Detailhandel kan nog deze maand uitstel van belastingbetaling krijgen


Belastingen  – Ondernemers uit de detailhandel die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Het bijzondere uitstel dat kan worden aangevraagd loopt dan tot 1 oktober 2021.

Vanaf 1 oktober 2021 moeten alle belastingen waarvoor ondernemers op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald worden. Ook de belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet dan worden betaald, zo laat de Belastingdienst weten.

Aanvragen van  bijzonder uitstel van betaling kan eenvoudig met een digitaal formulier via de site van de Belastingdienst. Voor ondernemers kan het aanvragen van bijzonder uitstel financiële lucht geven. Want tot en met 30 september hoeven de belastingen waarvoor bijzonder uitstel is verleend, niet te worden betaald. Voor deze betalingen komt een betalingsregeling.

Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u de meest actuele informatie.

Bron: Belastingdienst

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nederlandse brouwers zien moeizaam herstel biermarkt

Biermarkt – De Nederlandse brouwers zien dat door versoepeling van de coronamaatregelen er steeds meer mag, maar ziet dat niet terug in de bierverkoop. Die blijft vooralsnog achter bij vorig jaar en ver bij het jaar daarvoor. De biermarkt is dus nog lang niet hersteld concluderen de brouwers en daarom roepen zij het kabinet op om de geplande accijnsverhoging achterwege te...

Lees bericht


BBB Horeca Summit nieuw op BBB Maastricht

Beurzen – Op 11 tot en met 13 oktober wordt de BBB Maastricht gehouden in het vernieuwde MECC Congrescentrum in Maastricht. Voor de horecaprofessionals is dan weer drie dagen lang proeven, beleven en netwerken. Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit, die de BBB organiseert in samenwerking met Servicecenter 4Hospitality.

Lees bericht

Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid