Eerste kiploze kiprestaurant in Nederland geopend
Horecaconcept - Taste Like Chicken, of kortweg TLC, heet het kiploze kiprestaurant dat de deuren heeft geopend aan de Van Woustraat in Amsterdam. Het is daarmee het eerste plant-based kiprestaurant in Nederland.
Op het menu staan alle bekende kipgerechten, alleen dan zonder kip. Zo staat er BBQ Bae Burger met pittige saus op het menu, maar ook jalapeño-tortillachips, verse coleslaw en een juicy TiNDLE patty. Niet alleen worden voor de kipproducten plantaardige alternatieven ingezet, ook de shakes, sundaes, huisgemaakte sauzen en bijgerechten zijn vegan bij TLC.
Het team van Taste Like Chicken zocht bijna een jaar naar het recept voor de plantaardige kip. Het product moest in alles kloppen, in geur, textuur en (na)smaak. De burgers, op basis van soja en tarwe, worden in de keuken met de hand gevormd, gepaneerd en afgemaakt. Dat laatste gebeurt met zo min mogelijk toevoegingen, maar wel bij ieder gerecht net even anders om alles goed te laten smaken.
Inifinity rainbow room
Taste Like Chicken serveert de niet-kip voornamelijk als delivery en take away. Maar wie ter plekke wil eten kan ook terecht. Voor het design van de horecalocatie besloot TLC niet te kijken naar standaard fastfoodzaken, maar liet het team zich inspireren door het interieur van hippe sneakerzaken en conceptstores. De designmeubels komen in dit urban-interieur met strakke kleurvlakken in blauwpaars, warm roze, neongeel en betongrijs. Achter een van de wanden worden burgers in besloten gezelschap verorberd in TLC’s verborgen ‘inifinity rainbow room’. Die ruimte is alleen te bezoeken met het juiste wachtwoord.
Bron: Taste Like Chicken/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Karma Kebab-oprichter Hidde Stolkwijk legt taken neer
Persoonlijk - Hidde Stolkwijk, één van de oprichters van vegan foodconcept Karma Kebab, heeft besloten zijn taken per eind mei neer te leggen. Wat hij hierna gaat doen is niet bekend. Stolkwijk maakt zijn vertrek bekend op Linkedin.
Lees berichtREWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt
Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten
Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.
Lees berichtJumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties
Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.
Lees berichtDuurzame inkoop realiseer je stap voor stap
Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...
Lees bericht