Ciarán Forde benoemd tot hoogleraar 'Sensory Science'


Benoeming - Het College van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Ciarán Forde benoemd tot nieuwe hoogleraar en leerstoelhouder van de leerstoelgroep Sensory Science and Eating Behaviour van Wageningen University & Research, een van de vijf leerstoelgroepen van de afdeling Humane Voeding en Gezondheid.

Forde volgt de huidig leerstoelhouder Kees de Graaf op die met pensioen gaat. Dr. Forde is momenteel Senior Principal Investigator bij het Clinical Nutrition Research Center van de National University of Singapore, als onderdeel van het A*Star Singapore Institute for Food and Biotechnology Innovation.

Sensorische voedingswetenschap slaat een brug tussen levensmiddelentechnologie en voeding. Een brug die de keuze van de consument koppelt aan gezondheid en welzijn door eetgedrag.

Forde heeft een BSc in Levensmiddelenchemie van de Universiteit van Cork en werkte voor het eerst samen met Wageningen tijdens zijn promotie in de afdeling Voeding in Cork om te onderzoeken hoe intermodale sensorische interacties de waardering voor voedsel onder oudere consumenten beïnvloeden.

Bron: WUR/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thema-attractie World Food Experience opent in 2023

Experience – Eind 2023 gaat de World Food Center Experience open. Bezoekers van dit eerste thema-attractiecentrum kunnen vanaf dat moment met al hun zintuigen voedsel gaan beleven. In de Experience ontdekken bezoekers de complete wereld achter hun eten op een leuke en leerzame manier.

Lees bericht
Nieuwe fase 3D Food Printing na financiering NWO

Technologie – 3D Food Printing gaat een nieuwe fase in na een financiering van NWO-domein TTW (Toegepaste en Technische Wetenschappen) voor het project PRINTYOURFOOD van de Wageningen Universiteit en de Technische Universiteit Eindhoven. Door het project moet het mogelijk worden om gepersonaliseerd en gezond 3D-geprint voedsel in één poging geslaagd uit de printer te laten komen.

Lees bericht


Mind Your Bite-congres over New Supermarket concepts

Webinar - Feed Your Mind organiseert jaarlijks een themabijeenkomst voor geïnteresseerden in de wereld van eten en drinken die op zoek zijn naar een beter voedselsysteem in alle schakels van de keten. Dit jaar gebeurt dat online tijdens het jaarlijkse Foodinar Mind Your Bite. Verschillende sprekers geven tijdens dit interactieve programma nieuwe inzichten op het snijvlak van fooddesign en...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid