Bioscopen en filmtheaters willen steun bij sluiting


Bezoekers wisten eerste Pinksterdag de weg naar de bioscopen en filmtheaters weer volop te vinden / Foto bij: Pathé bioscopen

Bioscopen - Nederlandse bioscopen en filmtheaters willen steun  als bekend wordt gemaakt dat zij moeten sluiten. Een omzetverlies van 60% kan de sector niet meer dragen. Verwacht wordt dat bij sluiting diverse locaties gaan omvallen.

De brancheorganisatie, de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) schrijft dit voorafgaand aan de persconferentie van dinsdag, waarin het kabinet mogelijk extra maatregelen bekend gaat maken. Bij de uitgelekte plannen werd al gesproken van sluiting van dierentuinen, attractieparken en bioscopen en theaters. De horeca op deze locaties waren al eerder dicht.

Volgens de NVBF is er sinds 1 juni bij de bioscopen en filmtheaters geen besmetting geconstateerd mede doordat de locaties bezoekers op een verantwoorde en veilige wijze hebben ontvangen door het strikt volgen van het protocol ‘verantwoord bioscoop- en filmtheaterbezoek’. Op dit moment mogen slechts dertig bezoekers toegelaten worden en zijn shops gesloten.

De branchevereniging beklaagt zich er over de horeca, evenementen en vrije producenten naast de ‘generieke maatregelen’ ook extra financiële steun gekregen. De bioscopen niet, terwijl de bioscopen die extra financiële ondersteuning wel heel hard nodig hebben. De NVBF roept de politiek daarom op om de bioscopen extra financieel te ondersteunen nu zij het zo hard nodig hebben!

Extra druk

Daar komt bij dat de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een wetsvoorstel zal indienen bij de Tweede Kamer dat verplicht dat bioscopen, onder voorwaarden, drie procent van de omzet investeren in Nederlandse films. Volgens de NVBF is het onder de huidige omstandigheden absoluut onmogelijk om aan die wens te kunnen voldoen. Volgens de organisatie duurt het nog jaren voordat de bioscopen uit de huidige crisis zijn, zo is de verwachting. Bovendien vinden de bioscopen dat zij al veel bijdrage aan de Nederlandse film.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste Pinksterdag recorddag voor bioscopen en filmtheaters

Leisure - Eerste Pinksterdag was een recorddag voor alle bioscopen en filmtheaters. In totaal hebben 189.263 mensen de bioscopen en filmtheaters bezocht. Zondag 5 juni is daarmee de beste dag sinds de start van de coronapandemie van 26 februari 2020. Dat meldt de vereniging voor bioscopen en filmtheaters (NVBF).

Lees bericht


Boris van der Ham voorzitter Vereniging van Bioscopen

Benoeming - Boris van der Ham is per 1 januari 2022 benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Van der Ham is daarmee de derde buitenvoorzitter van de vereniging. Van der Ham volgt Winnie Sorgdrager op die na tien jaar voorzitterschap het stokje overdraagt.

Lees bericht

Bioscoopbranche verbaasd over mogelijk OMT-advies

Bioscopen – De bioscoopbranche heeft met verbazing kennis genomen van het mogelijke advies van het Outbreak Management Team (OMT)  om bioscopen en theaters tijdelijk te sluiten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) heeft de sector laten zien dat het de afspraken nakomt en goed controleert.

Lees bericht

‘NVBF wil geen coronatoegangsbewijs voor bioscoop- en theaterbezoek’

Bioscopen - De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) spreekt in een  open brief aan het demissionaire kabinet haar zorgen uit over het vervallen van de anderhalvemeterregel per 20 september als het aantal besmettingen en ziekenhuizen die versoepeling toestaan. Consequentie daarvan zou zijn dat de bedrijven in deze sector bezoekers moet vragen om een coronatoegangsbewijs wanneer meer dan 75 mensen in...

Lees bericht


‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht

Bioscopen en Filmtheaters trekken zich terug uit sneltest pilot

Bioscopen - De brancheorganisatie voor bioscopen en filmtheaters (NVBF) trekt zich naar aanleiding van een stroom van ontstelde reacties van haar leden terug uit de voorgestelde sneltest pilot. Sneltesten in de bioscoop zijn praktisch en economisch onhaalbaar én hebben daarnaast geen toegevoegde waarde, laat de brancheorganisatie weten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid