Burgers’ Zoo opent in Arnhem vernieuwd Bush Restaurant


Een open en transparante keuken in Bush Restaurant

Dierentuin - Burgers’ Zoo in Arnhem heeft een nieuw Bush Restaurant geopend. Aziatisch streetfood is de inspiratie voor het restaurant dat de kleuren en sfeer van het tropisch regenwoud toont. Overdag is het Bush Restaurant open voor regulier dagbezoek en in de avonduren voor zakelijke borrels en diners.

Het nieuwe restaurant biedt plaats aan 400 gasten die aan tafels kunnen zitten of op intieme bankjes in half afgeschermde zitgedeelten. De gasten die in de serre plaatsnemen hebben een direct contact met de dieren in de jungle. Zij worden slechts gescheiden door fijn gaaswerk en horen en zien de dieren die in het nagebouwde regenwoud zich vrijelijk kunnen bewegen. De versierselen aan de wand en in de toiletten waarvoor dieren uit het regenwoud zijn gebruikt versterken de regenwoudsfeer in het restaurant. Communicatieman Bas Lukkenaar van Burgers’ Zoo is zichtbaar trots op het ontwerp en de uitwerking: “Als park willen de dieren grote vrijheid geven en dat houdt ook in dat mensen die ons park bezoeken de zintuigen ‘aan’ hebben staan. Dat proberen we meer te stimuleren en daar past dit restaurantconcept uitstekend bij.”

Plantaardig

Het aanbod in het Bush Restaurant is zo duurzaam als mogelijk en de bezoeker vindt er een menukaart met een ruim aanbod aan vegetarische gerechten. Voor het aanbod wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van lokale bedrijven. Lukkenaar: “Helemaal in lijn met onze inspiratiebron Aziatisch streetfood, worden alle lekkernijen niet alleen heel kleurrijk en verleidelijk gepresenteerd, het aanbod is ook heel herkenbaar en dus perfect voor het brede publiek dat Burgers’ Zoo bezoekt. We gaan niet zover dat vlees eruit gaat, maar het menu nu heeft wel een andere verhouding dan voorheen. Zo is in het Bush Restaurant friet verkrijgbaar, maar dan bijvoorbeeld met rendang waardoor het een Aziatische twist heeft. In ons reguliere Park Restaurant is dit eveneens zo, want daar bieden we friet en kroketten in combinatie met een mooi aanbod gezondere alternatieven.”

Zelfvoorzienend

De gerechten in eigen beheer maken is een bewuste keuze bij Burgers’ Zoo. Lukkenaar: “Als je alles zelf maakt heb je het proces ook beter in beeld. We hebben mensen in dienst die al jaren in de decembervakantie de Pasar Malam verzorgen, dus aan ervaring op dit gebied ontbreekt het niet. We willen voedselderving tegengaan en snijafval een tweede leven geven. Als park kiezen we er ook voor om steeds meer zelfvoorzienend te zijn. We koken elektrisch dat we weer zelf opwekken. Het snijafval kan verwerkt worden en een tweede leven krijgen als soep of in een gerecht, of ingezet worden als voedsel voor de dieren. Sinds 2004 hebben we al de ‘green key’ in goud, maar we willen toch altijd verdere stappen blijven zetten.” Dat de keuken in eigen beheer plaatsvindt, heeft ook nog een ander voordeel. Niet alleen zorgt de keuken voor de zakelijke bijeenkomsten die boven het Bush Restaurant plaatsvinden, op termijn is het ook de bedoeling dat er in het restaurant á la carte gewerkt gaat worden. Vooral voor wat kleinere gezelschappen. “De kennis is er en de ruimte, maar alles moet praktisch haalbaar zijn”, aldus Lukkenaar.

(Dit artikel is eerder gepubliceerd in @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

De ingang van het Bush Restaurant
Het aanbod is zoveel mogelijk gezond, duurzaam en plantaardig
Burgers' Zoo wilde de jungle naar binnen halen
Bas Lukkenaar: “De kennis is er en de ruimte, maar alles moet praktisch haalbaar zijn”

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit

Onderzoek – Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen. De Efteling is het enige attractiepark binnen de top acht. Aquaria scoren het laagst op loyaliteit. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Attractieparken en Dierentuinen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 6.000 Nederlanders.

Lees bericht


Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid