Coop en cateraar Hutten vinden elkaar in crisistijd


Het assortiment van Hutten in de versvitrine bij de Coop-supermarkten

Coronacrisis – ‘Samen maak je het verschil’, met die gedachte hebben supermarktketen Coop en cateraar Hutten elkaar gevonden in een aantal gezonde paasgerechten. In een tijdsbestek van elf dagen werden door de twee partijen vijf producten samengesteld die verkrijgbaar zijn in alle Coop-supermarkten en ook nog eens gepromoot worden in de paasfolder; een klein huzarenstukje als je bedenkt hoeveel tijd dat normaal kost. Vanaf vandaag liggen de producten in de schappen.

De horeca wordt momenteel zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Zo ook cateraar Hutten. Het bedrijf moest veel horeca, event- en cateringlocaties sluiten. In een poging de productie gaande te houden, werd gekeken naar distributiekanalen die nog wel beschikbaar zijn. Omdat supermarkten op dit moment een sleutelrol vervullen in de voedselvoorziening van ‘thuiszittend Nederland’ werd vanuit Hutten gekeken welke mogelijkheden er daar lagen. Hoofd Category Management Jasper de Jong van Coop voelde zich geroepen na een telefoontje van Hutten om de helpende hand uit te steken. De Jong: “Met onze teams hebben we vervolgens een extra paasassortiment gecreëerd wat nu in alle vestigingen ligt, onder het mom van ‘Samen thuis uit eten’; huisgemaakt en boordevol smaak.”

Kwaliteit was bekend

Hutten en Coop kenden elkaar al vanwege eerdere samenwerkingen rondom kerst. De supermarktketen kende dus ook de kwaliteit en de filosofie van de cateraar om alle gerechten zonder enige toevoeging samen te stellen. Toen Eric Habraken, manager foodservice en foodretail, van de Veghelse cateraar met Coop belde, hoefde De Jong niet lang na te denken. Als een van de weinige ketens pakte Coop direct de verantwoordelijkheid op om het getroffen foodservicebedrijf te helpen. In korte tijd werd een assortiment twee soorten soep samengesteld en twee ragoutvarianten, plus een Bourgondische rollade. Alles uit de Brabantse en Bourgondische keuken van Hutten. Coop zorgde er voor dat er in een uiterst hectische periode, waarin er door consumenten een run was op de supermarkten, toch schapruimte werd gevonden voor het nieuwe assortiment en dat de producten meeliepen in de voorbereiding van de paasfolder. Een geweldige prestatie wanneer je bedenkt dat het hele proces in van ‘het eerste telefoontje van Habraken’ tot aan beschikbaarheid van de producten voor de winkels in elf dagen tijd is uitgevoerd. De Jong: “Dat is inderdaad in hele korte tijd en te danken aan alle mensen die hebben meegeholpen in dit proces. Maar wij zagen dat ook als onze plicht omdat wij vanuit Coop ook een enorm respect hebben voor Hutten als bedrijf. En als je dan zoals ik, zelf deel uitmaakt van het crisisteam binnen Coop, dan wil je de foodservicebedrijven die getroffen worden ook helpen.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass tekent definitieve overname van Maison van den Boer

Overname – Compass Group laat weten dat maandag de definitieve overeenkomst is getekend voor de overname van Maison van den Boer, een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport- Leisure & Event segment. De aankondiging van de overname was in juni dit jaar al gedaan. De overname versterkt de positie van Compass Group als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht


Join Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht

Fors verlies van banen verwacht in facilitaire sector

Catering – Geert van de Laar verwacht als voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Code VM) een fors verlies van banen in de facilitaire sector. De facilitaire sector (branches beveiliging, catering, projectverhuizing, schoonmaak, samen goed voor € 8,7 miljard omzet) kent meer dan 250.000 medewerkers.

Lees berichtMarkies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees bericht

Boon Food Group neemt twee Coop supermarkten over

Formulenieuws - Boon Food Group B.V. te Dordrecht heeft overeenstemming bereikt met Coop en de familie Schouten in Uddel over de overgang naar Boon’s Markt. Tevens heeft Boon Food Group overeenstemming bereikt over de overname van de Coop in Stompwijk ( gemeente Leidschendam). Hier zal een Boon’s Dagmarkt gevestigd worden.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid