‘Duizenden horecazaken er bij tijdens coronaperiode’


Horeca – Van maart tot en met september zijn er bijna 4.700 nieuwe horecabedrijven opgericht. Dat meldt nieuwszender BNR vandaag op basis van opgevraagde cijfers van de Kamer van Koophandel.

De toename lag weliswaar lager dan vorig jaar, maar gezien alle problemen in de horeca als gevolg van de coronamaatregelen is de forse groei wel opmerkelijk. In de zomermaanden, toen de horeca na de lockdown weer beperkt open mocht, lag de stijging in het aantal nieuwe horecazaken slechts 10 procent onder vorig jaar, aldus de nieuwszender.

Voorbereiding

In een reactie aan BNR laat voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten dat een deel van de ondernemers al bezig was met een nieuwe zaak, nog voordat de coronapandemie uitbrak. Volgens Willemsen begin je immers niet zomaar een horecazaak en ben je daar lange tijd mee bezig. Maar wat ook mogelijk zou kunnen zijn, is de beschikbaarheid van goede locaties. Voor ondernemers die zich financieel de tijd kunnen veroorloven een tijd lang weinig tot geen omzet te draaien, maar wel hun droomlocatie hebben gevonden, kan nu starten een optie zijn.

KHN verwacht evenwel de komende periode nog een faillissementsgolf in de horeca. Zeker als verdere aanvullende steunmaatregelen vanuit het kabinet achterwege blijven. Vooralsnog wordt die verwachting niet bevestigd door cijfers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SVO vakopleiding food neemt Horeca Academie over

Overname - SVO vakopleiding food, mbo-vakopleider en trainer in de foodsector, maakt de overname bekend van de Horeca Academie. Door het samengaan van beide organisaties versterkt SVO vakopleiding food het aanbod aan hoogwaardige opleidingen en innovatieve trainingen aan (toekomstige) culinaire professionals.

Lees bericht


Sheraton Amsterdam maakt bier van overtollig brood

Voedselverspilling – Sheraton Amsterdam Airport Hotel gaat werk maken van een duurzamere toekomst en introduceert ‘Gouden Brood’, een innovatief bierconcept waarbij overtollig brood uit de keukens van Sheraton Amsterdam als voornaamste ingrediënt wordt gebruikt. Met dit nieuwe initiatief wil hotel een deel van de voedselverspilling terugdringen en zijn steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Het ‘Gouden Brood'-bier is vanaf eind...

Lees bericht

Anuga biedt internationaal overzicht food en beverage

Vakbeurzen - De aankomende editie van Anuga van 7 t/m 11 oktober 2023 in Keulen geeft niet alleen een overzicht van het wereldwijde aanbod op het gebied van eten en drinken, maar ook op tal van onderdelen zoals diepvries, biologische producten en hot en colddrinks. Als internationale levensmiddelenbeurs biedt het platform een totaaloverzicht op het gebied van eten en drinken.

Lees bericht

Jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht


10e editie Gastvrij Rotterdam sfeervol van start gegaan

Vakbeurzen – Veel bezoekende foodprofessionals, veel vakwedstrijden en veel evenementen in sfeervol aangeklede beurshallen. Zo is de jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam het beste samen te vatten. Deelnemende bedrijven hadden er bij aanvang van de beurs dan ook duidelijk zin in.

Lees bericht

FSIN: ‘Omzet Out of Home groeit in 2023 met €3 miljard’

Marktcijfers  - De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht dat de omzet van de totale Out of Home-sector in 2023 groeit naar ruim €22 miljard. Dat is een stijging van €3 miljard, oftewel 15,8%, ten opzichte van 2022. Voor volgend jaar verwacht het FSIN een afvlakking van de groei.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid