Detailhandel kan nog deze maand uitstel van belastingbetaling krijgen


Belastingen  – Ondernemers uit de detailhandel die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Het bijzondere uitstel dat kan worden aangevraagd loopt dan tot 1 oktober 2021.

Vanaf 1 oktober 2021 moeten alle belastingen waarvoor ondernemers op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald worden. Ook de belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet dan worden betaald, zo laat de Belastingdienst weten.

Aanvragen van  bijzonder uitstel van betaling kan eenvoudig met een digitaal formulier via de site van de Belastingdienst. Voor ondernemers kan het aanvragen van bijzonder uitstel financiële lucht geven. Want tot en met 30 september hoeven de belastingen waarvoor bijzonder uitstel is verleend, niet te worden betaald. Voor deze betalingen komt een betalingsregeling.

Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u de meest actuele informatie.

Bron: Belastingdienst

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees berichtVermaat verzorgde 11.000 gasten per dag tijdens F1 in Zandvoort

Catering – Nu het geluid van de F1 is verstomd en Zandvoort weer terug is gegeven aan de strandgasten, maakt Vermaat, een van de horecapartners van het driedaagse event de balans op; tijdens het raceweekend heeft het bedrijf in tien lounges zo’n 11.000 gasten per dag verzorgd met eten, drinken en gastvrijheid.

Lees bericht

Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid