Chef-kok Geurds gaat ‘Vuurzee oliebollen’ bakken voor daklozen


Foto bij: Merel Waalder – Buro Meerwaarde

Actie – Chef-kok François Geurds en het gastronomische biermerk De Goede & De Stoute slaan de handen ineen. Op 31 december zal de met twee Michelin-sterren bekroonde chef  Vuurzee champagne bollen bakken waarbij het Vuurzee champagne bier van De Goede & De Stoute verwerkt wordt in het beslag. De opbrengst van de oliebollen gaat naar het daklozen project van Geurds waar hij jaarlijks diverse acties voor op touw zet.

De opbrengst van de oliebollen gaat naar warme maaltijden voor de daklozen in Rotterdam. Ook worden er een aantal zeer exclusieve gouden champagne bollen gebakken. In elk doosje zitten 5 Champagne Bollen, waarvan één met bladgoud. Een doosje kost 25 euro en met de opbrengst van ieder doosje kan er voor 10 daklozen een maaltijd gekookt worden.

François Geurds zet zich al jaren in voor de daklozen in Rotterdam. Jaarlijks organiseert hij een BBQ en een kerstdiner voor deze groep. Met zijn restaurants en FOODLABS by François Geurds staat hij aan de top van de Nederlandse gastronomie.

De samenwerking met De Goede & De Stoute maak Geurds enethousiast. Vuurzee is van een uitzonderlijke kwaliteit en hoort volgens hem thuis op de gastronomische tafel. Een combinatie van de fruitige smaak van de pinot noir druiven met het champagne gist zorgt voor een fijne mouse wat Vuurzee maakt tot een perfecte begeleider van vele gerechten die bij Geurts op de kaart staan.

De oliebollen zijn online te bestellen via takeaway@fgrestaurant.nl.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

In 150 jarig bestaan heeft Heineken-bier veel namen gehad

Jubileum – Heineken-bier bestaat 150 jaar en heeft in die tijd heel wat namen gekend. Sommige namen waren ontleend aan een commercial, maar ook de creativiteit van de bierfans speelden een rol bij de totstandkoming van de bijnamen. ‘Biertje?, ‘Goudgele Rakker’, ‘Pilske, of ‘Koude Kletser’, zijn enkele van die namen en die komen nu allemaal op de verpakking te staan.

Lees bericht










© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid