Coop en cateraar Hutten vinden elkaar in crisistijd


Het assortiment van Hutten in de versvitrine bij de Coop-supermarkten

Coronacrisis – ‘Samen maak je het verschil’, met die gedachte hebben supermarktketen Coop en cateraar Hutten elkaar gevonden in een aantal gezonde paasgerechten. In een tijdsbestek van elf dagen werden door de twee partijen vijf producten samengesteld die verkrijgbaar zijn in alle Coop-supermarkten en ook nog eens gepromoot worden in de paasfolder; een klein huzarenstukje als je bedenkt hoeveel tijd dat normaal kost. Vanaf vandaag liggen de producten in de schappen.

De horeca wordt momenteel zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Zo ook cateraar Hutten. Het bedrijf moest veel horeca, event- en cateringlocaties sluiten. In een poging de productie gaande te houden, werd gekeken naar distributiekanalen die nog wel beschikbaar zijn. Omdat supermarkten op dit moment een sleutelrol vervullen in de voedselvoorziening van ‘thuiszittend Nederland’ werd vanuit Hutten gekeken welke mogelijkheden er daar lagen. Hoofd Category Management Jasper de Jong van Coop voelde zich geroepen na een telefoontje van Hutten om de helpende hand uit te steken. De Jong: “Met onze teams hebben we vervolgens een extra paasassortiment gecreëerd wat nu in alle vestigingen ligt, onder het mom van ‘Samen thuis uit eten’; huisgemaakt en boordevol smaak.”

Kwaliteit was bekend

Hutten en Coop kenden elkaar al vanwege eerdere samenwerkingen rondom kerst. De supermarktketen kende dus ook de kwaliteit en de filosofie van de cateraar om alle gerechten zonder enige toevoeging samen te stellen. Toen Eric Habraken, manager foodservice en foodretail, van de Veghelse cateraar met Coop belde, hoefde De Jong niet lang na te denken. Als een van de weinige ketens pakte Coop direct de verantwoordelijkheid op om het getroffen foodservicebedrijf te helpen. In korte tijd werd een assortiment twee soorten soep samengesteld en twee ragoutvarianten, plus een Bourgondische rollade. Alles uit de Brabantse en Bourgondische keuken van Hutten. Coop zorgde er voor dat er in een uiterst hectische periode, waarin er door consumenten een run was op de supermarkten, toch schapruimte werd gevonden voor het nieuwe assortiment en dat de producten meeliepen in de voorbereiding van de paasfolder. Een geweldige prestatie wanneer je bedenkt dat het hele proces in van ‘het eerste telefoontje van Habraken’ tot aan beschikbaarheid van de producten voor de winkels in elf dagen tijd is uitgevoerd. De Jong: “Dat is inderdaad in hele korte tijd en te danken aan alle mensen die hebben meegeholpen in dit proces. Maar wij zagen dat ook als onze plicht omdat wij vanuit Coop ook een enorm respect hebben voor Hutten als bedrijf. En als je dan zoals ik, zelf deel uitmaakt van het crisisteam binnen Coop, dan wil je de foodservicebedrijven die getroffen worden ook helpen.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsVermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program

Catering - Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat gaat zorgen voor verdere groei van Join Program en moet de maatschappelijke impact van de activiteiten gaan vergroten. Join Program’s richt zich met een vernieuwende aanpak op bedrijven die hun medewerkers gezonder en duurzamer willen laten eten.

Lees bericht

Ledenraden COOP en PLUS stemmen in met fusie

Supermarkten – De ledenraden Coop Nederland U.A (COOP) en PLUS hebben tijdens algemene ledenvergaderingen laten weten in te stemmen met de fusie tussen beide partijen. De instemming betekent een belangrijke stap richting de afronding van de fusie.

Lees berichtCompass Group gaat samenwerken met The Colour Kitchen

Catering  – Compass Group is een exclusieve samenwerking aan gegaan met The Colour Kitchen voor haar Catering- en Foodservice activiteiten. The Colour Kitchen biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om een opleiding te volgen en zich als mens en medewerker te ontwikkelen.   

Lees bericht

Rechtbank wijst alle vorderingen van Jumbo en Coop op Sligro af

Rechtbank -  De rechtbank in Amsterdam heeft alle vorderingen van Jumbo en Coop op groothandel Sligro, voortvloeiend uit de transactie rond de verkoop van EMTÉ in 2018, afgewezen. Beide partijen maken geen aanspraak op de gevorderde 83 miljoen euro. Bovendien zijn Jumbo en Coop veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De uitspraak is in lijn met de verwachtingen die Sligro meermaals...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid