Bram’s Gourmet gaat voor einde jaar op in Bram Ladage


Rocco Ladage bij de opening van de eerste Bram's Gourmet in Rotterdam aan de Kop van Zuid

Formulenieuws – De negen Nederlandse Bram’s Gourmet locaties gaan de komende maanden op in de ‘vertrouwde Rotterdamse’ snackformule Bram Ladage. Volgens directeur Rocco Ladage was er geen reden meer om de twee formules naast elkaar te laten bestaan. Ook omdat de formules steeds dichter naar elkaar toegroeien.

Er is ook geen financiële noodzaak om beide formules samen te voegen, laat Ladage weten. Zelfs niet in coronatijd, aangezien de meeste locaties goed hebben gepresteerd, ook met bezorging. De omzetten van beide formules waren goed. Er was hooguit een praktische reden omdat Bram’s niet overal in de buurt van Rotterdam door het publiek goed werd begrepen. “Er werd dan gevraagd om een kroketje of een gewoon frietje en bij Bram’s was het natuurlijk een friet in de schil met een stooftopping. En op verschillende plaatsen rondom Rotterdam werd dat toch niet helemaal begrepen”.

Anders lag dat op de locatie waar Bram’s ooit begon op de kop van Zuid in Rotterdam. Daar is ook veel kantoorpubliek. Als het aan Ladage had gelegen was dat een Bram’s gebleven, maar bij de overige locaties is een samenvoeging beter. Ook e een betere spreiding van de omzet. “Bij Bram’s lagen de piekmomenten op het middaguur en ’s avonds. Omdat de friet met toppings meer gezien werd als een volwaardige maaltijd. Een frietje of snack is veel meer iets voor tussendoor bij de meeste klanten. Ik verwacht daarom dat we straks het gat tussen twee en vijf met Bram Ladage ook beter gaan benutten.”

Logistiek

Maar er zijn meer voordelen dan het aansturen van twee formules en de spreiding van de omzet over de dag. Het is ook een logistiek verhaal. Vooralsnog wordt er bij Bram’s gewerkt met aardappelen in de schil, terwijl dat bij Bram Ladage om vers geschilde aardappelen gaat. Deze worden nu zeven dagen in de week door het land rondgebracht. Een aardappel is schil is vele malen eenvoudiger. Ladage: “Die blijft langer vers in de schil en hoef je dus niet dagelijks rond te brengen”. Hij verwacht dan ook dat tegen het einde van het jaar alle locaties toch vooral met de aardappel in schil wordt gewerkt. Vooralsnog kan er gekozen worden tussen beide soorten en zijn er locaties met en zonder schil en met beide soorten.

De eerste locatie die overgaat, is de locatie op het terrein van bioscoopgigant Euroscoop in Schiedam. Naast de patat in schil met de stooftopping kunnen de bezoekers daar nu ook terecht voor een assortiment snacks, ham- en kipburgers, slush, softijs en milkshakes. Deze vestiging opent op maandag 1 juni als Bram Ladage. Daarna volgen de locaties in onder andere Delft, Bleiswijk, Gouda, Leidsche-Rijn en Rotterdam. Voor het einde van het jaar zal ook op deze gevels de naam Bram Ladage staan.

Internationaal

Bram’s blijft wel internationaal de naam voor het ‘stoerdere broertje’ van Bram Ladage. De eerste buitenlandse vestiging, die in 2016 openging, had bijna dit jaar een tweede locatie er bij gekregen in Duitsland, alleen gooiden de coronamaatregelen roet in het eten. Ladage: “Maar we blijven op zoek naar een geschikte locatie”. Sinds 2019 werd er ook een Bram’s Gourmet geopend in Dublin in Ierland. Ook die draait naar volle tevredenheid volgens Ladage. Begin volgend jaar opent er nog Bram’s Gourmet in Noorwegen, zo laat de directeur weten.

Zeecontainer

Bram Ladage is in 1967 begonnen met een patatkraam op de Rotterdamse markt en inmiddels uitgegroeid tot een sterke formule met 31 winkels in Zuid-Holland. Het Bram’s Gourmet-concept is opgestart als vestigingspunt in een zeecontainer, later kreeg het ook vaste locaties. De eerste vaste locatie verscheen in Tilburg, dat was ook de eerste locatie beneden de grote rivieren. Voor op beurzen en evenementen was er ook een verrijdbare Bram’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht




Vernieuwde Smullers open op Utrecht CS

Formulenieuws – De snackautomaat van de vernieuwde Smullers op Utrecht CS telt maar liefst 128 trekluikjes. De vestiging met de look & feel van het Smullers 2.0-format opende deze week en heeft daarmee een van de grootste automatiekmuren van Nederland.

Lees bericht


Ook FEBO gaat voedselverspilling te lijf met Too Good To Go

Formulenieuws – De 23 vestigingen van cafetariaformule FEBO gaan de strijd aan tegen voedselverspilling.  Via de Too Good To Go-app kunnen snackliefhebbers Snackboxen bestellen met daarin de dagverse producten van FEBO die de houdbaarheidsdatum naderen, maar nog te lekker zijn om weggegooid te worden.

Lees bericht

Cafetaria ’t Buulke in Budel start op nieuwe locatie als Eetwinkel

Fastservice - Cafetaria ’t Buulke, gestart in 2003 als kleine dorpse cafetaria, start op een nieuwe locatie in Budel als Eetwinkel, de cafetariaformule van grossier Chefs Culinar. Eigenaren Ludo en Evelyn Neeskens nemen na 19 jaar intrek in het voormalig pand van cafetaria van Kessel aan de Deken van Baarsstraat in het Brabantse dorp.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid