BOON introduceert plantaardige worstjes en worstenbroodjes


Introductie - Het Nederlandse bedrijf BOON ontwikkelt plantaardige voedingsproducten gemaakt van lokale bonen. Binnenkort introduceert het bedrijf haar nieuwste producten, worstjes en worstenbroodjes, gemaakt van veldbonen.

In Nederland worden veldbonen vooral gebruikt om aan dieren te voeren. Dieren die vervolgens weer gebruikt worden om de mens te voeden. Door veldbonen te verwerken in eindproducten zoals worstjes en worstenbroodjes zijn de dieren uit de voedselketen halen, is de redernatie van BOON.

De BOON worstjes en worstenbroodjes zijn op deze manier 100% plantaardig en hebben een goede bite en smaak. Volgens BOON zijn veldbonen geschikt om allerlei meat-like eindproducten te maken, in dit geval, worstjes. Plantaardige worstjes zijn een groeiend segment, maar een sojavrij worstje ontbrak nog. Niet alleen de worst in het worstenbroodje is 100% plantaardig, het broodje zelf is dit ook.

Het team van BOON, bestaande uit Elke Donkers (Innovatie manager), Jill Olfers (Product ontwikkelaar) en Michael Luesink (Founder), is het afgelopen half jaar druk bezig geweest met de nieuwe ontwikkelingen rondom de producten van veldbonen. Zij wilden graag met deze bonen werken, omdat ze geloven dat dit één van dé eiwitbron van de toekomst is. De bonen kunnen namelijk een mooie rol spelen in wisselteelt, omdat ze stikstof binden uit de lucht.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BOON stopt met vleesvervangers voor retail

Vleesvervangers - BOON stopt met de vleesvervangers voor retail. Vanaf week 8 ligt het merk niet meer in de schappen van de supermarkten. Het merk zegt zich niet meer te willen mengen in de strijd tegen huismerken en merken met ‘diepere zakken’.

Lees bericht



Boon Food Group neemt twee Coop supermarkten over

Formulenieuws - Boon Food Group B.V. te Dordrecht heeft overeenstemming bereikt met Coop en de familie Schouten in Uddel over de overgang naar Boon’s Markt. Tevens heeft Boon Food Group overeenstemming bereikt over de overname van de Coop in Stompwijk ( gemeente Leidschendam). Hier zal een Boon’s Dagmarkt gevestigd worden.

Lees bericht




Boon lanceert in Amsterdam-Noord nieuwe gemaksformule ‘Boon’s Pitstop’

Convenience - Boon heeft bij het metrostation in Amsterdam-Noord het eigen convenienceconcept Boon’s Pitstop geopend. Volgens formulemanager Eric Brosius richt de formule zich op de drie pijlers ontbijt, koek en snoep en gemaksproducten voor het avondeten en borrelmoment. Daarnaast biedt het producten van start-ups die vooral jongeren moeten aanspreken. De locatie in Amsterdam is de eerste van twee vestigingen....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid