‘DNA gaat juiste voedselkeuze bepalen’


Onderzoek - In het Biosintrum in Friesland vond donderdag 17 oktober de slotavond plaats van de allereerste Rabo Food Forward Track. Tijdens deze avond werd de case MijnVoedingsMaat, het medicijn van NU!’ als winnaar gekozen. De genomineerde casus moest voldoen aan het criterium van duurzame voedseloplossing voor de toekomst. Een jury met onder andere Rens Kroes koos de winnende case. Ontdekken wat voor iemand  persoonlijk gezond is, dat wil de winnende voedseloplossing van Rabo Food Forward Track in Friesland. Met een bloedwaardeonderzoek, een verkenning van het DNA en een inventarisatie van voedselvoorkeuren door een voedingsconsulent, wordt een persoonlijk voedselprofiel gemaakt. Want volgens de bedenkers zorgt voedsel op maat voor minder verspilling, voor een gezonder leven en een beter milieu. DNA-analyse Bedoeling is dat de komende periode vijftig proefpersonen worden geselecteerd, die een bloedwaardeonderzoek en DNA-analyse ondergaan om een persoonlijk voedingsprofiel te maken . Daarnaast maakt een vragenlijst, opgesteld door de Wageningen Universiteit, inzicht geven in de persoonlijke voedingspatronen en -voorkeuren van de deelnemers. Een chefkok zal op basis van die verzamelde gegevens maaltijden op maat bereiden. Gerechten met normale ingrediënten. De deelnemers zullen vervolgens drie maanden lang maaltijden naar persoonlijk recept bereiden en eten. Daarna volgt een nieuw meetmoment, om het effect op de gezondheid te bepalen. Programma De Rabobank is met het programma Rabo Food Forward gestart om antwoorden te vinden op  de toekomstige problemen van voldoende voeding voor iedereen. Sinds begin dit jaar worden er in veertien regio’s initiatieven opgezet die moeten leiden tot een betere en duurzame productie en bereiding van voeding. De initiatieven bestrijken de totale voedselketen, van boer tot bord. Bron: @FoodClicks

Onderzoek - In het Biosintrum in Friesland vond donderdag 17 oktober de slotavond plaats van de allereerste Rabo Food Forward Track. Tijdens deze avond werd de case MijnVoedingsMaat, het medicijn van NU!’ als winnaar gekozen. De genomineerde casus moest voldoen aan het criterium van duurzame voedseloplossing voor de toekomst. Een jury met onder andere Rens Kroes koos de winnende case. Ontdekken wat voor iemand  persoonlijk gezond is, dat wil de winnende voedseloplossing van Rabo Food Forward Track in Friesland. Met een bloedwaardeonderzoek, een verkenning van het DNA en een inventarisatie van voedselvoorkeuren door een voedingsconsulent, wordt een persoonlijk voedselprofiel gemaakt. Want volgens de bedenkers zorgt voedsel op maat voor minder verspilling, voor een gezonder leven en een beter milieu. DNA-analyse Bedoeling is dat de komende periode vijftig proefpersonen worden geselecteerd, die een bloedwaardeonderzoek en DNA-analyse ondergaan om een persoonlijk voedingsprofiel te maken . Daarnaast maakt een vragenlijst, opgesteld door de Wageningen Universiteit, inzicht geven in de persoonlijke voedingspatronen en -voorkeuren van de deelnemers. Een chefkok zal op basis van die verzamelde gegevens maaltijden op maat bereiden. Gerechten met normale ingrediënten. De deelnemers zullen vervolgens drie maanden lang maaltijden naar persoonlijk recept bereiden en eten. Daarna volgt een nieuw meetmoment, om het effect op de gezondheid te bepalen. Programma De Rabobank is met het programma Rabo Food Forward gestart om antwoorden te vinden op  de toekomstige problemen van voldoende voeding voor iedereen. Sinds begin dit jaar worden er in veertien regio’s initiatieven opgezet die moeten leiden tot een betere en duurzame productie en bereiding van voeding. De initiatieven bestrijken de totale voedselketen, van boer tot bord. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Provincie Fryslân

Catering - CIRFOOD gaat vanaf 1 oktober dit jaar de culinaire dienstverlening verzorgen voor Provincie Fryslân. De samenwerking markeert een uitbreiding van CIRFOOD's portfolio in zowel het B&I segment als in de provincie Friesland. Voor de Provincie Fryslân heeft CIRFOOD speciaal het concept 'Duorsum Smakelân' ontwikkeld.

Lees bericht


Prijs kopje koffie in 10 jaar tijd met 40% gestegen

Koffie – De gemiddelde prijs van een kopje koffie buiten de deur is € 2,62. Dit is een stijging van 40% in 10 jaar. In 2012 betaalden consumenten gemiddeld nog € 1,87 voor een kop koffie in de horeca. Dit blijkt uit een analyse van beslist.nl naar de Nederlandse koffieprijzen.

Lees bericht


Supermarktketen Poiesz neemt maaltijdbezorger in de zorg over

Bezorgdienst - Supermarktketen Poiesz neemt maaltijdbezorgdienst Van Smaak over. Van Smaak is een zelfstandige maaltijdbereider en onderdeel van de Kwadrantgroep, een koepelorganisatie van een aantal zorginstellingen. Poiesz neemt de bezorgdienst over om het bezorgen van maaltijden en boodschappen verder uit te breiden. Kwadrant wil de maaltijdbezorgservice juist kwijt, omdat de organisatie zich volledig wil richten op de zorg, zo laat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid