BOON komt met plantaardige braadworstjes en gehakt van veldbonen


Introductie – BOON werkt, zoals de naam al doet vermoeden, veel met bonen. Ook met bonen die een beetje op de achtergrond zijn geraakt, zoals de veldboon. Toch ontwikkelde het Nederlandse bedrijf twee nieuwe plantaardige varianten met deze boonsoort: braadworstjes en gehakt.

Bonen bevatten veel plantaardige eiwitten én het telen van bonen is goed voor de landbouwgrond. BOON ziet de boon als plantaardig eiwit van de toekomst. Het innovatieteam van dit bedrijf is daarom continu bezig met het bestuderen van verschillende bonen om daar nieuwe en lekkere alternatieven van te ontwikkelen. Zo ook de veldboon, een boon die in Nederland vooral gebruikt wordt als veevoer.

En dat vindt BOON zonde omdat de veldboon een goed alternatief is voor bijvoorbeeld sojabonen. Daarnaast is de veldboon goed lokaal te verbouwen, houdt het stikstof vast en door het telen verbetert de bodem en de biodiversiteit. De komst van de braadworstjes en het gehakt is dus om meerdere redenen toe te juichen.

Braadworstjes en gehakt

De mild-kruidige sappige BOON braadworstjes zijn zonder gluten maar wel vol eiwitten, vezels en smaak. Daarnaast zijn ze vegan én bevatten zeveel ijzer en vitamine B12. Het BOON gehakt is gemaakt op basis van de veldboon gecombineerd met quinoa. Het is een vegan product dat arm is aan verzadigde vetten, maar mals, sappig en stevig is, zodat je het als gebruiker kunt rullen en rollen in ballen en burgers.

Het Nederlandse bedrijf BOON ontwikkelt sinds 2015 plantaardige voedingsproducten gemaakt van bonen. BOON maakt onder andere burgers, balletjes en tempeh en nu dus ook gehakt en braadworstjes.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht


Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht

Duurzame inkoop realiseer je stap voor stap

Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid