Cocktailexpert Ivar de Lange en Royal Club samen op ‘gezonde toer’
Alcoholvrij – Geen alcohol en geen suiker; cocktailexpert Ivar de Lange heeft samen met Royal Club 0% suiker een aantal alcoholvrije ‘Dry January mocktails’ samengesteld. Op die manier willen beide partijen de eerste maand van het jaar op een gezonde manier starten.
Steeds meer consumenten drinken vaker non alcoholische dranken, maar ook steeds vaker doen mensen mee met Dry January. In 2020 consumeerde ruim één op de vijf Nederlanders bewust minder alcohol in de eerste maand van het jaar. Omdat de horeca voorlopig gesloten is, is de inschatting van beide partijen dat nog meer mensen ervoor gaan kiezen om deze maand de alcoholische dranken te laten staan. Om die mensen te helpen, is Royal Club een samenwerking aangegaan met Master Bartender Ivar de Lange, die in het kader van Dry January 10 verschillende recepten voor het frisdrankmerk ontwikkelde om het nieuwe jaar mee in te luiden.
De tien recepten zijn met drie verschillende Royal Club 0% suiker frisdranken ontwikkeld, te weten Ginger Ale, Tonic en Bitter Lemon. De mocktailrecepten zijn geschikt voor verschillende drinkmomenten op de dag. Bijvoorbeeld de borrel, de lunch of een late-night drink. Ivar de Lange: “Het was erg leuk om als bartender in een alcoholvrije ervaring met Royal Club te stappen. Ik heb nieuwe recepten gemaakt die én lekker zijn, én verantwoord. Laag in suiker en calorieën, maar vol in smaak. Bitter Lemon met basilicum en passievruchtsap bijvoorbeeld, of Tonic met grapefruit en honing. Met de spicy raspberry Ginger Ale hebben we een laatste spannende variant aan het trio toegevoegd.”
Missie Vrumona
De Dry January campagne sluit aan bij de missie van Vrumona om laagcalorische dranken in 2030 de standaard te maken. Dit is in lijn met de toenemende vraag naar suikervrije producten en gezondere proposities.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ad Schaap en Kaj Gorgels starten samen Drippy’s
Horecaconcept - Kaj Gorgels, bekend van YouTube en tv-presentator, start samen met horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaap en culinair influencer Colin Knopper hamburgerrestaurant Drippy’s. Het horecabedrijf is gevestigd aan het Stadhuisplein in Rotterdam.
Lees berichtVakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees berichtKHN bereikt akkoord over nieuwe Horeca-cao
Personeel - KHN is samen met FNV Horeca een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Er lag al een overeenkomst tussen beide partijen, maar maandag werd bekend dat de achterban van FNV Horeca ook akkoord is.
Lees berichtNederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award
Wedstrijd - Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.
Lees berichtEssense nieuwe high-end cateraar in eventcatering
Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.
Lees bericht‘Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca’
Analyse - Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft bereikt. Het totaal aantal dienstverbanden komt in 2023 uit op 517.000.
Lees bericht