Drie souprebels geven inspirerende soeptips & tricks


Inspiratie – ‘Soup around the world’ heet het inspiratieboek dat Unilever Food Solutions (UFS) samenstelde aan de hand van drie internationale chefs. Soep is hot volgens UFS en de drie souprebels geven in het boek het voorbeeld door Hollandse smaken te combineren met wereldse ingrediënten, en waar mogelijk gebruik te maken van ‘nieuwe’ oude technieken als fermenteren en pekelen. De drie chefs zijn Rosah van Schendelen (free lance chef), Stenn Audenaert (ondernemer op wielen) en Naresh Ramdjas (designer en chef tegelijk). Ze worden onder andere geïnspireerd door trends afkomstig van de bistronomie, pop up’s, streetfood en creatieve chefs van Tokyo tot Toronto. In het receptenboek brengen zij recepten die een inspiratiebron moeten zijn voor eetcafés en restaurants. Niet alleen zorgen de Souprebels voor onverwachte smaaksensaties door speelse toevoegingen zoals toppings en onverwachte ingrediënten, maar ook voor een beperkte food waste in de keuken. Het gebruik van restproducten zoals pitten, botten en afsnijdsel zorgt ervoor dat er minder voedsel wordt weggegooid. Volgens het World Menu Report 2015 is 46% van de gasten bereid meer te betalen voor dit soort initiatieven, dus merkt de chef dat niet alleen in zijn container maar ook in de kassa. Bron: UFS/@FoodClicks Inspiratie – ‘Soup around the world’ heet het inspiratieboek dat Unilever Food Solutions (UFS) samenstelde aan de hand van drie internationale chefs. Soep is hot volgens UFS en de drie souprebels geven in het boek het voorbeeld door Hollandse smaken te combineren met wereldse ingrediënten, en waar mogelijk gebruik te maken van ‘nieuwe’ oude technieken als fermenteren en pekelen. De drie chefs zijn Rosah van Schendelen (free lance chef), Stenn Audenaert (ondernemer op wielen) en Naresh Ramdjas (designer en chef tegelijk). Ze worden onder andere geïnspireerd door trends afkomstig van de bistronomie, pop up’s, streetfood en creatieve chefs van Tokyo tot Toronto. In het receptenboek brengen zij recepten die een inspiratiebron moeten zijn voor eetcafés en restaurants. Niet alleen zorgen de Souprebels voor onverwachte smaaksensaties door speelse toevoegingen zoals toppings en onverwachte ingrediënten, maar ook voor een beperkte food waste in de keuken. Het gebruik van restproducten zoals pitten, botten en afsnijdsel zorgt ervoor dat er minder voedsel wordt weggegooid. Volgens het World Menu Report 2015 is 46% van de gasten bereid meer te betalen voor dit soort initiatieven, dus merkt de chef dat niet alleen in zijn container maar ook in de kassa. Bron: UFS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Too Good To Go redt in vijf jaar 18 miljoen maaltijden in Nederland

Voedselverspilling  – Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. In die periode heeft het in ons land 18 miljoen maaltijden gered van voedselverspilling. In 2022 waren dat er alleen al 6,4 miljoen. Een toename van 21,8% ten opzichte van 2021. Een bewijs dat het gebruik van de app nog steeds groeit. Ook in het buitenland.

Lees bericht


Instock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen

Voedselverspilling -  Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.

Lees bericht

Unilever haalt mijlpaal van 1 miljoen geredde producten

Voedselverspilling  – De samenwerking tussen Unilever en Too Good To Go tegen voedselverspilling heeft in twee jaar tijd 1 miljoen producten gered. Deze mijlpaal werd bereikt met het aanbieden van magic boxen, een verrassingspakket met producten die tegen de ‘ten minste houdbaar tot-datum' (THT) zitten, die via de Too Good To Go-app worden aangeboden. Eind 2022 introduceerden beide partijen ook de mogelijkheid om...

Lees bericht

PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Lees bericht






© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid