Diverzio en Local2Local slaan handen ineen voor zorgsector


Foto bij: Diverzio

Samenwerking - Diverzio en Local2Local werken vanaf heden samen, met als doel de voeding in zorginstellingen verder te verbeteren en een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van het voedselsysteem.

Zowel Diverzio als Local2Local hebben de afgelopen jaren gewerkt aan het verkorten van de voedselketen en het regionaal verbinden van boeren met burgers en zorginstellingen. De samenwerking maakt het mogelijk dat de agri- & foodsector en de zorgsector elkaar nog beter gaan vinden.

De programma’s die Diverzio heeft ontwikkeld om de keten tussen beide sectoren te verkorten worden uitgebreid met het Europese kennisnetwerk van Local2Local.

Bron: Diverzio/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Horecava komt met zorgsymposium Care & Cure

Vakbeurzen – Horecava organiseert in samenwerking met de hospitalitysector op 9 januari het ‘Horecava Care & Cure Symposium’. Spelers uit de gezondheidssector gaan zich tijdens het symposium buigen over de veranderingen in de zorgsector.

Lees bericht


Green Deal Eiwitrijke Gewassen gelanceerd

Duurzaamheid – Donderdag 14 juli hebben 56 organisaties hun handtekening gezet onder de nationale Green Deal Eiwitrijke Gewassen. Doel van de Green Deal is opschaling van de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen. Het maakt de teelt economisch weer aantrekkelijk voor boeren, verhoogt de zelfvoorzieningsgraad van eiwitten en leidt tot meer duurzame landbouw.

Lees bericht


Universiteit Utrecht en Local2Local gaan samenwerken

Samenwerking – Meer samenwerking tussen de verschillende wetenschapsrichtingen en meer onderzoek dat heeft de Universiteit Utrecht samen met Amped en Local2Local afgesproken. Partijen willen daarmee enerzijds komen tot een korte keten in de regio Utrecht, maar ook meer onderzoek doen naar het totale voedselsysteem en de regionale producten.

Lees bericht

Bidfood neemt horecagroothandel Zegro over

Overname – Groothandel Bidfood neemt groothandel Zegro over. Dat hebben beide partijen dinsdag bekendgemaakt. Beide organisaties blijven als zelfstandige bedrijven opereren. Bidfood versterkt op deze manier haar positie als horecagroothandel in de regio Rotterdam. De overname zal nog ter beoordeling worden voorgelegd aan de ACM.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid