‘Duizenden horecazaken er bij tijdens coronaperiode’


Horeca – Van maart tot en met september zijn er bijna 4.700 nieuwe horecabedrijven opgericht. Dat meldt nieuwszender BNR vandaag op basis van opgevraagde cijfers van de Kamer van Koophandel.

De toename lag weliswaar lager dan vorig jaar, maar gezien alle problemen in de horeca als gevolg van de coronamaatregelen is de forse groei wel opmerkelijk. In de zomermaanden, toen de horeca na de lockdown weer beperkt open mocht, lag de stijging in het aantal nieuwe horecazaken slechts 10 procent onder vorig jaar, aldus de nieuwszender.

Voorbereiding

In een reactie aan BNR laat voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten dat een deel van de ondernemers al bezig was met een nieuwe zaak, nog voordat de coronapandemie uitbrak. Volgens Willemsen begin je immers niet zomaar een horecazaak en ben je daar lange tijd mee bezig. Maar wat ook mogelijk zou kunnen zijn, is de beschikbaarheid van goede locaties. Voor ondernemers die zich financieel de tijd kunnen veroorloven een tijd lang weinig tot geen omzet te draaien, maar wel hun droomlocatie hebben gevonden, kan nu starten een optie zijn.

KHN verwacht evenwel de komende periode nog een faillissementsgolf in de horeca. Zeker als verdere aanvullende steunmaatregelen vanuit het kabinet achterwege blijven. Vooralsnog wordt die verwachting niet bevestigd door cijfers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Geniet & Geef-actie levert ruim halve ton op voor KiKa

Actie - De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, heeft meer dan een halve ton opgeleverd. De gerealiseerde €50.171 komt volledig ten goede komt aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en is bestemd voor vernieuwend onderzoek en verschillende activiteiten op het gebied van kinderkanker.

Lees bericht
‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van...

Lees bericht


Foodsector in 2021 terug op niveau, forse groei in 2022

Analyse – De omzet van de Nederlandse foodsector is dit jaar vrijwel geheel teruggeveerd tot het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN), het kennisinstituut voor de foodservicesector. Het FSIN ziet het herstel véél sneller gaan dan eerder verwacht, maar ziet wel verschillen per segmenten. Dat blijkt uit cijfers van de bedrijfstak, die vandaag worden...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid