Een tweede zaak willen openen in coronatijd


Horeca – Terwijl de meeste horecaondernemers bezig zijn hun omzetten weer op niveau te krijgen is ondernemer Bas van Heezik in Utrecht bezig geld in te zamelen voor een tweede locatie in Leidsche Rijn. Een nieuw horecaconcept dat de huiskamer moet worden van het nieuwe winkelcentrum.

Ondernemer Bas Van Heezik opende in 2018 Alan&Pims: een restaurant in Leidsche Rijn dat in 2019 bekroond werd tot ‘leukste restaurant van Utrecht’. Veel daarvan is te danken aan zijn vrouw Barbara, die het restaurant runt en voor velen het vertrouwde gezicht is van Alan&Pims, zo laat Van Heezik weten.

Authentiek

Dankzij Alan&Pims heeft het horecaechtpaar Leidsche Rijn en omgeving goed leren kennen. Ze hebben kunnen ervaren wat werkt en wat niet in dit relatief nieuwe winkelgebied. Daarbij viel het ook op dat er in Leische Rijn iets miste, namelijk een horecaconcept dat ervaren wordt als een huiskamercafé. Het zette Van Heezik aan tot de ontwikkeling van 'De Baron'. Een authentieke en toegankelijke zaak waar iedereen welkom is en waar je je gelijk thuis voelt. Voor koffie, lunch, borrel, diner, of een drankje aan de bar. Van Heezik: "Mensen een leuke tijd geven, een band opbouwen met vaste gasten: daar krijg ik echt energie van. Daarom wil ik eetcafé De Baron openen.”

Van Heezik wil de zaak financieren met behulp van crowdfunding. Ondanks de coronaperiode en alle horecabeperkingen loopt de campagne door. 51 investeerders hebben inmiddels meegedaan aan de campagne. De teller voor het benodigde bedrag staat inmiddels op 58% laat Van Heezik weten. Ook crowdfunding vraagt in deze tijden extra aandacht.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CrowdAboutNow bereikt mijlpaal met 100 miljoen

Crowdfunding - CrowdAboutNow, het crowdfunding platform dat zich richt op het financieren van lokale ondernemers, heeft de mijlpaal bereikt van 100 miljoen. In totaal is er 100 miljoen geïnvesteerd in ondernemers die met het platform hun crowdfunding zijn gestart.

Lees bericht


Cacaofabriek Wild Child Cacao wil verduurzamen en groeien

Crowdfunding – De ambachtelijke chocolademakerij Wild Child Cacao in Amsterdam Noord wil nieuwe en duurzamere machines aanschaffen en groeien. De twee initiatiefnemers Eva Kuin en Malou Dronkers van de cacaofabriek zijn daarom en crowdfundingactie gestart om de benodigde 50.000 euro binnen te halen.

Lees bericht


Investeerders gezocht voor eerste Amsterdamse Mercearia

Eetwinkel – Het moet de eerste Mercearia worden van Amsterdam. Een Latijns-Amerikaans eetconcept dat tot nog toe niet in de hoofdstad te vinden is. Drie gepassioneerde koks Estela Barroca en broers Daan en Matthijs Pasmans willen daarin verandering brengen en zijn op zoek naar investeerders.

Lees bericht


Visrestaurant Pesca opent nieuwe locatie in Rotterdam

Horecaconcept - In september opent Pesca een nieuwe locatie aan de Botersloot in het centrum van Rotterdam. De vestiging in de havenstad wordt na Amsterdam, de tweede vestiging van Pesca. Het restaurant met een oppervlakte van 400 vierkante meter biedt straks plaats voor 125 couverts.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid