Coop en cateraar Hutten vinden elkaar in crisistijd


Het assortiment van Hutten in de versvitrine bij de Coop-supermarkten

Coronacrisis – ‘Samen maak je het verschil’, met die gedachte hebben supermarktketen Coop en cateraar Hutten elkaar gevonden in een aantal gezonde paasgerechten. In een tijdsbestek van elf dagen werden door de twee partijen vijf producten samengesteld die verkrijgbaar zijn in alle Coop-supermarkten en ook nog eens gepromoot worden in de paasfolder; een klein huzarenstukje als je bedenkt hoeveel tijd dat normaal kost. Vanaf vandaag liggen de producten in de schappen.

De horeca wordt momenteel zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Zo ook cateraar Hutten. Het bedrijf moest veel horeca, event- en cateringlocaties sluiten. In een poging de productie gaande te houden, werd gekeken naar distributiekanalen die nog wel beschikbaar zijn. Omdat supermarkten op dit moment een sleutelrol vervullen in de voedselvoorziening van ‘thuiszittend Nederland’ werd vanuit Hutten gekeken welke mogelijkheden er daar lagen. Hoofd Category Management Jasper de Jong van Coop voelde zich geroepen na een telefoontje van Hutten om de helpende hand uit te steken. De Jong: “Met onze teams hebben we vervolgens een extra paasassortiment gecreëerd wat nu in alle vestigingen ligt, onder het mom van ‘Samen thuis uit eten’; huisgemaakt en boordevol smaak.”

Kwaliteit was bekend

Hutten en Coop kenden elkaar al vanwege eerdere samenwerkingen rondom kerst. De supermarktketen kende dus ook de kwaliteit en de filosofie van de cateraar om alle gerechten zonder enige toevoeging samen te stellen. Toen Eric Habraken, manager foodservice en foodretail, van de Veghelse cateraar met Coop belde, hoefde De Jong niet lang na te denken. Als een van de weinige ketens pakte Coop direct de verantwoordelijkheid op om het getroffen foodservicebedrijf te helpen. In korte tijd werd een assortiment twee soorten soep samengesteld en twee ragoutvarianten, plus een Bourgondische rollade. Alles uit de Brabantse en Bourgondische keuken van Hutten. Coop zorgde er voor dat er in een uiterst hectische periode, waarin er door consumenten een run was op de supermarkten, toch schapruimte werd gevonden voor het nieuwe assortiment en dat de producten meeliepen in de voorbereiding van de paasfolder. Een geweldige prestatie wanneer je bedenkt dat het hele proces in van ‘het eerste telefoontje van Habraken’ tot aan beschikbaarheid van de producten voor de winkels in elf dagen tijd is uitgevoerd. De Jong: “Dat is inderdaad in hele korte tijd en te danken aan alle mensen die hebben meegeholpen in dit proces. Maar wij zagen dat ook als onze plicht omdat wij vanuit Coop ook een enorm respect hebben voor Hutten als bedrijf. En als je dan zoals ik, zelf deel uitmaakt van het crisisteam binnen Coop, dan wil je de foodservicebedrijven die getroffen worden ook helpen.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Meinders start met Your Foodfood Moments onbemande catering

Catering - Meinders Catering start 1 september het nieuwe cateringconcept Your Food Moments. Deze onbemande foodmarket is geschikt voor bedrijven met 150 medewerkers of meer. Voor de gebruikers is het cateringconcept 24/7 open. Het assortiment biedt een breed scala aan producten voor elk moment van de dag. 

Lees bericht

Horecasector zwaar getroffen in eerste kwartaal 2020

Omzetcijfers - De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzetdaling was de eerste in zeven jaar tijd. Dat meldt het CBS.

Lees bericht

The Food-Line-up komt met Table for 2 op iconische plekjes

Creatief - Dineren op de dansvloer, ‘food-biechten’ en vijfgangen toetjes op bijzondere plekken in Amsterdam. Dat is wat d Food-Line-up gaat organiseren samen met een aantal chef-koks als de horeca per 1 juni weer gedeeltelijk open mag. Maar omdat het cateringbureau ook nog veel iconische plekken in de stad leeg ziet staan, wil het bureau deze bijzondere locaties inzetten voor een...

Lees bericht

Aangenomen Kamermoties bieden perspectief voor extra noodhulp horeca

Coronacrisis – De Tweede Kamer wil, dankzij een ingediende motie van de VVD en D66, snel duidelijkheid van de regering over de aanvulling op het lopende steunpakket voor de horeca, specifiek rondom de doorlopende vaste lasten. Daarnaast pleiten ChristenUnie en CDA voor een onderzoek naar de mogelijkheden of én hoe de vaste bedrijfskosten kunnen worden vergoed.

Lees bericht


Veneca vraagt 100 miljoen extra steun voor cateraars

Interview – De cateringsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Samen met andere sectoren in de foodketen wordt gekeken naar de consequenties voor de bedrijven en trekt de branchorganisatie samen op waar het kan en nodig is. Voorzitter Kees van der Waaij van Veneca, de brancheorganisatie van contractcateraars: “Goed om te weten waar iedereen mee bezig is en het wordt hoog...

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid