uit Amsterdam West zet zaterdagavond na de beperkende sluitingstijd van 22.00 uur de deuren open om nieuw personeel te werven. Met de ludieke actie probeert de bar geïnteresseerde bijverdieners te trekken.
Lees berichtBakker Bart en Meinders Catering starten samen bezorgvestiging
Formulenieuws - Bakker Bart start in samenwerking met Meinders Catering vanaf 25 januari een bezorgvestiging in Badhoevedorp. De locatie is volledig gericht op productie en bezorging van online bestellingen via de website bakkerbart.nl en platforms zoals Thuisbezorgd en Uber Eats.
Lees bericht