Boudewijn van den Brand start als nieuwe directeur Superunie


Benoeming - Boudewijn van den Brand is op 1 mei gestart als algemeen directeur bij Superunie. Inkooporganisatie Superunie is een coöperatie waar 12 onafhankelijke retailorganisaties in Nederland bij zijn aangesloten, waaronder Sligro.

Van den Brand volgt in de functie Dick Roozen op, die sinds 2007 de functie van algemeen directeur veervulde. Van den Brand werkte de laatste twintig jaar bij Lidl, waarvan de afgelopen acht als jaar ceo bij Lidl België & Luxemburg. Onder zijn leiding maakte de discounter daar een sterke groei door.

De leden van Superunie zijn veelal familiebedrijven en retailcoöperaties, zoals Vomar, Coop, Dirk en Spar met een vaak regionale binding. De organisatie dekt de markt met meer dan 1.650 winkels en heeft een marktaandeel van bijna 30%. Superunie is opgericht in 1956.

Bron: Superunie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Groothandel Sligro ontvangt keurmerk PSO ‘Trede 2’

Groothandel – Groothandel Sligro in Veghel heeft Trede 2 verdiend van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties is ingericht op sociaal ondernemen. Uit de erkenning blijkt dat Sligro meer dan gemiddeld gericht is op sociaal ondernemen en op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op...

Lees bericht




Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht


SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid