Detailhandel kan nog deze maand uitstel van belastingbetaling krijgen


Belastingen  – Ondernemers uit de detailhandel die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Het bijzondere uitstel dat kan worden aangevraagd loopt dan tot 1 oktober 2021.

Vanaf 1 oktober 2021 moeten alle belastingen waarvoor ondernemers op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald worden. Ook de belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet dan worden betaald, zo laat de Belastingdienst weten.

Aanvragen van  bijzonder uitstel van betaling kan eenvoudig met een digitaal formulier via de site van de Belastingdienst. Voor ondernemers kan het aanvragen van bijzonder uitstel financiële lucht geven. Want tot en met 30 september hoeven de belastingen waarvoor bijzonder uitstel is verleend, niet te worden betaald. Voor deze betalingen komt een betalingsregeling.

Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u de meest actuele informatie.

Bron: Belastingdienst

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING voorspelt uitdagend jaar voor de horeca

Analyse – Ondanks een laag consumentenvertrouwen, maakt de horeca een goede start in 2023. Consumenten gaven in het eerste kwartaal maar liefst 7% meer uit dan een jaar geleden. Maar voor heel 2023 verwacht ING Research toch problemen en voorziet de bank een uitdagend jaar.

Lees bericht


Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Lees bericht

Appèl nieuwe cateraar van Technische Universiteit Delft

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.

Lees bericht

Het Laatste Tafeltje nu als Do It Yourself (DIY) platform

Techniek - Sinds 2017 brengt Het Laatste Tafeltje horecazaken en gasten bij elkaar. Het platform telt ruim 100.000 gebruikers en zorgt hiermee voor extra gasten op de minder drukke dagen en specifieke tijden. Nu introduceert Het Laatste Tafeltje een Do It Yourself (DIY)  horeca marketingconcept waarbij algehele vrijheid en gebruiksgemak voor zakelijke klanten centraal staan.

Lees bericht


Weelderig kleurrijk jaren ’70 design bij La Nostra Gigi

Horecaconcept – Pesca, Skylounge Ventuno, MaMa Kelly, het zijn stuk horecaconcepten waar naast goed eten het interieur een belangrijke rol speelt. Zo ook bij La Nostra Gigi aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Een nieuw horecaconcept dat veel ruimte biedt voor Italiaans shared dining en een borrel; een weelderig en kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge in één.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid