Cocoa Horizons traceerbare cacao bij Hands Off My Chocolate


Duurzaamheid - Hands Off My Chocolate is het eerste wereldwijde Cocoa Horizons-merk dat overstapt op traceerbare cacaomassa.  Daarmee is niet alleen duidelijk waar de gebruikte cacao vandaan komt, maar wordt ook gerichte steun gegeven aan de cacaoboeren.

Hands Off My Chocolate werkt sinds de oprichting in 2013 samen met Cocoa Horizons, een onafhankelijke non-profit stichting die via impactvolle programma’s steun geeft aan cacaoboeren in Ivoorkust en Ghana. En sinds dit jaar kan het chocolademerk zeggen dat haar cacaomassa volledig traceerbaar is. Kitty Smeeten van Hands Off My Chocolate: “Binnen onze duurzame en maatschappelijke missie blijven we ons continu inzetten voor verbeteringen binnen de thema’s: better for you, better for the environment en better for other people. De traceerbare cacaomassa is voor ons een heel belangrijke nieuwe stap vooruit”.

Traceerbare cacaomassa

Via het Cocoa Horizons programma worden de bonen van Hands Off direct ingekocht bij vijf coöperaties in Ivoorkust en twee in Ghana, samen zijn dit 5.745 boeren, waarvan 947 vrouwen en 4.798 mannen. Het traceerbare proces begint met het markeren van de cacaozakken met een blauw draad. Vervolgens worden de zakken voorzien van codes die specifiek voor de cacao van Hands Off zijn ontwikkeld. De bonen wordt op deze wijze vanaf de boer tot en met het eindstation apart gehouden van de andere zakken. Hierdoor weet Hands Off precies met welke boeren ze samenwerkt en welke vooruitgang deze gemeenschappen maken via het Cocoa Horizons programma.

Duurzaamheid

Naast het sterker maken van de gemeenschappen, stimuleert Cocoa Horizons milieuvriendelijke landbouwpraktijken. Door hogere productiviteit is er minder land nodig wat leidt tot minder ontbossing. Ook wordt duidelijk in kaart gebracht wat de grenzen tussen boerderijen en natuurgebieden zijn. Daarnaast mogen boeren die aangesloten zijn bij Cocoa Horizons vijf jaar voor registratie niet hebben ontbost.

Bron: Hans Off My Chocolate/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Nestlé komt met eerste KitKat met traceerbare cacao

Introductie - Nestlé introduceert de eerste KitKat ‘Breaks for Good’ die gemaakt is met traceerbare cacaomassa. De basis voor de KitKat is afkomstig van bonen die verbouwd zijn door de boerengezinnen die deelnemen aan het Income Accelerator programma van Nestlé.

Lees bericht

Cacaofabriek Wild Child Cacao wil verduurzamen en groeien

Crowdfunding – De ambachtelijke chocolademakerij Wild Child Cacao in Amsterdam Noord wil nieuwe en duurzamere machines aanschaffen en groeien. De twee initiatiefnemers Eva Kuin en Malou Dronkers van de cacaofabriek zijn daarom en crowdfundingactie gestart om de benodigde 50.000 euro binnen te halen.

Lees bericht

Chocoladehuis Guylian verduurzaamt duty free assortiment

Chocolade - Het Belgische chocolademerk Guylian, bekend van het klassieke zeebanket, lanceert een vernieuwd duty free assortiment. Ook de Master’s Selection is in een geheel nieuw, duurzaam jasje gestoken. De vernieuwde collecties zullen vanaf half oktober verkrijgbaar zijn binnen de travel retail kanalen en duty free shops.

Lees bericht



Nestlé start cacaoplan tegen kinderarbeid, met inkomensgroei boeren

Duurzaamheidsplan - CEO Mark Schneider van Nestlé heeft vandaag een ‘Living Income’ plan aangekondigd om de risico's op kinderarbeid in de cacaoproductie aan te pakken. Doel achter het plan is de inkomensgroei van cacaoboeren versnellen, zodat de levensstandaard van cacaoboeren en hun familie verbetert. Tegelijkertijd wordt in het plan de regeneratieve landbouw en gendergelijkheid bevorderd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid