BOON stopt met vleesvervangers voor retail


BOON zegt zich niet meer te willen mengen in de strijd tegen huismerken en merken met ‘diepere zakken’

Vleesvervangers - BOON stopt met de vleesvervangers voor retail. Vanaf week 8 ligt het merk niet meer in de schappen van de supermarkten. Het merk zegt zich niet meer te willen mengen in de strijd tegen huismerken en merken met ‘diepere zakken’.

BOON heeft aan het begin gestaan van de categorie vleesvervangers. In 2015 begonnen het merk als een van de eerste vegan food start-up van Nederland met het maken van volledig plantaardige, sojavrije vleesvervangers op basis van bonen. Daarmee voegde het merk een alternatief toe aan het vleesvervangerschap.

Afgelopen jaar introduceerde BOON wel 'Pakje BOON’ . CO2-reducerende pakjes bonen in twee lijnen: BOON Originals en BOON in saus. Dit concept is nog wel terug te vinden in het conservenschap van de supermarkten.

Foodservice

Meer ruimte is er volgens BOON voor het merk in foodservice. Op het gebied van sojavrij en plantaardig aanbod kan het merk volgens eigen zeggen in foodservice voldoende waarde toe voegen en meer bonen te serveren. Daarom blijft het merk daar de producten van de professionele lijn BOON Chefs voeren.

Bron: BOON/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
‘Informatie over gezonde voeding voor veel Nederlanders verwarrend’

Onderzoek - Ruim 30% van de Nederlanders vindt informatie over gezonde voeding verwarrend. Mensen weten niet of koolhydraten slecht zijn, of ze genoeg eiwitten eten en vragen zich af of vleesvervangers echt gezond zijn. Meer dan de helft van de 1000 ondervraagde Nederlanders heeft wel behoefte aan betrouwbare informatie over gezonde voeding.

Lees bericht

HelloFresh gaat samenwerken met De Vegetarische Slager

Samenwerking – Maaltijdboxleverancier HelloFresh en De Vegetarische Slager gaan langdurig samenwerken. Omdat de groep consumenten die minder vlees wil eten groeit, wil HelloFresh vaker een maaltijd aanbieden met een vleesvervanger. De Vegetarische Slager gaat die vleesvervangers verzorgen.

Lees berichtBoon Food Group neemt twee Coop supermarkten over

Formulenieuws - Boon Food Group B.V. te Dordrecht heeft overeenstemming bereikt met Coop en de familie Schouten in Uddel over de overgang naar Boon’s Markt. Tevens heeft Boon Food Group overeenstemming bereikt over de overname van de Coop in Stompwijk ( gemeente Leidschendam). Hier zal een Boon’s Dagmarkt gevestigd worden.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid