Bioscopen en filmtheaters willen steun bij sluiting


Bioscopen - Nederlandse bioscopen en filmtheaters willen steun  als bekend wordt gemaakt dat zij moeten sluiten. Een omzetverlies van 60% kan de sector niet meer dragen. Verwacht wordt dat bij sluiting diverse locaties gaan omvallen.

De brancheorganisatie, de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) schrijft dit voorafgaand aan de persconferentie van dinsdag, waarin het kabinet mogelijk extra maatregelen bekend gaat maken. Bij de uitgelekte plannen werd al gesproken van sluiting van dierentuinen, attractieparken en bioscopen en theaters. De horeca op deze locaties waren al eerder dicht.

Volgens de NVBF is er sinds 1 juni bij de bioscopen en filmtheaters geen besmetting geconstateerd mede doordat de locaties bezoekers op een verantwoorde en veilige wijze hebben ontvangen door het strikt volgen van het protocol ‘verantwoord bioscoop- en filmtheaterbezoek’. Op dit moment mogen slechts dertig bezoekers toegelaten worden en zijn shops gesloten.

De branchevereniging beklaagt zich er over de horeca, evenementen en vrije producenten naast de ‘generieke maatregelen’ ook extra financiële steun gekregen. De bioscopen niet, terwijl de bioscopen die extra financiële ondersteuning wel heel hard nodig hebben. De NVBF roept de politiek daarom op om de bioscopen extra financieel te ondersteunen nu zij het zo hard nodig hebben!

Extra druk

Daar komt bij dat de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een wetsvoorstel zal indienen bij de Tweede Kamer dat verplicht dat bioscopen, onder voorwaarden, drie procent van de omzet investeren in Nederlandse films. Volgens de NVBF is het onder de huidige omstandigheden absoluut onmogelijk om aan die wens te kunnen voldoen. Volgens de organisatie duurt het nog jaren voordat de bioscopen uit de huidige crisis zijn, zo is de verwachting. Bovendien vinden de bioscopen dat zij al veel bijdrage aan de Nederlandse film.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Bioscoopbranche wil overleven en vraagt perspectief

Bioscoop – Als per 1 juli de maatregelen worden versoepeld, mogen ook de bioscopen weer meer mensen toelaten. Maar de verruiming van 30 naar 100 bezoekers per zaal zal ontoereikend zijn om de bioscoopsector te behoeden voor faillissementen. Dat komt volgens directeur Gulian Nolthenius, van de koepelorganisatie NVBF, doordat de anderhalve meter-maatregel er voor zorgt dat er in de meeste gevallen slechts vijftig mensen...

Lees bericht

Horeca na 1 juni meer ruimte, sportkantines pas na 1 september

Coronamaatregelen – De eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf 1 juni om 12.00 uur weer open. Voorwaarde is dat mensen 1,5 meter afstand houden, zowel binnen als op het terras, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook maakte het kabinet bekend dat er een maximum zit aan het aantal mensen binnen, dat is maximaal dertig, exclusief eigen personeel.

Lees bericht


Bioscopen en filmtheaters toch open voor dertig mensen

Bioscoop – Het maximale aantal van dertig bezoekers per zaal per 1 juni voor bioscopen en filmtheaters is volgens de eigen brancheorganisatie erg voorzichtig. Het eigen opgestelde protocol voorziet in maximaal 100 bezoekers per filmzaal, maar het kabinet heeft toch anders besloten. Desalniettemin gaan de zalen gedeeltelijk weer open.

Lees bericht

Meer bestedingen bij bezoekers Kinepolis-bioscopen

Bioscoop – De Kinepolis Group met circa 100 bioscopen wereldwijd en zo’n 17 - grotere - bioscopen in Nederland, zag het aantal bezoekers in het eerste kwartaal van dit jaar dalen, maar de bestedingen aan dranken en snacks stijgen. Het aantal bezoekers daalde met 6,0% tot 8,8 miljoen, door minder succesvolle films in de eerste maanden van dit jaar en een sterk eerste kwartaal...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid